Opening nieuw complex Kynologenclub Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdagmorgen werd aan de Anthony Fokkerstraat in de Marslanden B het nieuwe complex van de Kynologenclub Zwolle geopend. Bij de openingshandeling was wethouder E. Dannenberg namens de gemeente Zwolle aanwezig. Naast de feestelijke opening kreeg voorzitter Jan-Anton Koers de Gouden Erespeld van het Centraal beheer op kynologisch gebied in Nederland uitgereikt

kcz_2.jpg

De KC Zwole is weer terug op het oude nest. Dat zei voorzitter Koers in zijn toespraak. In een oude schuur vertoefde de hondenvereniging vroeger ook al eens op de Marslanden. De laatste jaren was de KC te vinden bij het Engelse Werk, maar vanaf heden kan de 800 man tellende club prima uit de voeten bij het spoor achter tuincentrum Tuinland. Na bemoeienis van oud-wethouder H. Kenkhuis en later ook wethouder G. Piek realiseerde de KC grotendeels zelf de nieuwe accomodatie. Met veel inzet van vrijwilliggers en onder andere de medewerking van het onderwijs en de reclassering werd het een maatschappelijk project dat indruk maakt. Voor nu staat er een prachtig complex waar de viervoeters en hun baasjes jaren mee vooruit kunnen. Voorzitter J.A. Koers kreeg een fraaie erespeld vanwege zijn grote verdiensten voor de kynologenclub op zowel nationaal als lokaal gebied. Zijn inzet voor de jaarlijkse hondenshow de IJsselshow in de Zwolse IJsselhallen valt daar in het bijzonder op.

kcz_1.jpg

kcz_3.jpg

kcz_15.jpg

kcz_6.jpg

kcz_7.jpg

kcz_9.jpg

kcz_4.jpg

kcz_5.jpg

kcz_8.jpg

10 gedachten over “Opening nieuw complex Kynologenclub Zwolle”

 1. Geweldige reportage, puik onderkomen en grandioze mogelijkheden voor de toekomst. Ik ben erg blij voor mijn vriend Jan Anton Koers en waardeer zijn inspanningen voor de club in Zwolle in het bijzonder en voor de kynologie in het algemeen.

 2. Vrienden een prestatie om trots op te zijn.
  De gouden speld straalt ook af op het relatief kleine clubje vrijwilligers, die de kern van de bouwploeg hebben gevormd.
  De Zwolse kynologie was vernieuwend, is vernieuwend en zal vernieuwend blijven.
  Dat dit mooiste kynologisch centrum van Nederland waar mag maken wat we er in onze stoutste dromen van verwachten.

 3. kynologisch? Wat betekent dat? is het een club waar jij je hond kan trainen? Jammer dat het artikel niet meer biedt voor leken op ‘kynologisch’ gebied…

 4. Dan ligt het vooral aan je algemene kennis en ontwikkeling. Niet heel erg hoor. Ik moest deze week ook leren wat een bangalijst is.

 5. We noemen het kynologie, zodat niemand ons kan vinden in het telefoonboek. Henk en Ingrid zoeken normaal gesproken op het woord “hondenclub” ofzo, ­čś«

 6. Fijn dat er mensen zijn die andere ervaringen hebben met de voorzitter. Ik heb meerdere trainingen gevolgd bij de KC maar ik ben opgestapt op het moment dat we op het parkeerterrein van de Ijsselhallen moesten trainen. De voorzitter is langs geweest en ik vond het een zeer onprettige man.

  Ontopic. Het ziet er prachtig uit. Ik hoop dat alle leden veel plezier zullen hebben van het terrein!

 7. Gefeliciteerd met jullie nieuwe onderkomen en terrein,

  Als Politiehonden vereniging willen wij jullie feliciteren met het fraaie onderkomen en het mooie terrein dit bied zeker mooie mogelijkheden voor de toekomst.

  Wij zijn als 80 jarige vereniging dan ook verheugd dat zo’n mooie stad als Zwolle nu enkele goede accommodaties binnen zijn grenzen heeft, voor mensen die graag wat met hun viervoeter willen doen.

  Deze mensen kunnen nu naast de Kynologie/KNPV/VDH/IPO/Alpha nu terecht bij de verenigingen met verschillende disciplines.

  Wij wensen dhr. Jan Anton Koers (voorzitter) en de leden van de kcz dan ook nog vele sportieve jaren toe!

  J. Willemsen
  VoorzitterZwolsche PHDC de Speurder

  http://www.zwolschephdcdespeurder.nl

Reacties zijn gesloten.