Einde inloophuis voor jongeren BYou

Zwolle – Het interim bestuur van Stichting BYou heeft – in goed overleg met de gemeente Zwolle – besloten de activiteiten van BYou voor dak- en thuisloze jongeren aan de Ruusbroecstraat in Zwolle stop te zetten. Reden hiervoor is dat het interim-bestuur van de Stichting de continuïteit en kwaliteit van het aanbod vanaf 1 januari 2014 niet kan garanderen. Het personeel en de jongeren zijn donderdagmiddag door het interim-bestuur geïnformeerd over dit besluit.

Creatief therapeute Linda den Otter zag het onheil donderdagmorgen al aankomen. Het was intern al enige tijd aanrustig binnen de organisatie. Een beleidsmedewerker van de gemeente was de afgelopen week op bezoek geweest en had al min of meer te kennen gegeven dat de toekomst voor BYou ongewis was. De mensen werden donderdagmiddag 13.00 ingelicht over het besluit van de stichting. Eerder dit jaar werd door de gemeente Zwolle aan de stichting de dringende eis gesteld dat er maatregelen moesten worden genomen om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen. Om dit te bewerkstelligen vond er binnen de stichting een bestuurlijke wijziging plaats. Tegelijkertijd werd het project FastForward door het Leger des Heils overgenomen. De conclusie van het interim-bestuur van de stichting is nu dat de activiteiten binnen de gestelde randvoorwaarden niet duurzaam met voldoende kwaliteit en continuïteit kunnen worden geboden. De gedeeltelijke terugvordering van de subsidie en de fragiele organisatorische basis zijn hier mede debat aan, aldus het interim-bestuur.

Wethouder Nelleke Vedelaar heeft begrip voor het besluit dat het interim-bestuur heeft moeten nemen, en deelt de conclusie. “Het belangrijkste nu is dat we gezamenlijk voor de jongeren blijven zorgen, ze mogen hierdoor niet buiten de boot vallen.”

 

Voor de jongeren die nu gebruik maken van BYou maakten de gemeente en het interim-bestuur afspraken met het team zwerfjongeren (GGD IJsselland) om de jongeren te ondersteunen en te helpen met de problemen die ze ondervinden. Overigens hebben nagenoeg alle jongeren, bekend bij BYou, een vaste verblijfplaats en professionele ondersteuning van andere organisaties. 

 

Daarnaast gaat de gemeente Zwolle nu in overleg met ketenpartners voor een passende structurele oplossing, namelijk een plek waar jongeren met vragen op allerlei terreinen terecht kunnen en waar ze begeleid worden in vraagstukken als onderdak, financiën, opleiding, dagbesteding, werk of naar passende andere hulpverlening. BYou kreeg vanaf  2011 subsidie van de gemeente Zwolle om voor zwerfjongeren in de gemeente Zwolle een inloophuis te realiseren en hen van daaruit op weg te helpen naar een huisvesting, werk of school en de problemen aan te pakken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Einde inloophuis voor jongeren BYou”

  1. Triest, triest en nog eens triest, dat dit initiatief om zeep is geholpen! En erger dan het in rook opgaan van tonnen euro’s subsidie is dat, de zwerfjongeren nu de dupe zijn geworden.

  2. Stichting BYou in Zwolle kocht een catamaran, een boottrailer en een auto. Ze deden dit met subsidie die bestemd was voor een inloophuis voor zwerfjongeren. Daarnaast declareerde BYou niet nader toegelichte ??transportkosten?? van ruim 85 duizend euro over een periode van twee jaar. Dit blijkt uit stukken die in het bezit zijn van MijnZ.

    Deze uitgaven staan in de jaarrekening voor 2010 en 2011, die de stichting indiende bij de gemeente. De auto wordt gebruikt door de echtgenote van Peter van den Berg, ex-voorzitter van BYou, die zijn functie in juli van dit jaar onder druk van de gemeente neerlegde. Zij was tot gisteren als creatief therapeute werkzaam bij de stichting.

    Transportkosten: ??85.230,00
    Catamaran ‘Hobie’: ??4307,00
    Renault Twingo: ??3000,00
    BYou ontving in totaal 352 duizend euro subsidie voor de periode 2011-2013.

  3. Zonde van al dat geld .Daar hadden heel wat jongeren mee geholpen kunnen worden !Het is te hopen dat het geld terug gevorderd word en dat het alsnog naar de hulpverlening gaat ..Schandalig gedrag van deze man en zijn vrouw .Je rijk maken over de rug van kinderen-jongeren met NIETS ja iets hebben ze en dat is HONGER !!

