FC Zwolle onderuit tegen Helmond Sport

|   Laatste wijziging

Zwolle – Koploper FC Zwolle heeft vrijdagavond in eigen huis dure punten laten liggen door te verliezen van nummer 7 uit de Jupiler League, Helmond Sport. De uitslag werd 2-3. Het was het eerste thuisverlies van FC Zwolle sinds april 2011 (FC Zwolle – RKC Waalwijk).

02-03-2012__fc_zwolle-helmond_05.jpg

Zwolle startte goed tegen de Brabanders. In de 24e minuut scoorde Nassir Maachi de 1-0. Helmond kreeg in de loop van de eerste helft ook een paar kansen. Met name Stachnik miste een goede kans. Na de thee scoorde Arne Slot in de 54e minuut de 2-0. De overwinning leek toen binnen, maar niets was minder waar. Helmond zette een tandje bij en scoorde al snel. Joppen schoof in de 60e minuut de bal langs een blunderende keeper Boer. Drie minuten later was het Helmonder Guvenc die de bal snoeihard achter Boer kegelde. In de 82e minuut scoorde Quekel de fatale 2-3. Concurrent Sparta Rotterdam won met 1-5 bij FC Oss. FC Zwolle staat nog ruim eerste in de Jupiler League, maar zag de voorsprong op de nummer twee slinken van 8 naar 5 punten.

02-03-2012__fc_zwolle-helmond_1-0_maachi_04.jpg
Maachi gaat de 1-0 scoren…

02-03-2012__fc_zwolle-helmond_arne_slot_2-0_06.jpg
Arne Slot viert de 2-0 met Nassir Maachi…

02-03-2012__fc_zwolle-helmond_helmond_2-3_08.jpg
En dan gaat het mis…

 02-03-2012__fc_zwolle-helmond_helmond_2-2_07.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

61 gedachten over “FC Zwolle onderuit tegen Helmond Sport”

  1. Oeps, kan Sparta op 5 punten komen. Maar als je met die gedachte het veld op gaat, kun je beter vragen of een ander voor je wil spelen. 5 hele punten is veel en normaal gesproken ruim voldoende om KAMPIOEN te worden. Voetballen kunnen ze. Volgende pot alleen starten met 11 gedreven, tot op het bot gemotiveerde, rucksichtloze winners!

    FC wordt gewoon KAMPIOEN dit jaar!

  2. Een debacle als vorig jaar ligt op de loer. Ze waanden zich vorig jaar al kampioen met 11 punten voorsprong, en dat zag ik na de 2-0 ook. Het is toch niet te geloven!!

  3. Ik zie dit eerlijk gezegd weer mis gaan. Het valt ook niet mee op koploper te zijn. Je kunt beter tweede staan, zonder druk spelen en in de laatste 5 wedstrijden de koppositie pakken. Puur psychologisch. Als FC Zwolle slim is huren ze een nu mental coach in.

  4. Is het ook niet Marcello, maar als die jongens de laatste potjes met die gedachte in het achterhoofd uitvoetballen….kunnen ze beter alvast op vakantie gaan.

  5. Eens met fluisteraar, met een mental coach kun je tenminste na afloop zeggen dat je er alles aan gedaan hebt. Misschien is het wel een zwaktebod als je het niet doet: dan komt het over of de technische staf zelf voldoende knowhow in huis heeft.

    Dus over geld gaat het niet: hij/zij betaalt zich altijd terug.

  6. Tot aan de 2-0 ging het best goed. Dan is ineens het vertrouwen weg. Verlies je het middenveld en heb je pech dat de bal via de lat en boer het doel in rolt. Beschamend . Met dit team heb je ook niets te zoeken in de Eredivisie.:'(

  7. Opnieuw dreigt onze trainer Art te zakken voor het examen.Herhaling van vorig seizoen dreigt niet alleen, is al in volle gang. Wederom begint Langeler met opstellingen te knoeien en verzandt hij in tactische varianten. En verdwijnen de automatismen en het zelfvertrouwen uit de ploeg. En of het wisselbeleid echt gelukkig is elke keer? De trainer geeft in de persconferentie aan dat de ploeg zich niet aan de afspraken houdt en ook de trainingsstof niet voldoende vertaalt in de wedstrijd. Daar ben je toch als trainer mede verantwoordelijk voor. Terug maar naar de basis. Zelfvertrouwen, mensen op de goede (logische) plek en volop werkend naar de titel toe.Er komen geen tegenstanders meer die we wel even oprollen.Die luxe moet uit het hoofd van de spelers. En hopen dat Art een goede spiegel heeft.

