PEC Zwolle verliest in Hattem van Almere City FC

|   Laatste wijziging

Hattem – Op het veld van vv Hatto Heim in Hattem oefende PEC Zwolle vrijdagavond tegen Almere City FC. De uitslag werd 0-1

Zwolle trad over de IJssel met een B-team aan. Een aantal vaste waarden van het elftal kwamen niet in de opstelling voor. Wie wel in het veld stond was Rochdi Achenteh, hij mocht voor het eerst dit seizoen aantreden na een opearatie aan een achillespees. De ruststand was 0-0. Na de thee kwam Almere op voorsprong. De 0-1 bleef ook de eindstand. De Blauwvingers vertrekken op korte termijn voor een trainingskamp naar Duitsland en zullen daar oefenen tegen Lotte en Lippstadt. Vrijdag 3 augustus speelt PEC Zwolle thuis tegen het Belgische KVSK Lommel United.

Met veel gevestigde namen op de tribune in Hattem heeft een jong PEC Zwolle zich prima verweerd tegen Almere City FC. De club uit de Jupiler League had het lange tijd lastig met de Zwollenaren, die zeker in de eerste helft prima kansen kregen op een voorsprong. Een binnengekopte corner zorgde er echter voor dat de Almeerders er met de 0-1 zege vandoor gingen.

Bij PEC Zwolle zaten de meeste spelers die dinsdag tegen NAC Breda in actie kwamen langs de kant. Maar de jongelingen die wel in de basis stonden, aangevuld met de van een blessure herstelde Rochdi Achenteh, speelden bij vlagen vrij aardig. Zo kwam rechtsbuiten Giovanni Hiwat een aantal keren gevaarlijk door over de rechterkant. ,,We hebben goed vanuit onze taak gevoetbald, dan heeft de tegenstander het altijd lastig", vertelde hij. Een van de grootste mogelijkheden deed zich na een klein kwartiertje spelen voor. Hiwat ontdeed zich van bewaker Robert Guerain. Hij koos vervolgens om breed te leggen op Ibrahim Ikililou, die er niet bij kon. ,,Ik ben geen zelfzuchtig type, want ik kon ook zelf gaan. Dus koos ik ervoor om breed te leggen. Maar dat was het verkeerde moment", aldus Hiwat over de mislukte kans. Ook mogelijkheden voor spits Ikililou (naast gekopt) en Mimoun Eloisghiri (voorlangs) werden niet benut. Almere City was vooral gevaarlijk via dode spelmomenten, maar de Zwolse defensie kon het doel schoon houden.

Dat lukte niet meer na iets meer dan een uur spelen, toen de bal uit een corner bij de eerste paal werd binnengekop. PEC Zwolle probeerde vervolgens de achterstand ongedaan te maken, maar tot hele grote kansen kwam het niet. Tot vlak voor tijd Hiwat twee man passeerde, vrij voor de keeper kwam, maar recht op doelman Dennis Gentenaar schoot. ,,Ik maakte mijn actie en kwam op snelheid. Toen werd er aan mijn shirt getrokken, waardoor ik de bal niet meer goed kon plaatsen. Dat had de gelijkmaker moeten zijn", baalde Hiwat.

Zondag komt PEC Zwolle in actie in Duitsland, alwaar het op trainingskamp gaat. Vfl SF Lotte is dan om 14.00 uur de tegenstander.

PEC Zwolle:
Ter Wielen: Epe, IJzerman, Aafjes, Koenders, Achenteh (68. Talu), Hiwat, Drost, Eloisghiri (46. Saymak), Grot, Ikililou (61. Malaihollo)

Scoreverloop:
63. Sander Keller 0-1

Bron verslag: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “PEC Zwolle verliest in Hattem van Almere City FC”

  1. Ach, geflatteerd? Over de hele wedstrijd gezien heeft Omniworld veel meer kansen gehad dan wij maar ook voor een B team vond ik dat er te veel (verdedigende) fouten waren. Wel een paar mooie reddingen gezien van ter Wielen, velen vinden hem te licht als tweede keeper maar hij heft wel laten zien dat hij als stand-in kan fungeren.

