PEC Zwolle knikkert Roda JC uit de beker

|   Laatste wijziging

Zwolle – Een puik spelend PEC Zwolle heeft dinsdagavond voor een verrassing gezorgd door in Kerkrade met 0-1 van Roda JC te winnen. In een verder matige bekerwedstrijd was Fred Benson de matchwinner.

benson.jpg
Fred Benson

Zwolle, nog altijd spelend zonder de vaste waarden Slot, Olijve, Boer en de geblesseerde V.d. Berg, had de gehele wedstrijd het beste van het spel. Met degelijk positiespel wisten de Zwollenaren Roda op afstand te houden. PEC Zwolle had na een half uur een strafschop moeten krijgen toen Benson in het 16 metergebied gevloerd werd. Scheidsrechter Blom koos niet voor de penalty. Roda kreeg via Nemeth een aantal grote kansen, maar de Hongaar miste scherpte. Verder stond de goed spelende keeper Wintjens scores van Roda in de weg. Na 90 minuten was de stand nog altijd 0-0. Pas in de tweede helft van de verlenging was het raak. In de 109e minuut scoorde Benson na een steekbal van Pluim de bal achter keeper Kurto. Zwolle kan nu optimistisch uitzien naar zondag, als het voor de Eredivisie in Tilburg aan moet treden tegen concurrent Willem II.

Beide ploegen kwamen elkaar tijdens de eerste speelronde van de eredivisie ook al in Kerkrade tegen. Dat duel op 11 augustus eindigde toen in 1-1.

De bekerwedstrijd tussen de nummer veertien en achttien van de eredivisie was in de eerste helft redelijk gelijkwaardig. PEC Zwolle had na ruim een halfuur wel een strafschop verdiend. Doelman Filip Kurto haalde Benson onderuit. De arbitrage zag er geen overtreding in.

Na de pauze was de beste kans voor Roda JC, dat opnieuw zonder de nog steeds geblesseerde topscorer Sanharib Malki aantrad. Krisztian Nemeth schoot van dichtbij echter naast het Zwolse doel.

 

In de verlenging maakte Benson alsnog het verschil. Op aangeven van Wiljan Pluim tikte hij de bal in de verre hoek, 0-1. In de resterende tien minuten bleef PEC goed overeind, ook met dank aan doelman Danny Wintjens.

Opvallend was dat Benson vlak voor zijn kostbare doelpunt gewisseld leek te worden. Door een blessure ging echter Bart van Hintum naar de kant waarna Benson alsnog kon toeslaan.

Door: ANP

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “PEC Zwolle knikkert Roda JC uit de beker”

  1. ik heb altijd comentaar,maar oke ben dan ook wel weer zo ondanks ik het niet verwacht had ze verdiend gewonnen hebben 8)
    mijn felecitaties een goede nacht.

  2. Yay:D

    Vooral de eerste helft vond ik goed om te zien.
    Mohktar was nog steeds niet echt op dreef vond ik, best jammer.
    En Wintjens stelt niet teleur. ;D TOP!
    Eindelijk een ECHT doelpunt voor Zwolle!

    Weet iemand wat Avdic heeft opgelopen?
    Het zit niet echt mee hoor met blessures.

  3. ja een mooie prestatie van de ploeg en dan ook nog zo,n lange wedstrijd te moeten spelen.Hopelijk halen ze het komende competitieduel nu alle drie punten binnen zou helemaal mooi zijn.Wens ze alle succes toe

Reacties zijn gesloten.