  8. De wedstrijd in het stadion gezien en na de 1 – 0 zakte het in. De 2 – 0 kwam uit de lucht vallen, maar van mooie aanvallen was zelden sprake.

    Als Zwolle ‘gewoon’ simpel voetbal speelt en dat 90 minuten volhoudt zit er genoeg voetbal in de ploeg om de pot te winnen. Helemaal na 2 – 0 voor. Nou zit je met een kater en wordt de druk nog verder opgevoerd. Helaas…

  9. Sukkels…. Ze hadden een riante voorsprong, maar die verdwijnt net als vorig jaar als sneeuw voor de zon. Het is mij wel duidelijk. Zwolle is ongeschikt voor de Eredivisie!

  10. Droevig dat het nu erop lijkt dat ze weer de boot gaan missen aan het einde van deze competitie.
    Lijkt zo langzamerhand wel bij deze club te horen dat falen aan het einde terwijl ze er zo mooi voor stonden.
    Maar ik ken het niet anders het is al eeuwig zo bij Zwolle ze misten altijd net de boot terwijl ze wel mooi voetbal spelen.
    Vroeger speelden ze topclubs als Ajax van de mat hier in Zwolle maar als het er in de competitie op aan kwam misten ze weer net dat beetje zelfvertrouwen .
    Hopelijk herstellen ze zich en worden de komende wedstrijden allemaal driepunters ,ik wens ze het allerbeste

  11. jaaa ik zeg het niet graag over fc zwolle maar ook dit jaar zie ik zwolle geen kampioen worden.is het nu de gemak zucht of is het nu de druk waar ze niet mee omkunnen gaan.elk jaar het zelfde liedje en als resultaat gewoon weer jupiler competitie het jaar er op.dood en dood zonde want let maar op ook deze 5 punten zal als sneeuw voor de zon verdwijnen en gaan de kasteel heren gewoon eredivisie spelen.jammer maar helaas het zij zo

  12. Nog 5 punten los.. nu moet Zwolle de rug rechten en niet zo zielig doen. Gras opvreten en punten pakken.. mentaal was het gisteren wel heel zwak. Nog half uur te gaan.. en ze geloofden er bijna niet in. Dat is wel zorgwekkend.

  13. maken jullie nou geen ilussies zwolle heeft de begroting pas in 2014 rond dus staat alang vast dat ze niet eerder naar de eredivisie gaan. dat willen ze niet eens;)

  14. Om te beginnen moet FC Zwolle, meneer Boer naar de tribune verwijzen, ook gisterenavond schuldig aan 2 van de 3 tegentreffers. Hij is de enige die zichzelf goed genoeg vindt voor de eredivisie, wat absoluut niet waar is. Zelfs de Jupiler League is te hoog gegrepen voor deze graaier.

  15. Vijf punten los op Sparta met nog tien wedstrijden te gaan. Komt helemaal goed. Volgend jaar gewoon voetbal op het hoogste niveau hier in Zwolluhh.

  16. Blij met het gefluit. Wat een achterlijke keuze om die egel er in te doen bij een gelijke stand. Die flappie moet helemaal niet meer in de buurt komen van het stadion.

  17. Het kan wel eens zo zijn dat door jullie gefluit naar je eigen team, FC Zwolle de moed liet zakken. Je kan dan alleen jezelf de schuld van de nederlaag geven.

  18. Dood zonde die nederlaag van gister. Na de 2-0 had ik ondanks het matige voetbal wel het vertrouwen dat Zwolle deze pot zou winnen. Maar met de vorm die Sparta wel heeft en het gebrek aan vorm van Zwolle zie ik Sparta lachend erop en erover gaan.

