Zwollenaar vindt geen ruimte voor kerstcollectie

Foto van auteur

Al vele jaren leeft bij Egbert Dikken de wens om zijn befaamde kerstcollectie permanent te exposeren. Na de tentoonstelling van 2004 wist hij het zeker. Vele duizenden hebben na die tijd gereageerd, omdat ze niet eens wisten dat er toen een tentoonstelling was. Anderen vroegen of een dergelijke expositie elk jaar in Zwolle is. Ook krijgt Dikken reacties van ‘waarom niet een vaste plek voor zo iets moois?’ Dikken ziet een museum dan ook wel zitten. Vooral omdat vele gemeentes op hun sites maar ook in dagbladen teksten laten zetten dat ze toeristen naar hun gemeente willen lokken. Dagrecreatie noemen ze dat. “Nou, een kerstmuseum lijkt me een uitgelezen bestemming. Of niet?”, zegt Dikken.

Dikken: “Dat een gemeente dan maar eens over de brug moet komen met een locatie is dan toch van zelfsprekend? Nee dus, verschillende gemeentes nemen niet eens de moeite om je aan te horen en verwijzen je naar de plaatselijke makelaardij of reageren helemaal niet. Is dat onbegrip of is het probleem dat ik niet om een subsidie vraag? Kunnen ze daar niets mee? Geen subsidie en wel overleven?” Dikken vindt, dat je in Nederland pas voor vol aangezien als je met een zak vol gemeenschapsgeld je in leven kunt houden en iets op poten zet waar nauwelijks interesse voor is. Op dit moment heeft de verzamelaar van kerstartikelen een verzoek om een locatie bij een aantal gemeentes ingediend.

Een krantenartikel uit een dagblad valt samen met het verschijnen van het blad Seasons. Daarin een artikel van een verzamelaarster die in overleg met Dikken een artikel gemaakt heeft over kerstversiering. Dat heeft hij geweten! Veel mails binnen gekregen en een vervijfvoudiging van bezoekers op zijn website. Maar wat de verzamelaar meer opvalt; dat er veel teksten en foto’s van zijn site gedownload zijn. “Bewijs dat er nog meer interesse voor kerst is dan ik gedacht had. Jammer dat geen ambtenaar dat in de gaten heeft”, zegt dikken.

http://www.christmas-past.com

38 gedachten over “Zwollenaar vindt geen ruimte voor kerstcollectie”

 1. ik zeg laat die man permanent in de ijsselhallen, kostenloos natuurlijk, geweldig plan ook geen entree vragen want zoiets moet iedereen toch gezien hebben, ik verwacht voor zoiets toch snel 250.000 bezoekers!!

 2. Ja – en dat gelijk met alle verzamelaars van volkloristisch geknutsel -zoals bijvoorbeeld geschilderde paaseitjes – handgemaakte luciferprullaria en de nimmer weg te denken verzamelingen van zuikerzakjes en speldjes. Dat wordt straks dringen bij de kassa van de IJsselhallen. Daar is dat LEGO-spectakel nog maar kinderspel bij. Ik zou de dranghekken dan ook maar alvast klaarzetten.

 3. In Duitsland zijn er legio van zulke museums. Wij lopen als Nederland verschrikkelijk achter op dat gebied. Iedereen heeft een hang naar het verleden. Oude kerstversiering wint jaarlijks veel terrein en steeds meer mensen gaan het verzamelen. In Duitsland en Amerika is dit al jaren aan de gang. Het zou werkelijk fantastisch zijn als Egbert Dikken zijn eigen museum zou krijgen in Zwolle. En dat er mensen op af komen …….. is absoluut zeker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Natuurlijk moet er een plek komen voor de jarenlang opgebouwde unieke verzameling van Egbert Dikken! Kijk alleen al naar de belangstelling die de tentoonstelling “Kerstversiering uit de oude doos”, trok.Een prachttentoonstelling en wat jammer dat die weer afgebroken moest worden. Was anders zeker nog een paar keer naar Zwolle gereden en ook voor de aankomende maand had het weer op de agenda gestaan.En met mij velen.Onderschat de kracht van oude kerstversiering niet!!! Reken maar dat er veel publiciteit gegeven wordt aan het eerste Nederlandse kerstmuseum. Ik vind dat het er moet komen!!!

 5. Iedere verzamelaar moet de kans krijgen om zijn verzameling aan de mensen te tonen. Een gemeente als Zwolle is op dit gebied nog ver achter. Er staan vele gebouwen leeg in Zwolle doe er wat mee, en geef een persoon als Dikken een kans.

