‘Elkaar beter leren kennen met moothborden’

Zwolle – Landstede Kinderopvang groeit. Er komen nieuwe locaties bij met nieuwe medewerkers. Om elkaar beter te leren kennen, kwamen 49 pedagogisch medewerkers, groepshulpen en (assistent-)leidinggevenden van een aantal locaties van Landstede Kinderopvang in Zwolle en Dalfsen naar de Landstede-locatie aan de Zwolse Fuchsiastraat voor de jaarlijkse Teamdag. Het thema was ‘verbinding’: met de verschillende locaties, maar vooral ook met elkaar.

moothborden.jpg

“Insteek was dat de medewerkers niet alleen de gezichten achter de namen zien, maar ook inspiratie opdoen en kansen ontdekken voor samenwerking en elkaar daarvoor weten te vinden. Bijvoorbeeld voor het gezamenlijk organiseren van activiteiten: onderling, maar ook met organisaties in de buurt. Op die manier kun je van elkaar profiteren en daar hebben de kinderen van onze bso’s baat bij”, vertelt leidinggevende Rosita Silva van der Veen.

Filmpjes maken

Om de verbindingen te leggen namen de medewerkers ’s ochtends deel aan twee workshops. Tijdens de eerste workshop stond het voorstellen van de eigen locatie centraal. Elk team maakte een filmpje dat vervolgens aan de medewerkers van de andere locaties werd getoond.

Inspirerend

De tweede workshop ging een stapje verder: daarin werd gezocht naar de verbindingen, oftewel de overeenkomsten tussen de locaties. Om deze te ontdekken maakte de medewerkers groepsgewijs moothborden. Met verf en verschillende kosteloze materialen konden ze bijvoorbeeld die foto’s en teksten die ze kenmerkend vonden voor hun locatie op een groot vel papier plakken. Dit leverde niet alleen verrassende inzichten, maar ook heel veel herkenning op.

’s Middags kregen de medewerkers een rondleiding door Doepark Nooterhof en was er een grote barbecue bij Bezoekerscentrum De Kruidwisch. Van der Veen blikt tevreden terug: “Iedereen vond het een mooie en inspirerende dag. We hebben veel geleerd, maar vooral ook veel plezier gehad.”

Verschillende locaties

De teamdag was bedoeld voor de medewerkers van de bso’s en peuterspeelzalen van Landstede Kinderopvang in Dalfsen en Zwolle. Dit zijn de peuterspeelzalen Nijntje, Dikkie Dik en Dribbel, BSO Dalfsen, BSO De Vlieger (locaties Buckhorstlaan en Ingelandhof), BSO Geert Groteschool en BSO De Kopakker. BSO De Kopakker en PSZ Dribbel zijn sinds 1 januari jl. onderdeel van Landstede Kinderopvang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “‘Elkaar beter leren kennen met moothborden’”

  1. @Marianne: dat was het eerste wat ik ook dacht… Misschien staat er nog iets in het artikel want verder dan de titel ben ik niet gekomen… (weet ook niet echt wat mooth is…)

  2. Was het eerste wat ik ook dacht… En als ze het zelf ook zo genoemd hebben gaat dat toch behoorlijk voorbij aan het hele idee van zo’n moodboard!

  3. urban Dictionary
    Mooth
    Morbid Obesity Of The Head = Beyond stupid, a new word for someone who displays a shocking, awe inspiring level of stupidity in any aspect of life, usually displayed online in some way.

    bron

    Lekker dan 😛

Reacties zijn gesloten.