Jong PEC Zwolle boekt eerste overwinning

|   Laatste wijziging

Zwolle – Jong PEC Zwolle heeft maandagavond een terechte overwinning geboekt op Jong FC Groningen. In een levendige wedstrijd stond er na negentig minuten voetballen een 2-1 eindstand op het scorebord.

Het eerste kwartier van de wedstrijd is voor Jong FC Groningen. Dit resulteert in veel balbezit en een tweetal schoten hoog over het Zwolse doel. Ook een vrije trap aan de zijkant van het veld levert gevaar op. Groninger Henk Bos legt de bal laag terug op de rand van het zestienmetergebied, terwijl de Zwollenaren een hoge voorzet verwachten. Emil Johansson weet de opgelegde schietkans echter niet te benutten, hij raakt de bal half waardoor Leon ter Wielen deze simpel kan verwerken. Na twintig minuten spelen kruipt Jong PEC Zwolle uit de schulp. De bal gaat in een hoger tempo rond en er wordt meer bewogen, alleen de eindpass is tot driemaal toe onzuiver. Tot de 26e minuut. Jesper Drost stuurt Fred Benson de diepte in. De spits passeert op eenvoudige wijze de Groningse-doelman en tikt de bal beheerst in het lege doel.

Nog geen twee minuten later trekt Jong FC Groningen de stand alweer bijna gelijk. Hyunjun Suk breekt door de Zwolse-defensie heen, maar ziet zijn harde schot knap gepareerd door Leon ter Wielen. De corner die volgt wordt door Haico Epe van de lijn gehaald. Niet lang daarna ontsnapt Ronnie Reniers aan de rechterkant. Hij weet een perfecte voorzet op maat te leveren, die door Mustafa Saymak wordt binnengekopt. Hierdoor gaat Jong PEC Zwolle met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in.

Na de rust komt Jong PEC Zwolle scherp uit de kleedkamer. Het weet in de persoon van Mike Koenders door te breken over de linkerflank. Terwijl Fred Benson recht voor het doel helemaal vrijstaat, besluit de linksback zelf te schieten. Zonder succes, de bal vliegt hoog over. In de fase die volgt schroeft Jong FC Groningen de druk op. De Zwolse-defensie weet echter vrij eenvoudig stand te houden. Vanaf de zeventigste minuut moeten de Groningers met tien man verder. Simon IJzerman ligt op de grond, Hyunjun Suk is de dader. Resoluut houdt scheidsrechter Siemen Mulder de Koreaan een rode kaart voor.

Een paar minuten later liggen Ronnie Reniers en Emil Johansson op het veld. Het tweetal komt ongelukkig met elkaar in botsing en kunnen allebei het duel niet voortzetten. Tussen al deze commotie door wordt er ook nog gevoetbald. Djeremy Zandvliet ziet een inzet gestopt door de Groningse-doelman Joey Potveer. Even later veroorzaakt dezelfde Zandvliet een strafschop voor Jong FC Groningen. Henk Bos weet deze beheerst in de rechterhoek te schuiven waardoor het in de blessuretijd nog onnodig spannend wordt.

Na een goede aanval over de linkerflank schiet Oluwafemi Ajilore zelfs nog op de buitenkant van de paal. Gescoord wordt er echter niet meer. Waardoor Jong PEC Zwolle de eerste overwinning van het seizoen kan bijschrijven. Trainer Jaap Stam toont zich na afloop van de wedstrijd een tevreden man. ,,Een lekker gevoel om de eerste overwinning te pakken vandaag. Ik vond ons spel bij vlagen zeer redelijk. Het is alleen zonde dat we de wedstrijd niet voortijdig beslissen, waardoor het uiteindelijk nog billenknijpen wordt ook. Gelukkig weten we de overwinning uit het vuur te slepen“ aldus Jaap Stam.

Volgende week maandag 24 september speelt Jong PEC Zwolle wederom een thuiswedstrijd. Om 18.30 uur wordt er in het IJsseldelta stadion afgetrapt tegen Jong De Graafschap. Deze wedstrijd is gratis te bezoeken.

Wedstrijdstatistieken

Jong PEC Zwolle: Leon ter Wielen, Mike Koenders, Simon IJzerman, Ricardo Talu, Haico Epe, Ricardo Malaihollo, Jesper Drost, Mustafa Saymak, Mimoun Eloisghiri (62. Giovanni Hiwat), Ronnie Reniers (75. Djeremy Zandvliet) en Fred Benson (55. Ibrahim Ikililou).

Jong FC Groningen: Joey Potveer, Emil Johansson (75. Yoell Van Nieff), Oluwafemi Ajilore, Nick Bakker, Atilay Batbay, Hilal Benmoussa (82. Robby Holder), Timo Letschert, Matias Jones Mourigan (65. Alexander M´Futila), Henk Bos, Paco Van Moorsel en Hyunjun Suk.

Scoreverloop: 26. Fred Benson 1-0, 32. Mustafa Saymak 2-0, 89. Henk Bos 2-1 (pen.).

Gele kaarten: Jesper Drost (Jong PEC Zwolle), Oluwafemi Ajilore, Henk Bos, Paco Van Moorsel en Alexander M´Futila (Jong FC Groningen).

Rode kaart: 70. Hyunjun Suk (Jong FC Groningen).

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Jong PEC Zwolle boekt eerste overwinning”

Reacties zijn gesloten.