Zwerfjongeren BYou exposeren in hal GGD IJsselland

Zwolle – De jongeren van Stichting BYou exposeren de komende maanden in de hal van GGD IJsselland, Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. In de hal zijn verschillende beeldende kunstwerken, variërend van prachtige schilderijen tot kleurrijke zelfgemaakte huisjes, te zien. Elk kunstwerk vertelt een verhaal. Met deze expositie wil Stichting BYou de inwoners van Zwolle bewust maken van de problematiek maar ook de kracht van zwerfjongeren. De expositie is gestart op donderdag 12 april en duurt nog tot dinsdag 3 juli 2012.

Stichting BYou creëert een zinvolle en inspirerende dagbesteding en leeromgeving voor zwerfjongeren. De meeste zwerfjongeren hebben een heftige periode achter zich gelaten. Ze hebben onder andere de beeldende kunstwerken gebruikt om zichzelf te uiten. Bij BYou werken ze samen met ROC-jongeren zodat de jongeren van elkaar kunnen leren. Daarnaast krijgen ze de kans om mee te werken aan trainingen voor bedrijven of organisaties en zo  kennis te maken met een andere wereld. Dit komt allemaal samen in de trainingen en teambuildingsactiviteiten. Daarbij zijn de sleutelwoorden: verbinding, samenwerking en vertrouwen.

Werken aan hun toekomst

Kansarme jongeren worden samen met ROC-jongeren ingezet bij trainingen aan bijvoorbeeld politie, brandweer en jongerenwerkers. Jongeren zijn over het algemeen kritisch en goedgebekt. Ze zijn prima in staat situaties in te schatten en op een directe manier feedback te geven. De resultaten van de trainingen en teambuildingsactiviteiten zijn opzienbarend. Alle betrokkenen zijn enthousiast. De deelnemers krijgen eerlijke en rechtstreekse feedback waar ze heel veel aan hebben en de jongeren ontdekken hun eigen positieve capaciteiten; een opsteker voor hun eigenwaarde. Op deze manier werken ze ook aan hun toekomst.

Stichting BYou heeft de volgende doelstellingen:

  1. aanbieden van teambuilding in allerlei variaties;
  2. teambuilding vindt altijd plaats in combinatie met (kansarme) jongeren;
  3. verschillende culturen met elkaar verbinden;
  4. bijdrage leveren aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Sinds september 2011 kunnen wij jongeren verwelkomen in ons inloophuis aan de Ruusbroecstraat (Ruusbroecstraat 205, 8022 EE in Zwolle). Wij zijn dagelijks geopend tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Meer weten? Kijk op www.byou.nl! De expositie in de hal van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes duurt nog tot dinsdag 3 juli 2012. Neem vooral een kijkje!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)