 6. Egbert moet in de Fundatie. Met z’n ballen trekt ie meer toeschouwers dan de huidige troep die nu tentoongesteld wordt.
  Alleen weet ik niet of het gebouw op een enorme toeloop bestemd is. Ik voorzie enorme parkeerproblemen als al die bussen met bezoekers uit Duitsland, Belgie en Scandinavie dagelijks naar de kerstshow toetrekken.

 7. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als we in Zwolle een dergelijk museum zouden kunnen krijgen. Het wordt voor veel mensen dan een feest van herkenning.

 8. Het idee van Egbert is mij al lang bekend.
  Ik ben het er helemaal mee eens zo’n museum moet er komen.
  Een stuk geschiedenis en ambacht die we niet verloren moeten laten gaan.
  Naast kijken, kunnen we starten met conservering en restauratie.
  Tevens een stimulans om aandacht te geven aan nieuwe morderne glazen kerstversiering.
  Ik weet bijna zeker dat er mogelijkheden zijn en wil best helpen met de realisatie ervan.
  Als Zwolle geen interesse heeft, zijn er beslist andere lokaties!
  Voor een geinteresseerd publiek kom ik graag een lezing over het thema geven. Want alleen lukt het niet, je moet een groep enthousiast weten te maken.

 9. Dat een gemeente dan maar eens over de brug moet komen met een locatie is dan toch van zelfsprekend? Nee dus, verschillende gemeentes nemen niet eens de moeite om je aan te horen en verwijzen je naar de plaatselijke makelaardij of reageren helemaal niet.

  Haha, wat een grapjas. Waarom regelt hij het dan niet zelf? Als hij zichzelf kan bedruipen heeft hij de gemeente toch niet nodig? En voor die 2 dagen in het jaar dat het kerst is, ga je toch geen compleet museum openen? Iedere simpele ziel snapt dat dat nooit rendabel kan zijn. En de gemeente heeft wat dat betreft denk ik nog zat gaten (van musea) die gevuld moeten worden…

  Veel mails binnen gekregen en een vervijfvoudiging van bezoekers op zijn website. Maar wat de verzamelaar meer opvalt; dat er veel teksten en foto’s van zijn site gedownload zijn. “Bewijs dat er nog meer interesse voor kerst is dan ik gedacht had. Jammer dat geen ambtenaar dat in de gaten heeft”

  Van 2 naar 10 bezoekers per dag lijkt mij nog geen reden om een museum te moeten openen. Er zijn zelfs foto’s en teksten gedownload…
  Ik denk dat ik de gemeente nodig ook maar eens moet aanschrijven om een grote garage om een eigen autocollectie aan te leggen, want ik durf te wedden dat er meer animo voor mijn site is dan voor de kerst-site van Dikken. 😀

 10. Men zou deze mensen moeten koesteren die een leuke verzameling in stand proberen te houden! Waar kom je dit nu tegen?
  We hebben al genoeg winkels die allemaal op elkaar lijken! Neem nu eens een keer iets wat men niet alle dagen tegen komt! Neem als voorbeeld het glasmuseum in Hoogeveen, dat is nu ook al verdwenen!
  Laten we eens zuinig zijn op mensen die heel veel tijd in hun prachtige verzameling stoppen!

 11. Deze verzameling is ZO uniek, Zwolle is gek als ze dit niet willen laten zien aan de bevolking.
  Volgens mij moet er toch echt wel een ruimte te vinden zijn in deze stad!!!!
  Laat meneer Dikken niet zitten en geef hem een kans!Het is echt de moeite waard!

 12. Beste Egbert,
  Ja, het is bedroevend. Veel gemeenten willen in de vaart der volkeren omhooggestoten worden maar willen er niet voor betalen. Tenzij er weer een modern kunstwerk aangeschaft kan worden waar niemend naar kijkt. Zo maar een gek idee van mij: In Uden is een bekend religieus museum in het Birgittinessenklooster. Zou het een idee zijn om met de kerst daar jouw spullen te exposeren ?

  Fred van Marle

 13. Wilbert; over simpele zielen gesproken! Natuurlijk is een verzameling autoâ????s best interessant maar als je hem nog moet aanleggen Wilbert zul je er achter komen dat het moeilijk is om die zaken te pakken te krijgen om het echt interessant te maken voor liefhebbers. Autoâ????s die met miljoenen elke dag te zien zijn!! Of wil je oude autoâ????s gaan verzamelen? Als je zo ver bent en je hebt een unieke collectie opgebouwd dan mag, ook JIJ, een verzoek indienen bij de gemeente en vragen om een locatie. Het is dan te hopen dat die gemeente je fatsoenlijker behandeld dan dat ze Egbert gedaan hebben. Ik wens je veel succes als beginnend verzamelaar.

