Files op A28 bij Zwolle na ongeluk

Foto van auteur

Zwolle – Door een ongeval, tussen twee personenauto’s en een vrachtwagen, vrijdagmiddag rond 16.20 uur op de IJsselbrug van de A28 bij Zwolle ontstonden er op beide zijden van weg files.

logo_1002.jpg

File op de A28: Hoogeveen richting Amersfoort tussen afrit Ommen en knooppunt Hattemerbroek 5 km, door een ongeluk. De weg was rond 17.00 uur weer vrij.  En een file aan de andere kant van de weg door kijkers: Amersfoort richting Zwolle tussen ’t Harde en Zwolle-Zuid liep op tot 8 km.

11 gedachten over “Files op A28 bij Zwolle na ongeluk”

 1. Helaas is het hier al veel vaker raak. Het is een punt waar iedereen of richting de a50 wil of richting de a28.

  Het betrof hier een ongeval tussen 2 pers auto’s en een vrachtwagen. Gezien de stand van de voertuigen is hier ook weer het wisselen van rijbanen de oorzaak.

  De bewoner onder het viaduct sprak mij aan en zei dat het een keer goed fout moet gaan dat er een door de vangrail heen vliegt en zo in zijn achtertuin. Dan wordt rijkswaterstaat pas wakker.

 2. de man die hier is gaan wonen. wist van tevoren dat er een snelweg lag.
  op elke weg kan er een ongeluk gebeuren, dit zijn dan risico’s die die man neemt. tegen vracht waren op snelheid helpt ook geen betonnen muur. daar gat deze ook doorheen?

  ” wat zouden ze er aan kunnen doen, geen hier onder je idee”

 3. @riasun zo ver ik weet is er niemand met de spoed vervoerd. Dus de verwondingen zullen mee vallen.

  Uiteraard sterkte! kan aardige impact op je maken als je zo iets ziet gebeuren.

 4. Wat dacht je van het rijgedrag … Ik kom er dagelijks langs en heb nooit problemen. Sterker nog… Als men problemen heeft lost rijkswaterstaat ze zo snel mogelijk op! Het is altijd makkelijk om Een ander de schuld te geven. Rijkswaterstaat zit toch niet achter het stuur!!!!! En praat me niet van de vrachtwagenchauffeurs die denken ook dat ze alles zijn op de weg!!!!!!

 5. inderdaad, soms zie je huizen staan precies in een bocht, ik zou dr niet willen wonen!! dan koos ik voor een huis waar ik nu zit of nog liever in een hutje op de hei maar dat mag weer niet.

 6. ben erg geschrokken,dit ongeluk gebeurde precies voor mij.Ineens kwam er een stuiterende auto van rechts naar links vlak voor mij heen. deze klapte tegen een auto aan en vervolgens via de vangrail weer terug. Ruik nog steeds de lucht van geschroeid rubber,en hoor nog steeds die mevrouw roepen. Geluk bij een ongeluk was dat er binnen een minuut een motoragent bij was,die er vlak achter moet hebben gereden.

  .

 7. Heb het idee dat mensen soms vanaf de oprit te snel de A28 op willen. Terwijl je nog een heel eind rustig door kunt rijden en verderop naar links kunt. Daarnaast houdt de dubbele opritstrook ook vrij abrupt op, misschien is aan het einde van de oprit ritsen veiliger dan de huidige situatie waar je op een gegeven moment geen uitwijkmogelijkheden meer hebt als je even niet genoeg om je heen hebt gekeken.

 8. Als je gewoon netjes met dezelfde snelheid als het verkeer dat al op de A28 rijd invoegt is er niets mis met die dubbele opritstrook als je op de linkerbaan daarvan zit.

  Maar veel mensen proberen met 70-80 km/h in te voegen terwijl het verkeer op de A28 100 km/h rijdt…

Reacties zijn gesloten.