  19. @Trotse Zwollenaar ; altijd uitgaan van eigen kracht!
    Van de 10 resterende wedstrijden moeten we er 6 tegen rechterrijtjeclubs. Die winnen we sowieso. Van de resterende spelen we uit bij Cambuur en Willem II, en THUIS tegen Den Bosch en Eindhoven, de huidige nrs. 4 en 3.
    Houd moet/ moet kunnen!

  20. Je moet met 100% overtuiging en tot op het bot gemotiveerd (dat je terugkomt met 3 punten in de tas) als team naar dat museumdorp. Anders heb je daar nixxx te zoeken in deze fase en in deze situatie.

  21. Wedstrijd op TV gezien. Na de 2-0 en wissels totale chaos in de organisatie. Dit is echt een nederlaag van de coaching en niet zo zeer van de spelers. Waarom corrigeert Jaap Stam niet?

  22. Nog 10 finales te gaan met 5 punten voorsprong. Nog steeds alles in eigen hand. Aan het einde van de rit worden de prijzen verdeeld. Daarom noar veur’n!

  23. @ELRey, ik wilde graag ook zien dat het zo simpel was als dat jij het voorstelt:

    Daarom noar veur’n!

    Ben alleen bang dat er weer meer aan de hand is daar aan de centuurbaan.
    Wanneer speler(s) kort na de wedstrijd al boos en/of (bijna) huilend het sportpark verlaten.

    Hoop dat jij gelijk krijgt. Maandad wordt een belangrijke dag voor de FC

  24. @ingrid, op 3 maart 2012 om 19:03

    We moeten het niet ingewikkelder maken dan het is: op het veld moet het gebeuren. En als het daar niet gebeurt dan wordt er daarna afgerekend. Tot die tijd wil ik bloed, zweet en tranen zien, strijk ik nog met mijn hand over het hart maar de club moet goed bedenken dat je de supporters niet in de steek moet laten zoals gisterenavond. Vorig seizoen gepasseerd door RKC dat in de winterstop 13 punten achterstond. Als we dit seizoen gepasseerd worden door Sparta dat met de winterstop 15 punten achterstond dan kunnen we beter stoppen met betaald voetbal in Zwolle dan is een voorsprong van 20 punten nog niet genoeg. Zover is het gelukkig nog niet, gelederen gesloten en noar veur’n, vrijdag is geweest en gelukkig maar…
    We moeten het met z’n allen doen en mijn diepste wens is om volgend seizoen bij de eerste wedstrijd in de Eredivisie te kunnen zingen: “En waar is Sparta nou?”

  25. @ELRey, ben het helemaal met je eens. Maar ja ook al willen de supporters het heel graag, en ik ben een niet in het stadion aanwezig supporter, hoop ik voor alle supporters van de FC. En zeker ook voor de 3 supporters hier thuis. Dat ze volgend seizoen tegenstanders van een hogers niveau te zien krijgen. En eens een keer een ander stadion kunnen bezoeken bij de uitwedstrijden.

    Maar hoe fanatiek je ook als supporter je ook bent, als 11 man het op het veld laten afweten………..!!!!!! houd het op.>:(

  26. @ingrid, op 3 maart 2012 om 19:37

    Konden we het maar zelf doen Ingrid, dan waren we vorig jaar of misschien al veel eerder gepromoveerd. De supporters zijn er zo aan toe. Vrijdagvond heeft de ploeg zijn supporters gigantisch in de steek gelaten. Ik ben gisterenavond vrijwel direct naar huis gegaan naar het laatste fluitsignaal want waar sommigen op het veld soms mee bezig zijn…

  27. Op wat voor een zender kijkt ingrid de wedstrijden van de fc Zwolle of hoort ze van anderen hoe het was?
    Als je er zelf niet bent hou dan je commentaar voor je.

  28. Ja dat mag je ,maar ik denk dat er geen supporter zit te wachten op dat achterlijke gezwam als je zelf niet aanwezig bent.

  29. @Arne, je bent niet verplicht hoor om het te lezen. Scroll je toch gewoon door.
    Geef jou mening dan eens.
    En ik denk wanneer je de wedstrijd afgelopen vrijdag hebt gezien of in het stadion of op ere divisie live. Dat dit al een boel zegt.
    En als ik dan de reactie van overige hier thuis, die dit en vorig seizoen naar bijna alle uit en thuiswedstrijden zijn geweest. Ja dan …….
    En heb vanmiddag op het voetbalveld ook anderen gesproken die hem toch ook echt beginnen te knijpen.