  4. Hoe zit het nu met het personeel? Deze mensen hebben onder zware druk gewerkt, zijn niet of slecht begeleid. Hebben zich vaak ook extra in eigen tijd ingezet. Daarnaast nog salaris tegoed hebben. Leuk om vlak voor kerst op deze manier te moeten horendat je geen baan meer hebt. Waarbij overigens de wettelijke opzegtermijn niet werd gerespecteerd. >:(

  5. De onderzoeksjournalistiek is van belang. Zeker als gelden ontvreemd worden. Heel triest idd voor de jongeren voor wie het bedoelt was.
    Nogmaals: het onderzoek is niet compleet als je niet ook de andere slachtoffers benoemt waar ik het eerder over had: personeel dat zich keihard heeft ingezet voor de goede zaak en nu geen baan meer heeft. Deze mensen staan volledig buiten de fraude en zijn ook slachtoffer. Voor de compleetheid vh onderzoek en de beeldvorming is het van belang dat ook dit benoemt wordt.

  6. Onderstaande bericht is terug te lezen op http://www.mijnz.nl
    Niet geheel onbelangrijk om een oordeel te vormen… alhoewel ik me afvraag of het aan ons mensen is om te oordelen…

    De Catamaran, de Renault Twingo en de boottrailer van BYou blijken gekocht te zijn in 2010. In 2011 ging de gemeentesubsidie voor het inloophuis voor zwerfjongeren in.

    Gisteren kwam BYou in het nieuws. De stichting wordt opgeheven, omdat die fors onder de maat presteerde. Bovendien was de financiële boekhouding niet op orde, waardoor de verantwoording van de kosten onduidelijk was.

    De Twingo blijkt overigens in 2011 verkocht. Hierbij werd een verlies gemaakt 1.186 euro.

  7. Het verbaast mij niets dat de jongerensite van de stentor hier dus een miskleun maakt, en daarmee BYou nogal beschadigd heeft door namen van de ‘daders’ te noemen. Het is niet de eerste keer dat mijnz fout zit. De jongerensite die een geenstijl metod? gebruiken moeten nog veel leren.

  8. Die site van mijnz.nl ligt kennelijk overhoop. Kom alleen maar op een enquete terecht over hoe brandveilig mijn kamer is. Nou, dat zit wel goed, maar dat was volgens mij niet de intentie van Mandy om die link te plaatsen.

  9. Peter van de berg oud politie agent en linda zijn vrouw oud leger des heils medewerker bijna 400 000 aan subsidie afgepakt voor de ogen van kwetsbare zwerfjongeren dan alleen heb ik het over subidisie
    het bestuur heeft de jongeren misbruikt en jarenlang opzij gehouden in medewerking met het leger des heils die hier alles over wist maar alles verzwijgt. De stichting heeft vrijwilligers die daar handje kwamen helpen weggejaagd. er waren alleen famillieleden welkom zoals de dochters en dochters van de bestuursleden en vrienden zodat alles geheim kon blijven jongeren werden verhoord en afgeluisterd soms werd er ook voor ze beslist zodat hun rechten afgepakt werden dus ook spelen met mensenrechten, jongeren werden naar de herberg gestuurd terwijl er huizen beschikbaar waren voor hun maar leeg stonden project fast forward, de jongeren werden gestimuleerd om sponsors binnen te halen kwa geld om een betere stichting te maken
    zodat ze dat oook lekker mee kunnen nemen, verder zijn er autos gekocht een jeep een een renault clio , boten en meer vakanties naar marokko en amerika in een halfjaar tijd , dochter van linda, Manon van den Berg is op vakantie gegaan met geld van Biyou, een motor club die naast Biyou staat is geschaad door prive gegevens die Biyou vrij heeft gemaakt en rond heeft verspreid , jongeren werden in de latere stadia buiten de deur gehouden, openingstijden werden veranderd
    eigen tijden sommige dagen gingen ze dicht en waren ze niet open linda van den berg is in 3 jaar tijd maar een paar maanden aanwezig geweest ook haar man die af en toe een kijkje kwam nemen, er wat voor 50 euro per week boodschappen gedaan voor eten en drinken, we zijn 1 keer naar een pretpark geweest een stagiare heeft toen alles betaald hoe schandalig, Jennie en astrid jarenlang gewerkt voor het leger des heils zijn omgekocht door stichting Byou die hoor je dus nu ook niet schadalig zijn hun ook dat ze niet ingrijpen en hun woord doen waar zijn jullie nu, In het begin opzetten en de stichting opbouwen en dan ineens weglippen alsof er niks aan de hand is nu, voor meer info kan je altijd mailen ik hoop dat de Gemeente keer ingrijpt en niet alleen een Stichting sluit en de jongeren keihard op straat flikkert naar jarenenlang misbruik schaam jullie!

Reacties zijn gesloten.