PEC Zwolle onderuit tegen PAOK Saloniki

|   Laatste wijziging

Zwolle – De eerste nederlaag van deze oefencampagne is een feit. Op het veld van Arnhemse Boys wordt donderdagavond het verschil tussen de kampioen van de Nederlandse Jupiler League en de nummer vijf van Griekenland al snel duidelijk. PAOK Saloniki leidt bij rust met 3-0, maar vindt na de thee een strijdbaar PEC Zwolle tegenover zich. Zwolle weert zich in die helft kranig, maar PAOK wint wel met 4-1.

Het enige Zwolse doelpunt kwam tot stand via twee spelers uit de eigen jeugdopleiding. Jesper Drost kreeg de bal op zo’n vijfentwintig meter voor het doel aangespeeld. ,,Ik zag Ibi toen gaan en kon hem steken", herinnerde Drost zich nog. Ibrahim Ikililou, op wie Drost doelde, kon vervolgens knap de bal achter de goalie van PAOK werken. ,,Ik denk dat we in die tweede helft ook gewoon de sterkere ploeg waren", vond Drost. Zwolle was onder meer nog gevaarlijk via Mustafa Saymak, wiens vrije trap op de lat belandde. ,,De tweede helft was gelijkwaardig door de vele wissels aan beide kanten", stelde trainer Art Langeler, die positief was over het optreden van invallers Simon IJzerman, Ikililou en Drost.

Hoe anders waren de verhoudingen voor rust. Op een kopbal van Joey van den Berg na, kon PEC Zwolle weinig uitrichten tegen PAOK. De Grieken zetten Zwolle onder druk en daar had de ploeg van Langeler het lastig mee. ,,Je probeert de boel dicht bij elkaar te houden, want dit zullen we ook in de competitie wel eens tegenkomen. Maar we maakten slechte keuzes in het veld", stelde Langeler. Uiteindelijk scoorden de Grieken drie keer. ,,Maar ze hebben ook wel een aardig ploegje", besloot Langeler over PAOK, dat dit seizoen in de Europa League uitkomt.

Vrijdag komt PEC Zwolle weer in actie. In Garderen neemt de ploeg het dan om 19.30 uur op tegen NEC Nijmegen.

Opstelling PEC Zwolle:
Ter Wielen; Van Polen (80. Epe), Lachman (68. Malaihollo), Broerse (46. IJzerman), Van Hintum (46. Koenders), Grot, Aafjes (46. Gravenbeek), Reiniers (75. Zandvliet), Van den Berg (46. Drost), Pluim (46. Cicek, 68. Saymak), Benson (46. Ikililou)

Scoreverloop:
25. Bertrand Robert 1-0
36. Apostolos Giannou 2-0
44. Dorvalino Alves Maciel 3-0
47. Stefanos-Nikolaos Athanasiadis 4-0
67. Ibrahim Ikililou 4-1

Scheidsrechter:
Dhr. Makkelie

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “PEC Zwolle onderuit tegen PAOK Saloniki”

  1. wat een verassing dit. stijgende lijn zit erin :P8) oja het is maar een oefenwedstrijd helemaal vergeten. straks tegen roda staan ze er wel whoehaha8)

  2. Geen schande om van een ploeg als deze te verliezen, kans om de valkuilen tegen sterkere teams te zien. Nog een verdediger en sterke middenvelder en dan staan we er redelijk bij.

    Mooie club trouwens dat Paok, gekke Gieken reizen zelfs voor een potje als dit nog mee.

  3. Ik denk dat Langeler misschien dit jaar extra moet inversteren in de eenheid binnen het team. Als de spelers kwaliteit te kort komen tov de rest kan dat extra stukje strijd voor elkaar nog wel eens het verschil maken. Zeker aan het begin van de competitie er vol op knallen en punten behalen. Ben benieuwd of dit binnen de visie van Art valt aangezien de voorgaande jaren de eenheid soms ver te zoeken was…

  4. net de doelpunten gezien.
    1e goal een klutsbal.
    2e goal geweldig.
    De derde is een zeperd van de keeper en bij de vierde gaat hij ook niet helemaal vrijuit. PAOK is al veel verder in de voorbereiding en is in Griekelnand een suptopper. Niet wakker liggen van deze uitslag dus.

Reacties zijn gesloten.