    Maar jij denkt erl blijkbaar anders over……… ik hoop dat je gelijk krijgt.

  30. nogmaals ze mogen niet promoveren het geld is er niet voor dan zijn ze binnen een jaar failliet de begroting voor de eredivisie is rond in 2014 let maar op. dat is de reden dat ze eind van het seizoen zo gaan spelen. doen ze dat gelijk komt er van begin af aan niemand. let maar op mijn woorden eind van het seizoen net weer niet. en volgend seizoen idem dito. als er verder niks gebeurd kwa bezuinigingen. mogen ze seizoen 2013 2014 er voor gaan.;)

  31. Wat een klinkklare onzin, “ze mogen niet promoveren en presteren expres slecht”

    Zwolle zit in een mindere periode (mede door blessures), zoals ieder team dat wel eens heeft. Je kunt niet alles winnen.
    We moeten met z’n allen achter het team blijven staan en massaal de wedstrijden blijven bezoeken. Niet in de achteruitkijkspiegel kijken zoals ze bij VI iedere week weer doen tijdens de samenvattingen, maar naar voren 😀

  32. mo 38 dat is geen klinkklaar onzin ,keeper die twee blunders maakt ,spelers die ruzie maken in het veld zoals Achenteh met Boer en van de berg moest twee keer weg gehouden door Olijve en Slot. Twee weken geleden Maachi voor de TV we zullen er nog wel paar verliezen en vorige week Langeler op de Tv zei hetzelfde en als je dit hoort dan willen ze helemaal niet promoveren .Volgens mij is een hoop gedonder tussen de spelers hetzelfde als vorig jaar .

  33. De trainer is zo sterk als z’n materiaal. Als dan net voor de winterstop de rechterflank voor 66 % wegvalt voor de rest van het seizoen, Van Polen en Narsingh, is Leiden in last.
    De vervangers, vooral Bakkati, zijn fletse vervangers. Het zand is in de machine gestrooid. FC Zwolle morst veel punten en is onherkenbaar. Art Langeler zal nu moeten tonen een goede trainer te zijn. Zijn keuzes na de winterstop zijn ongelukkig
    idem zijn uitspraken, die de groep onnodig belasten en de tegenstander sterker maken (“we moeten weer in ons spel komen”, n.b.: er was nog geen bal gespeeld in januari en FC Zwolle zou z’n 11 de overwinning achtereen kunnen bijschrijven in Rotterdam en Sparta op 18 punten achterstand kunnen zetten) Als PR-man zou ie nog door kunnen gaan na dit jaar of iets dergelijks, maar ik denk toch dat hij liever Eredivisie-trainer van Zwolle wenst te zijn.

  34. Bericht door TVkijker, op 3 maart 2012 om 18:28
    Wedstrijd op TV gezien. Na de 2-0 en wissels totale chaos in de organisatie. Dit is echt een nederlaag van de coaching en niet zo zeer van de spelers. Waarom corrigeert Jaap Stam niet?

    Helmond Sport heeft in Hans de Koning een gepokt en gemazelde trainer .
    Dit in tegenstelling tot Art Langeler, die nog veel moet leren, maar relatief goedkoop is.
    Goedkoop is vaak duurkoop, we hadden verleden jaar al in de Eredivisie kunnen, nee moeten spelen. Veel geld misgelopen.

    Inderdaad ik heb Langeler niet zien coachen, na de slimme wissels van de Koning
    namens HS.

  35. @ Wimpie

    Dat Zwolle de klappen nu krijgt komt juist door een aantal oorzaken van Langeler zelf.
    – Hij leest de wedstrijd niet goed, kijk naar zijn wisselbeleid
    – Hij zet een aantal spelers niet op de juiste plek neer, daarnaast creëert Langeler tweedeling in de groep waardoor er rumoer komt. Hoe kant het dat spelers als vd berg gewoon speelt kan je afvragen terwijl je een echte spits op de bank hebt zitten.
    – Langeler zeurt te lang dat ie veel blessures heeft, andere clubs hebben daar ook mee te maken. Je hebt meer dan 11 spelers een spelers groep bestaat vaak uit 25 spelers, Langeler moet niet zeuren.
    – Het lijkt er ook op dat Langeler de spelersgroep niet kan motiveren, zie zijn houding tijdens persconferenties en intervieuws.

