Opening gezondheidscentrum De Fenix

Foto van auteur

Zwolle – Op de plek van het voormalige fabrieksterrein van Fenix in de Kamperpoort is prachtige nieuwbouw verrezen. Op dit terrein zijn Gezondheidcentrum De Fenix en het zorghuis Theodora Vos de Wael van IJsselheem gehuisvest. Het gebouw wordt omringd door huur- en koopwoningen van SWZ en De Ontwikkelcombinatie Nieuwe Kamperpoort. Het complex werd vrijdagmiddag door wethouder Nelleke Vedelaar geopend.

27-01-2012_opening_huisartsenpost_de_fenix_04.jpg

Op zaterdag 28 januari van 11.00 tot 13.00 uur is deze nieuwbouw te bekijken voor alle Zwollenaren en andere geïnteresseerden. Op deze dag kunnen mensen een kijkje nemen in het gezondheidscentrum en het zorghuis (aan de Lijnbaan). In de woning aan de Hoogstraat/Fenixshof (Fenixhof 2) kunnen geïnteresseerden appartementen bezichtigen en informatie ontvangen over de overige koopwoningen. De huurwoningen zijn inmiddels allemaal verhuurd en niet te bezichtigen.

27-01-2012_opening_huisartsenpost_de_fenix_03.jpg

27-01-2012_opening_huisartsenpost_de_fenix_05.jpg

27-01-2012_opening_huisartsenpost_de_fenix_08.jpg

Gezondheidscentrum

Vanuit verschillende locaties in Zwolle verhuisden de afzonderlijke zorgverleners eind 2011 naar het nieuwe gezamenlijke pand. Daar hebben zij nu hun draai gevonden. In het Gezondheidscentrum De Fenix zijn Huisartsenpraktijk De Fenix, Apotheek De Fenix, Voedingsbureau Diadem, Logopedisch Spectrum Nederland, Podotherapie Het Voetencentrum, FysioPlus Zwolle, Huis- en Oedeemtherapie Zwolle, Psychologenpraktijk De Fenix en Haptotherapie/psychomotore Therapie gevestigd.

In de 2e lijnszorg is er het zorghuis Theodora Vos de Wael van Woonzorgconcern IJsselheem. In vijf woningen wordt verpleeghuiszorg geboden volgens het concept kleinschalig wonen voor mensen met dementie. De bewoners vormen met elkaar een gewoon huishouden en kunnen zelf hun dagelijks leven inrichten. De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden en sluiten, in de ondersteuning en zorg die zij verlenen, zo veel mogelijk aan bij de leefstijl van de bewoners. Ook is het Zorgbemiddelingsbureau van IJsselheem hier gevestigd..

Voor meer info zie www.fenikszwolle.nl, www.defenixzwolle.nl, www.ijsselheem.nl

27-01-2012_opening_huisartsenpost_de_fenix_01.jpg

27-01-2012_opening_huisartsenpost_de_fenix_02.jpg

27-01-2012_opening_huisartsenpost_de_fenix_07.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)