Koninginnedag Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Zwolle viert Koninginnedag 2012 uitbundig. De hele dag zijn er in het centrum en in een aantal wijken activiteiten voor jong en oud, van spelletjes en kleedjesmarkten tot theater en muziekoptredens. Weblog Zwolle zal in de loop van deze dag verschillende fotoreportages publiceren.

Koninginnedag start ook dit jaar traditioneel met een toespraak door burgemeester Henk Jan Meijer op het bordes van het stadhuis. Dat gebeurd vanaf 10.00 uur. Aansluitend hijsen Zwolse veteranen de vlag en speelt het Koninklijke Orkest Thomas á Kempis het Wilhelmus. Het is het startsein voor de vele activiteiten op diverse plekken in de stad. Op de Grote Markt begint om 11.30 uur de muziektheatervoorstelling Grimm van de Nederlandse Jeugd Musical School, Deltion College en Theater Terra. Vanaf het middaguur verzorgt dansschool Diff Dancemaster dansoptredens. De showkorpsen Jubal en Jong Jubal maken een rondgang door het centrum van Zwolle. Vanaf 13.30 uur brengen het Thomas Orkest en de band Back to the Future Nederlandstalige meezingers.

Op de Melkmarkt en het Broerenkerkplein verzorgen Zwolse scoutinggroepen van 10.00 tot 17.00 uur diverse spelletjes en activiteiten voor kinderen. Daarnaast kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar vanaf 7.00 uur spulletjes te koop aanbieden op de kinderkleedjesmarkt in de onder meer Diezerstraat en Achter de Broeren.

Ook de Zwolse horeca levert een grote bijdrage aan de feestvreugde. Zondag 29 april van 18.00 tot 02.00 uur zijn er in het kader van de Koninginnenachtviering feestelijke activiteiten op diverse plekken in de binnenstad.

Het Grote Kerkplein is het decor van het Koninginnedagfestival, met diverse dj’s en bands. Op het Rodetorenplein vindt Queendance plaats, met dj’s en bands uit diverse muziekgenres. Daar wordt maandagavond vanaf 21.30 uur Koninginnedag afgesloten met een grote vuurwerkshow.

Buurtbewoners hebben dit jaar voor het eerst het initiatief genomen voor de viering van Koninginnedag in Park Eekhout. De dag begint om 11.00 uur met een aubade. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er allerlei kinderactiviteiten.

Muppetstuf en Dian Heerema spelen vrolijke liedjes. Theatergroep De Jonge Honden speelt de voorstelling Help, een krokodil en Hilke Duis vertelt sprookjes van Grimm. Het festijn in Park Eekhout is mede mogelijk gemaakt door de prijs van het Stadsbudget 2011.

Assendorp viert Koninginnedag op het Assendorperplein. Van 8.00 tot 12.00 uur is er een kindervrijmarkt, gevolgd door diverse kinderactiviteiten tussen 13.00 en 17.00 uur. Het avondprogramma vanaf 16.30 uur voorziet in veel muziek met optredens van diverse bands. De afterparty met dj’s vindt plaats in wijkcentrum De Enk.

In Wijthmen kunnen kinderen op Koninginnedag meedoen met een optocht van versierde fietsen, die om 9.00 uur vertrekt bij de speeltuin tussen de Veldhoekweg en de Kroesenallee. De optocht gaat naar De Elshof. Daar zijn aansluitend spelletjes voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Om 9.30 uur vertrekken kinderen met versierde fietsen in optocht vanaf de Oude Deventerstraatweg in Zwolle-Zuid. Ze worden vergezeld door ruiters, steltlopers en een muziekkorps. Een route door Zwolle-Zuid brengt de kinderen rond 10.15 uur bij sportpark de Siggels aan de IJsselcentraleweg. Daar kunnen ze meedoen aan een ballonnenwedstrijd, schminken en diverse kinderspelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Koninginnedag Zwolle”

Reacties zijn gesloten.