  Ooievaar

 14. Voor diegene die een keer wil zien hoe mooi een dergelijke verzameling tentoongesteld kan zijn zou eens naar Zuid-Duitsland moeten gaan. In Rothenburg ob der Tauber zijn 2 werkelijk fantastische kerstwinkels, die het gehele jaar echt heel veel bezoekers trekken. Egbert, zet ‘m op!

 15. Wilbert; over simpele zielen gesproken!

  Pardon?

  Als je zo ver bent en je hebt een unieke collectie opgebouwd dan mag, ook JIJ, een verzoek indienen bij de gemeente en vragen om een locatie.

  Dat is nu juist mijn punt. Ik vind het onzinnig dat de gemeente voor zoiets maar een locatie moet regelen. Waarom kan de beste man dat niet zelf regelen? We hebben hier toch niet te maken met een klein kind?
  Ik vind zulke initiatieven prima, maar ik zie niet in waarom de gemeente daarbij betrokken moet worden. Zo kan iedere persoon die meent een bijzondere verzameling te hebben wel zijn handje op gaan houden.

  Mijn stelling is dat wanneer deze man niet zelf zo’n museum kan opzetten het waarschijnlijk ook niet rendabel zou zijn, oftewel weer een nieuwe bodemloze put (net als de Fundatie) waar Jan met de Pet belasting voor mag gaan betalen.

  En de reden waarom ik op die aantallen bezoekers reageerde is natuurlijk omdat zulke relatieve aantallen helemaal niks zeggen. Absolute getallen graag als je ze als argumenten wilt gebruiken, maar ik vrees dat het dan een lachtertje blijkt te zijn.

 16. Wilbert je snapt er echt niets van.
  Het gaat om het gegeven dat een gemeente toeristen aan wil trekken en dat IK een Europese collectie heb die alleen al in 2004, in een maand tijd en mede dankzij de inzichten van mijn vrouw en vriendin en de geweldige show van Wim Haazelaar, 4500 bezoekers heeft getrokken.
  Ik neem aan dat je de tentoonstelling niet gezien hebt. Jammer, heel jammer want dan had je wel anders gereageerd. Dat je een vergelijking maakt met het museum De Fundatie geeft wel aan dat je er helemaal niets van snapt.
  Wilbert, even nog een reactie op je eerste stukje hierboven waarin je schrijft â???waarom een kerstmuseum als er maar 2 dagen kerst zijnâ??!: Wilbert, je schrijft dat je autoâ????s wil tentoonstellen/verkopen? Dan komen daar toch ook geen mensen want een auto is er toch alleen voor om in te rijden? Of heb ik het mis? Sorry! Dat bedoelt Ooievaar dus met Simpele ziel. Trouwens, wie heeft dat woord het eerst gebruikt?
  Dat jij verder geen weet van getallen hebt is jouw probleem, verschillende instantie zijn wel op de hoogte en dat is genoeg. Maar als je eens langs wil komen en over dit onderwerp van gedachten wil wisselen, je bent welkom.

  Egbert

 17. Hang je ballen anders in het nieuw te bouwen Fc Zwolle stadion. Deze zal waarschijnlijk toch voor de helft gevuld zijn. Dan komen al je ballen, tijdens de rechtstreeks uitgezonden topper Fc Zwolle – Telstar, bij miljoenen mensen op de Tv. Breder publiek kun je niet trekken.

 18. De ‘ballen’ van Egbert – maken inmiddels al m?©?©r tongen los – dan de ballen waarmee onze FC-Zwolle bij de laatste wedstrijd wist te scoren. En dat mag toch best wel opmerkelijk genoemd worden. Of niet soms Egbert?

 19. Het gaat om het gegeven dat een gemeente toeristen aan wil trekken en dat IK een Europese collectie heb die alleen al in 2004, in een maand tijd en mede dankzij de inzichten van mijn vrouw en vriendin en de geweldige show van Wim Haazelaar, 4500 bezoekers heeft getrokken.