    Het bestuur van Zwolle moet heel duidelijk stelling nemen wat ze met deze trainer willen doen. Een jaar door of niet want infeite is hij gewoon weg gezakt voor de functie van coach.

  36. Deze coach blijft volhouden aan een systeem waar hij de spelers niet voor heeft, dan ga je schuiven en pielen met een toevallig goed resultaat tegen Telstar. Alleen was het daar 60 minuten dikke vette baggerzooi.
    Of zoals een bekende trainer vanmiddag zei bij Feijenoord; trainers kunnen wel blijven schuiven maar dat levert alleen incidenteel succes op.

    Art roept na de P.C. dat ze nog harder gaan trainen, zoals elke keer na een zeperd. Alleen de kans op blessures wordt zo groter. In deze fase is het juist van belang om iedereen fit en fris te krijgen of te houden, schakel een mental coach in, ga trainen op dode spelmomenten, op alles of niets, ga afwerkoefeningen doen, zorg voor vertrouwen geef desnoods de spelers wat vaker vrij.

    Kortom gooi het roer om. Alles is geoorloofd voor het ene doel!
    Of knikker Langeler er uit.

  37. Bericht door arne, op 3 maart 2012 om 21:29
    Als je er zelf niet bent hou dan je commentaar voor je.

    Eindelijk een “echte” supporter die alle wedstrijden gaat!
    Stoer hoor.

  38. Art etaleerde vaak met zijn goede analyuses en gesprekken, maar valt nu door de mand.
    Ik heb er geen probleem mee als er even eeninterim komt en Claus en Jaap naar voren worden geschoven.

    ik spring nogsteeds voor Jan trouwens!;)

  39. Wat maken jullie je allemaal druk ⤽Zo??n thuisnederlaag kan toch een keer gebeuren!⤝. Wat ⤽willen jullie nou helemaal?⤝.

    Dit zou Art Langeler zeggen.

    Maar niet iedereen beleeft de werkelijkheid op dezelfde manier als Art Langeler.

    Niemand had verwacht dat FC Zwolle dit seizoen in de winterstop weer zo riant aan kop zou staan. Dat neemt echter niet weg dat geen enkele voetbaltrainer met een grijns kan wegwuiven dat in 7 wedstrijden slechts 11 punten gepakt en dat de voorsprong geslonken is tot nog maar 5 punten.

    De uitslagen zijn in vergelijking met de laatste drie seizoenen onder de maat. Normaliter pakt FC Zwolle tegen dezelfde tegenstanders 33 punten, als we met dit gemiddelde doorgaan dan pakken we er dit seizoen maximaal 27.

    Het grote probleem is dat het verwachtingspatroon hoger ligt. Gek hé? Als na het verspelen van een voorsprong van 13 punten op RKC, dit seizoen zelfs een voorsprong van 15 punten niet toereikend is, doet dit wat met de boze buitenwereld.

    Het vertoonde spel is onmogelijk nog te typeren als dominant combinatievoetbal. FC Zwolle is niet in staat om de tegenstander langere perioden onder druk te zetten en heeft moeite om de bijeengespeelde kansen te verzilveren. Daarnaast krijgen tegenstanders teveel mogelijkheden. Grote delen van wedstrijden zit geen enkele supporter met een gerust hart op de tribune.

    Art vindt het amusant ⤽hoe de gemiddelde ??voetbalkenner?? uit de kantine of de ruimtes boven in het stadion naar mij (en de spelers) reageren als er eens een keer niet gewonnen is (gelukkig was dit pas de eerste keer dit seizoen in Zwolle??).⤝ Afgelopen vrijdag gaf hij aan ook meer met z??n spelers te hebben dan hondstrouwe aanhang die het allemaal niet zo koel, zakelijk en afstandelijk als hem kan benaderen. We spelen geen derby, er is geen sportieve aartsrivaal??

