Gerenoveerde Klooienberg opent in april 2012

Foto van auteur

Zwolle – In het kleurrijke Holtenbroek staat de prachtige, statige wijkboerderij De Klooienberg. Deze eeuwenoude boerderij ligt idyllisch op de dijk aan het Zwarte Water. Door deze unieke plek en combinatie tussen de wijkboerderij en de BSO / kinderopvang zal er veel aandacht zijn voor natuureducatieve programma’s voor jong en oud In De Klooienberg worden tijdens een omvangrijke renovatie langzamerhand de contouren zichtbaar van de verschillende ruimtes.

24-06-0009_zomer_carrousel_holtenbroek_5.jpg

De hooizolder van de oude deel is slechts nog een herinnering, daar waar voorheen de oude waaltjes op de zandgrond lagen, is nu een gladde betonvloer gestort over de vloerverwarming die binnenkort de lijfjes van kruipende baby’s gaat verwarmen. De eerste bestellingen voor het meubilair liggen bij de meubelmaker die met zijn vakmanschap zorgt voor unieke, handgemaakte kasten, tafels en een heus speelpodium. In de ruimte waar de buitenschoolse opvang komt, blijven de prachtige hoge ramen in tact. Deze bieden uitzicht op de schepen die langs varen, de dieren op de boerderij en de uitbreiding van de wijk Holtenbroek met een duurzaam woonproject. De trap naar de grote zolder moet nog worden geplaatst. Deze ruimtes wachten op de kinderen die gaan helpen bij de inrichting. Op 11 april 2012 zal het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang open gaan, vanaf dan is ook de vernieuwde ontmoetingsruimte in de boerderij weer openen.

Voor de wijkboerderij van Travers Welzijn zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de activiteiten en het verzorgen van de dieren op het terrein willen ondersteunen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Marian Meesters, m.meesters@travers.nl.