  Prima! Organiseer dat weer, maar waarom niet op eigen houtje? Dat is mijn vraag! Ik vind het onzin dat de gemeente hierin iets verweten wordt, terwijl ik de gemeente (hierin) groot gelijk geef!
  Leg mij nu eens uit waarom je de gemeente dingen verwijt. Je enige argument is dat de gemeente zo toeristen kan trekken. Blijkbaar denkt de gemeente daar anders over. Als toeristen trekken voor de gemeente Zwolle je drijfveer is, dan ben je er toch wel klaar mee en dan laat je de gemeente toch lekker voor wat het is? En als je het voor je eigen plezier (en willicht dat van anderen) toch wilt organiseren, dan doe je dat toch lekker? Volgens mij is er niemand die je tegenhoudt.
  Ik vind het een beetje typisch overkomen. Je vraag de gemeente om een (kostbare) gunst, die krijg je niet. En vervolgens ga je lopen janken in de media.

  Wilbert, je schrijft dat je autoâ????s wil tentoonstellen/verkopen?

  Lezen, vriend. Lezen! En probeer de ironische ondertoon niet te missen. Ik zeg niks over willen, ik geef alleen aan dat bezoekers op een website geen graadmeter is.

  Trouwens, wie heeft dat woord het eerst gebruikt?

  De Ooievaar

  Dat jij verder geen weet van getallen hebt is jouw probleem, verschillende instantie zijn wel op de hoogte en dat is genoeg.

  Nou, kom eens op met die getallen dan! Het zal mij benieuwen.

 20. Egbert

  Wilbert, voor de laatste keer dat ik op je reacties reageer: natuurlijk heb je gelijk dat je als gemeente niet zomaar een locatie beschikbaar moet gaan stellen aan een persoon die denkt dat hij wel even de toeristen zal gaan lokken.
  2 wethouders en 2 ambtenaren hebben daarom een document ontvangen met mijn verzoek maar hebben nog niet de moeite genomen om iets van een ontvangstbevestiging terug te zenden. Waarschijnlijk is dat ook de wijze van handelen die jij voorstaat maar mijn normen en waarden zijn dan blijkbaar anders.
  Op het moment dat je als werknemers van de burgerij een verzoek krijgt dan behoor je je op de hoogte te stellen van relevante gegevens en die kun je dan vernemen door de desbetreffende persoon/stichting uit te nodigen voor een gesprek. Heb je daar totaal geen behoefte aan, in dit geval, een kerstmuseum, dan stuur je gewoon een bericht terug en vermeld dat. Wel kun je je als burger dan afvragen of een enkele ambtenaar zoâ????n beslissing kan/mag nemen.

  In mijn verzoek worden ook financi?«le zaken vermeld waar jij niets mee te maken hebt. Ik neem aan dat jij ook niet iedereen gaat vertellen wat je betaald hebt voor je autoâ????s en wat je wilt investeren m.b.t. je autoâ????s etc.. Subsidie heb ik niet nodig maar een beetje tegemoet komen mag toch wel?
  Dat jij waarschijnlijk een kerstmuseum niet ziet zitten is je goed recht maar dat er vele anderen zijn daar ga je aan voorbij. Niets meer en niets minder.
  Dat gezeur van jou over getallen van o.a. de web-site (www.oudekerstboomversiering.nl): als ik je aangeef dat alleen al het afgelopen weekend er meer dan 250.000 Kbyts van mijn site afgehaald is. Dat mijn site door mensen uit een 12-18 tal verschillende landen bezocht wordt, zul jij wel weer gaan schrijven â???en hoeveel bezoekers zijn dat dan????â??
  Tja, Wilbert daar vraag je me wat waar ik geen antwoord op wil geven omdat dat alleen voorbehouden is aan ingewijden. En ingewijden zullen zij zijn die mij uitnodigen voor een gesprek
  Dat ik, volgens jouw woorden â???zou lopen janken in de mediaâ?? is je blijkbaar ingegeven door onmacht omdat jij geen garage voor je autoâ????s kunt vinden?
  😀 😀 😀

 21. het idee voor een museum is uitstekend, steunen we van harte en ook
  dat zo,n prachtige verzameling in de
  decembermaand tentoongesteld moet worden.
  egbert SUCCES.

  anny/freek

 22. Het wordt als ik dit allemaal zo lees de hoogste tijd – dat Zwolle een verzamelmuseum krijgt. Zo iets als het vroegere knusse museumpje
  “Piggelmee” aan het Rodentorenplein. En dan zetten we twee stadswachten in – om al die kostbaarheden te bewaken. Een nuttig stukje werkgelegenheid – niet waar?

