Programma Bevrijdingsfestival Zwolle bekend

Foto van auteur

Zwolle – In 2012 vindt de 22ste editie van Bevrijdingsfestival Overijssel plaats, hét festival op 5 mei. Met 7 podia, meer dan 60 optredens, 850 vrijwilligers, 145.000 bezoekers en veel inhoudelijke projecten, is het festival meer dan een bezoek waard! Vrijdagavond werd in de Theaterkerk van The Young Ones aan de Bisschop Willebrordlaan het programma en de nieuwe huisstijl van het Bevrijdingsfestival Overijssel onthuld. Na het bekendmaken van de tientallen artiesten, en een vermakelijk vraaggesprek met vrijwilligers, trad een deelnemer Hubble Orchestar op voor de aanwezigen.

bfo2012_1.jpg
Voorzitter Marius Woldberg gaf de start voor BFO 2012

Er zijn op het Bevrijdingsfestival Overijssel vier grote en verschillende kleine podia aanwezig, waar grote namen te zien zijn zoals; Alain Clark (helicopteract) , Normaal, Krystl, Waylon, Chef’s Special, Typhoon, Wouter Hamel, Blaudzun en VanVelzen. De laatste eindigt het bevrijdingsfeest in Zwolle. Met Erwin Nyhoff (The Voice of Holland) wordt momenteel nog onderhandelt over een optreden op het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Uiteraard is ook aan de kleintjes is gedacht met Samba Salad, Hippe Gasten en Kidz-DJ. Evenals vorig jaar organiseert het festival een Openingsconcert voor alle bewoners van Zwolse verzorgingshuizen. Lenny Kuhr zal daar met De Vuurvogel de aftrap geven voor het festival. De organisatie zorgt voor vervoer en 1ste rang zitplaatsen, zodat het festival voor iedereen toegankelijk wordt en de betekenis van 5 mei zo breed mogelijk wordt uitgedragen. Het algemene thema van het festival is ‘Vrijheid geef je door’.

bfo2012_2.jpg

bfo2012_3.jpg
Presentator Willem Alkema vroeg een aantal coördinatoren en regisseur Kriek naar hun rol tijdens het festival… Daarbij kwamen leuke anekdotes naar boven. Kane kan je bijvoorbeeld maar beter niet begeleiden achter de schermen.

bfo2012_4.jpg

Meer artiesten via Lees verder…

Dit thema komt terug in diverse projecten waaronder ‘Wat is nou die Vrijheid?’; een project waar bezoekers artikelen kunnen lezen, foto’s kunnen posten van het ultieme vrijheidsgevoel en een persoonlijk vrijheidslied kunnen uploaden. Uiteindelijk komt er een antwoord op de vraag ‘Wat is nou die Vrijheid?’ wat op 5 mei gepresenteerd wordt. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

bfo2012_5.jpg

bfo2012_16.jpg

bfo2012_7.jpg

bfo2012_8.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “Programma Bevrijdingsfestival Zwolle bekend”

 1. Met Erwin Nyhoff (The Voice of Holland) wordt momenteel nog onderhandelt over een optreden op het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland.

  Denk dat Erwin anders wel gewoon bij Elles Heetebrij gaat optreden.

 2. 😉 Geloof ik best maar Erwin zal vast niet duurder zijn dan Clark of Waylon.

  Tja,Erwin beslist nu zelf niets meer zit voorlopig vast aan 8Ballmusic 😮

 3. Geen Dance maar wel Normaal. Ja..ja en mompelt iets over 30 terug in de tijd…..tis wel heel erg gesteld weer hier in het dorp….

 4. @ Zwollenaar is Back.

  Dance wordt niet geboycot op het weezenlandenpark, door het enorme succes kan het niet meer toegelaten worden wegens veiligheidsredenen.

  De laatste keer dat Free2Dance plaats vond op het weezenlandenpark, gingen de poorten tot het eiland al in de middag dicht omdat het terrein vol zat. Hierdoor ontstond een grote boze menigde die het terrein op wou (ook niet echt het vrijheidgevoel). Zelfde verhaal was het jaar ervoor gaande, toen Free2Dance(wegens werkzaamheden op het eiland) op het parkeerterrein werd gehouden.

  Hopelijk kan er in de toekomst iets georganiseerd worden waardoor er wel weer dance is op 5 mei! Liberation outdoor was in mijn ogen prima en het idee van dance bij de IJsselhallen ook. Laten we hopen en anders genieten van al het andere mooie muziek (en met Hardshock festival en Fusion of Dance hebben wij in mei niet te klagen qua dance lijkt me…)

 5. Bericht door Trippie038, op 31 januari 2012 om 16:02
  Hopelijk kan er in de toekomst iets georganiseerd worden waardoor er wel weer dance is op 5 mei!

  Mijn voorstel: Betrek de Turfmarkt er weer bij. Maak daar een mooi Dance-podium. Met een toegangspoort waar deze vroeger ook was (bij de Rhijnvis Feitlaan). Verder gewoon op looproute Hanekamp aansluiten. Zijweg naar Filosofenallee afsluiten ter voorkoming van overlast voor de bewoners aldaar.

 6. Ik denk zij niks, de gemeente wel…. zal wel weer met veiligheid e.d. te maken hebben.

  Wat trouwens wel een mooie afsluiter voor het BFO zou zijn: Zombie Nation. Zag em op de Malmöfestivalen. Geniaal 🙂 (Beter dan JunkieXL van aantal jaar geleden)

 7. “Spijkers met koppen” is op 5 mei in Zwolle!
  Alweer en alweer op de mooiste dag van het jaar.

  Spijkers met Koppen is op 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Felix Meurders en Dolf Jansen, de columnisten Wim Daniëls en Martijn Koning en tal van cabaretiers zijn van de partij.

  Er wordt natuurlijk aandacht besteed aan het festival, aan vrijheid in de ruimste zin van het woord, aan politiek, burenruzies, film, toneel en sport. Alles kán en mag in Spijkers met Koppen. En uiteraard is er live-muziek.

  Iedereen is op 5 mei van harte welkom IN het Provinciehuis in Zwolle.

Reacties zijn gesloten.