PEC Zwolle verliest van NAC Breda

|   Laatste wijziging

St. Willibrord – PEC Zwolle heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen NAC Breda verloren. Door een eigen doelpunt van proefspeler Nieveld werd de uitslag 1-0 voor de Brabanders. In de voorgaande zes oefenduels wist Zwolle vier keer te winnen, twee keer werd er gelijkgespeeld tegen Excelsior ’31 en NEC Nijmegen. Vrijdagavond oefent PEC Zwolle tegen Almere City FC op de velden van Hatto Heim in Hattem.

In de vierde serieuze testcase van de voorbereiding is vorm van PEC Zwolle groeiende. In het verre Sint Willebrord speelt de ploeg van Art Langeler een aantal aardige kansen bijeen tegen NAC Breda, terwijl het zelf weinig weggeeft. Proefspeler Norichio Nieveld tekent zelfs voor het enige doelpunt van de wedstrijd, al kopt hij de bal wel in eigen doel. ,,Hij heeft in ieder geval scorend vermogen”, grapt Langeler na de 1-0 nederlaag. Net als in de voorgaande oefenwedstrijden stond Fred Benson in de spits. De aanvaller, in Zwolle beland na een avontuur in Polen, vond dat er door PEC Zwolle vrij aardig werd gespeeld. ,,Ik moet het team een compliment maken, want we hebben net als tegen NEC Nijmegen goed gespeeld tegen een eredivisieploeg”, meende Benson. ,,NAC heeft nauwelijks een schot op doel gehad, terwijl we zelf een aantal prima kansen hadden.”

In de eerste helft was de aanvaller zelf het dichtst bij een treffer. Wiljan Pluim gaf een fraaie steekbal op Ronnie Reniers. De vleugelspeler leek te twijfelen tussen een voorzet of zelf schieten, koos voor het eerste, maar Benson kon net niet bij de bal. ,,Die had er eigenlijk wel in gemogen. In de eredivisie krijg je namelijk niet zoveel kansen.”

Na rust kwam Zwolle opnieuw tot een aantal prima mogelijkheden. Joey van den Berg schoot na een corner hoog over, terwijl een vrije trap van Bart van Hintum door de vuisten van Jelle ten Rouwelaar werd gepareerd. PEC Zwolle had bovendien nog meer bij elkaar kunnen spelen, als de pass in de laatste fase wat beter was. NAC Breda kwam nauwelijks tot grote kansen, maar scoorde wel. Proefspeler Norichio Nieveld kopte in eigen doel na een misverstand met doelman Diederik Boer. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd ,,Norichio viel verder niet uit de toom. Deed precies wat we verwacht hadden”, stelde Langeler.

Vrijdag komt PEC Zwolle weer in actie. Om 19.30 uur wordt er in Hattem (op het veld van Hatto Heim) afgetrapt tegen Almere City FC.

PEC Zwolle:
Boer: Van Polen, Lachman (46. Van den Berg), Nieveld (70. Aafjes), Van Hintum, Broers, Gravenbeek, Reniers, Pluim (70. Grot), Saymak (60. Drost), Benson

Scoreverloop:
69. Norichio Nieveld (eigen doel) 1-0

Bron verslag: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “PEC Zwolle verliest van NAC Breda”

  1. Dat zou wel erg kort door de bocht zijn. Wel goed om te lezen dat we weer niet onder doen voor een eredivisie club. Al zegt het allemaal niks.

Reacties zijn gesloten.