  2. Prima klantenbinding van onze FCZ. …………. 3e oefenwedstrijd in Zwolle of omgeving en wat krijg je voorgescoteld? De reserves. Deel dat dan gewoon van te voren mee, dan kun je wachten tot dat het, om het eggie gaat. Dit is gewoon verlakkerij. Speel dan tenminste 1 helft met de eerste selectie. dan krijg je nog enigzins waar voor je geld. Want hiervoor wordt wel entree gevraagd. “Pec is nu al lec”.>:(>:(>:(

  3. assendörper Almere ligt in de polder det bestit nog wel,ben het wel eens dat er voor dergelike potjes geld wordt gevraagd je ook iets moet bieden en niet met tweede garnituur kunt aantreden

  4. Wichert, wat ben ik toch blij dat ik vanavond naar het Pestengasthuys ben gegaan i.p.v. Koko-stad. Ik heb tenminste “waar” voor mijn geld gekregen. 😉

  5. Werd hier vanavond ook al gezegd, wil je de supporters in Zwolle e.o aan je binden, speel dan met de eerste selectie. Speel de wedstrijden met de reserves bijv. komende week, wanneer je in Duitsland zit.

  6. de 2e keer dat ik een wedstrijdje ga kijken die in de buurt is. En hoppa na svi ook in hattem een B-elftal. Zwolle spreekt altijd van regiobinding? Dit kun je niet maken, speel dan in duitsland maar met het B-elftal. Een trainer van een eredivisieclub die een ‘snipperdag’ heeft in de voorbereiding?!?! Je zou toch verwachten dat het elftal nu zo’n beetje staat en ingespeeld dient te worden, vaste patronen, looplijnen etc. Nee wat een waardeloze vertoning was het gister.
    Denk dat ze gister weingi poteintiele seizoenskaarten hebben verkocht voor diegenen die deze nog niet hebben.
    Zwolle dit was een minachting naar je publiek.

  7. Zo weer ff lekker zeuren met z’n allen, ppfff. Alle mogelijkheden worden bekeken en zo ook die van gisteren. Als je het volwaardige elftal wil zien moet je maar naar het stadion komen. Alhoewel, waarschijnlijk verpesten jullie de sfeer met jullie eeuwige negatieve gezeik dus blijf lekker onder je steen zitten!!

  8. Zwollenaarisback, steek jij lekker je kop in het zand en laat je fijn bedonderen. Niet alles wat PEC vindt of doet is goed hoor!! Doe die roze bril eens af 😉

  9. Jongens maak jullie niet druk jullie hebben en gewldige club en oefenwedstrijden hoeven niks te betekenen.Als jullie met een basiselftal hadden gespeeld hadden jullie met 2-1 of 2-0 gewonnen.

  10. Bericht door OMNI-VAKE2, op 28 juli 2012 om 12:48
    Jongens maak jullie niet druk jullie hebben en gewldige club en oefenwedstrijden hoeven niks te betekenen.Als jullie met een basiselftal hadden gespeeld hadden jullie met 2-1 of 2-0 gewonnen.

    Ja en?
    Het gaat er om dat de PEC zich als een regio club profileert, dus dan zou het netjes en klantvriendelijk zijn om met in ieder geval 1 helft met de basisspelers te spelen. Dat zou het entree geld nog enigszins rechtvaardigen.

    Alle oefenwedstrijden in de regio zijn afgedaan met b keuze. De wedstrijden in verwegistan stond de basis opgesteld. Veel (potentiële) supporters gaan niet uren in de auto zitten voor een oefenpotje.

    Wederom een gemiste kans.

Reacties zijn gesloten.