 23. ik zou die ballen wel eens willen zien want volgens mij zitten er echte kerst ballen bij de je terug brengt naar de tijd dat kerst nog kerst was met ijs en sneeuw en toch een warm gevoel, ik denk dat meer mensen dat gevoel missen dus veel succes Egbert.

 24. 2 wethouders en 2 ambtenaren hebben daarom een document ontvangen met mijn verzoek maar hebben nog niet de moeite genomen om iets van een ontvangstbevestiging terug te zenden. Waarschijnlijk is dat ook de wijze van handelen die jij voorstaat maar mijn normen en waarden zijn dan blijkbaar anders.

  Mijn normen en waarden zijn evengoed anders. Dit wat je nu zegt blijkt ook nergens uit bovenstaand artikel, dus daar heb ik tot nog toe geen waardeoordeel over gegeven. Geen reactie vind ik ook niet netjes, ongeacht wat het verzoek is. Zolang je iets op een nette manier vraagt, dien je ook op een gelijke manier antwoord te krijgen.

  Ik neem aan dat jij ook niet iedereen gaat vertellen wat je betaald hebt voor je autoâ????s en wat je wilt investeren m.b.t. je autoâ????s etc..

  Moet ik nu echt nog weer uitleggen dat ik geen verzameling auto’s heb? (Voor zover je 2 tenminste geen verzameling noemt)
  Ik meende aan de laatste smilies te zien dat je dat begrepen had, maar blijkbaar toch niet. Mijn website is van een compleet andere strekking dan die van een verzamelaar.

  als ik je aangeef dat alleen al het afgelopen weekend er meer dan 250.000 Kbyts van mijn site afgehaald is. Dat mijn site door mensen uit een 12-18 tal verschillende landen bezocht wordt, zul jij wel weer gaan schrijven â???en hoeveel bezoekers zijn dat dan????â??
  Tja, Wilbert daar vraag je me wat waar ik geen antwoord op wil geven omdat dat alleen voorbehouden is aan ingewijden.

  Prima, ik heb als webmaster nu wel een indruk. Zeker omdat ik al gedurende enkele maanden dagelijks op zulke hoeveelheden (en tot 2x zoveel) zit. En dat zonder extra media-aandacht.

  Dat ik, volgens jouw woorden â???zou lopen janken in de mediaâ?? is je blijkbaar ingegeven door onmacht omdat jij geen garage voor je autoâ????s kunt vinden?

  Ja, inderdaad, dat zal het zijn… als je er niet naar zoekt, vind je het ook niet.

  Nog ?©?©n ding: wat is je drijfveer om de media te zoeken? Misstanden binnen de gemeente Zwolle aan de kaak stellen, of zo toch nog een pand zien op te snorren, wellicht via een lezer?

  Egbert, ondanks al mijn gespui wens ik je toch veel succes hoor! Ieder zijn hobby en zijn uitdagingen. De rest heb ik al gezegd.

  Jammer dat er voor een dergelijke prachtige collectie waar zoveel belangstelling voor is geen plaats (interesse) is bij de heren bestuurders. Gewoon een flinke subsidie aanvragen Egbert!
  Ik heb al vaker gemerkt dat bescheidenheid tot niets leidt bij dit soort instanties.

 25. Ik vindt dat er wel een ruimte mag komen waar verzamelaars hun objecten kunnen tentoonstellen voor een bepaalde tijd. Alles in 1 gebouw, en dan bv drie verzamelingen per keer tegelijk showen. Elke twee maanden andere verzamelaars een kans geven, en dan blijft het ook interessant voor de bezoeker. Als ik 1 mooie verzameling gezien heb, zal ik misschien nog voor een tweede keer gaan, maar met wisselende verzamelingen ga je vaker. Dit is dan mijn persoonlijke mening hoor.

 26. Egbert,

  kerstballen zeggen mij persoonlijk niks, maar ik heb altijd wel een zwak voor mensen met een echte passie. Zo te lezen ben jij er daar 1 van.

  wellicht is het een optie om je kerstattributen tentoon te stellen bij het historisch museum Overijssel. Die hebben een prachtig nieuw pand en zijn lekker bezig de laatste tijd. Ik weet alleen niet of je kerstballen in de visie/missie van het HCO passen.