    ⤽Met hard werken kom je een eind, maar win je geen wedstrijden. Het gaat om voetballend vermogen! Gelukkig hebben we daar ook een hoop van, sterker nog, gemiddeld meer dan de concurrerende Jupiler League clubs. Zij zullen ongetwijfeld meer ??werklust, kracht, power en pit?? hebben om tot het gaatje te gaan, maar ik ben blij dat ik het team mag coachen dat het meest aantrekkelijk en het meest intelligent speelt!⤝ We kunnen hier alleen maar uit concluderen dat Art kennelijk in zijn eigen wereld leeft.

    ⤽Hopelijk is het besef bij de fans ook aanwezig dat alles altijd winnen een utopie is en we op dit moment meer dan voldoen aan de doelstellingen.⤝ Het klopt dat dit seizoen de doelstelling was om bij de eerste 5 te eindigen. Waarom zou je meer doen/willen? We worden toch al zo verwend?

    Niet in goede tijden, maar in slechte tijden komt de werkelijke (w)aard(e) naar boven.

    Het wordt hoog tijd dat Art Langeler weer eens met beide voeten op de grond gaat staan. Hij eens in de spiegel kijkt. Moet niet moeilijk zijn voor iemand die steevast in de media overkomt als een narcist. Het is te hopen dat hij zijn ⤽leermomentje⤝ eens pakt. Want ⤽leergeld⤝ is er vorig seizoen al voldoende betaald.

    In de kerstspecial van de VI gaf Art Langeler aan van de anticlimax vorig seizoen geleerd te hebben. Hij is zei toen met bepaalde spelers te lang doorgegaan te zijn en nu eerder de boel om te zetten als het niet loopt.

    Misschien dat het beroepsdeformatie is, maar het lijkt erop dat de eindverantwoordelijke liever zijn eigen visie doceert dan dat hij nog open staat voor leerervaringen.

    Wie de opstellingen leest, ziet geen visie. De basisplaats van Boer, Van den Bergh en Slot staat nooit ter discussie. Dit is de heilige drie-eenheid. Ja, en dat geeft onvrede in een kleedkamer. Het spelen met gelegenheidsspitsen heeft de voorkeur zelf als er fitte centrumspitsen op de bank zitten. Wie de wedstrijden leest, ziet dat deze trainer niet in staat is om wedstrijden te lezen en door een tactische wissel de wedstrijd te laten kantelen. Ik weet niet welke wedstrijden de meeste van jullie zien maar ik zie een elftal dat combinaties tot in het oneindige doorvoert, altijd het drukke midden opzoekt (creativiteit?), geen vleugels heeft, weinig tot niks uit standaardsituaties haalt en waar discipline ver te zoeken is. Sommige spelers zijn heel gemakkelijk uit hun spel te halen. Soms loopt de ene helft naar voren en de andere helft naar achteren. Soms bedanken sommige spelers nog het publiek en druipen andere spelers snel af. Wat een eenheid, wat een team.

    Dit wordt de week van de waarheid. Als het tegenzit zijn we vrijdagavond klaar of hebben we nog 8 finales te gaan. De selectie beschikt over voldoende kwaliteit en dat komt er ook wel uit als spelers logisch worden neergezet en zich weer eens gaan bezig houden met voetballen in plaats van met elkaar, tegenstanders of publiek. Heel misschien worden we dan ondanks deze persiflage op een voetbaltrainer toch nog kampioen.

    Noar Veur??n!

  40. Vanavond om 18.00 uur geeft Langeler een persbericht samen met Adriaan Visser en jawel Zinedine Zidane.

    Vrijdagavond zat Art al te dromen op zijn stoeltje naast de dug out, hij vertelde Claus en Jaap het volgende mee dit weekend wordt André Villas-Boas ontslagen en José Mourinho wordt de nieuwe trainer van Chelsea. Real Madrid heeft contact opgenomen met Adriaan Visser of ze met mij mogen praten. De heer Visser heeft ja gezegd dus ik ben hatstikke tevreden nu. Jongens sorry Fc Zwolle interesseert me nu geen moer meer ik kan voor 2 jaar tekenen en neem Boer, vd Berg en Slot mee.

  41. @Zwolluh

    Dank! Ik deel jouw vrees en jouw hoop. Laten we hopen dat vrouwe Fortuna ons goed gezind is na alle tegenslag(en).

Reacties zijn gesloten.