  Optie 2: zoek een lokale meceanas met een leegstaand bedrijfspand en laat zien aan iedereen in Zwolle wat voor belangstelling er is voor je verzameling. Een beetje naar analogie van het harley davidson museum dat we ooit hadden als prive museum in Zwolle (inmiddels in raalte .. had volgens sommigen ook iets met de gemeente te maken)

  optie 3 (kan het niet laten): zet je wens op je verlanglijstje voor de kerstman. Dan moet het toch goedkomen ! 😉

  Whatever .. wens je veel succes met verzamelen en het vinden van een plek voor je verzameling !!

 27. Wat een geouwehoer zeg! Je moet doen wat je leuk vindt en als je daar een ruimte voor nodig hebt. Nou prima toch. Mensen maak je aub niet zo druk. Als de verzameling echt de moeite waard is zal het zich zelf wel uitkristaliseren, toch?

 28. Beste mensen

  Bedankt voor al uw reacties.
  Om een aantal vragen te beantwoorden: de intentie van het krantenartikel was om o.a. de mistoestanden binnen het gemeenteapparaat aan de kaak te stellen want zo ga je niet met welwillende burgers om.
  Dat die burger, ik dus, een bepaalde visie heeft is door mijn teksten op deze site wel duidelijk geworden. Dat ik steeds aanhaal â???dat als een gemeente steeds zit te roepen dat ze toeristen naar een stad willen halen en ik daarvoor een collectie hebâ?? moet niet gezien worden als een onwilligheid van mij om te investeren maar een gemeente mag daar wel iets tegenover zetten vind ik dan.
  Ik hoop dat u snapt dat ik niet de drijfveer ben om een locatie te zoeken maar mijn collectie is dat. Door die collectie nog meer in de openbaarheid te brengen probeer ik de vraag van een gemeente: â???hoe krijg ik meer toeristen naar mijn stadâ????, te beantwoorden. Mijn collectie tentoon te stellen in een gemeentepand zou dus een oplossing kunnen zijn.
  Natuurlijk zijn er vele collecties onder onze stadgenoten en zouden die best in een museum ondergebracht kunnen worden maar dan moet je wel een visie daarover hebben. Daar schort het blijkbaar aan bij mensen die de beslissingen nemen. Mensen, kijk de verslagen er eens op na wie er allemaal hun hand ophouden voor subsidies! Moet dat dan allemaal beloond worden? Bij die aanvragen zitten ook particulieren die de subsidie pot weten te vinden. Is dat dan terecht???
  Verder wil ik het volgende nog onder de aandacht brengen: â???Vergeet niet dat verzamelingen van particulieren meestal het begin geweest zijn van een museale collectieâ??. Of mijn collectie daar onder zal vallen zal de toekomst moeten uitwijzen maar of dat dan in Zwolle gaat plaatsvinden, lijkt me een utopie.

  Ik wens jullie vanaf deze plaats alvast een fijne kerstdagen toe en hoop dat deze discussie hiermee gesloten kan worden.

 29. Een unieke collectie (en dan heb ik nog niet eens alles gezien), waar een ieder zich over kan verbazen.
  Gezien de reacties hier en de velen die de site bezoeken, waarom niet. Het zou toch zonde zijn als gemeenten deze deze kans laten liggen……. so try it en see for yourself!

 30. Een ideetje voor een voorexpositie dat weinig m2 opslagruimte vraagt, maar wel mb’tjes 😉 8): laat een fotograaf van Weblog Zwolle of een andere echt Zwolse website (Omroep Zwolle bijv, waar ook Aranka Meijerink (conservator Stedelijk Museum) werkt) alle attributen op de digitale plaat zetten en dan ruimte voor de kerstcollectie van Egbert vrijmaken op de site. Dan kan de behoefte aan een dergelijke collectie gemeten worden aan de hand van het aantal bezoekers en kan er tegelijk een soort petitie aan vastgekoppeld worden om te peilen of er behoefte is aan een fysieke tentoonstelling. Met de petitie en het aantal bezoekers als onderliggend argumentatiemateriaal kan dan vervolgens alsnog bij gemeente worden aangeklopt of misschien wel bij het Stedelijk of zo……

 31. gerard
  Ik blijf toch nog steeds hopen op een museum waar oude kerstballen en aanverwante versierselen te zien zijn. Ik denk dat 1 van de grootste pijlers uit Nederland de Hr. Egbert Dikken is. Nederland is toe aan zoâ????n museum en heeft een uitgelezen mogelijkheid. Ik woon in Brabant maar zal zeker zijn museum bezoeken als dat er komt. In Duitsland zijn er verschillende en in Nederland geen een. Zwolle pak die kans met beide handen aan.
  Succes Egbert.

Reacties zijn gesloten.