PEC Zwolle speelt gelijk tegen De Graafschap

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag de oefgenwedstrijd tegen De Graafschap gelijkgespeeld.  Na de 0-3 nederlaag tegen Heracles Almelo van afgelopen zaterdag is PEC Zwolle er vrijdagmiddag opnieuw niet in geslaagd om een thuiswedstrijd winnend af te sluiten. In de trainingswedstrijd tegen De Graafschap speelde het Zwolse team met 1-1 gelijk.

12-10-2012_oevenduel_pec_zwollw-de_graafschap_02.jpg

PEC Zwolle, gecoacht door René Hake en Jaap Stam, begon zwak aan de wedstrijd. De Graafschap kwam dankzij Harrie Gommans in de derde minuut al op een 0-1 voorsprong. De sterke spits wist de bal, na een voorzet vanaf de rechterflank, met een sliding achter doelman Danny Wintjens te krijgen. Vervolgens kreeg de ploeg uit Doetinchem enkele goede mogelijkheden om de 0-1 voorsprong uit te bouwen. Gommans passte de bal op Soufian el Hassnaoui, die de bal hard op doel schoot, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Wintjens. Twee minuten later was het Anco Jansen die de 0-2 had moeten scoren. De middenvelder kreeg de bal echter verkeerd op het hoofd, waardoor zijn inzet over ging.

12-10-2012_oevenduel_pec_zwollw-de_graafschap_01.jpg

12-10-2012_oevenduel_pec_zwollw-de_graafschap_03.jpg

12-10-2012_oevenduel_pec_zwollw-de_graafschap_04.jpg

In de veertiende minuut kreeg PEC Zwolle de eerste echt goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Rechtsbuiten Ronnie Reniers gaf de bal, na een overstapje van Giovanni Gravenbeek, voor op Wiljan Pluim, maar de spits kreeg de bal niet voorbij keeper Theo Zwarthoed. Tien minuten later was het wel raak voor PEC Zwolle. Een voorzet van Reniers kwam goed aan bij Mustafa Saymak, die de bal controleerde en met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek schoot (1-1). Voor de rust was het De Graafschap dat nog het dicht bij een voorsprong was. Jordan Calvete stuurde Jansen de diepte in, die de bal langs Wintjens schoot, maar de bal van de lijn gegleden zag worden door PEC Zwolle-verdediger Gerard Aafjes.

Na de rust kregen beide ploegen nog enkele kleine mogelijkheden om het gelijkspel om te zetten in een overwinning, maar zowel Zwarthoed als de ingevallen doelman Leon ter Wielen wisten hun doel verder schoon te houden, waardoor de 1-1 ruststand ook de eindstand werd. Assistent-trainer René Hake gaf na de wedstrijd aan niet tevreden te zijn met het gelijkspel: ,,Wij hadden moeite om druk te zetten en moesten zorgvuldiger zijn in balbezit. Daarnaast waren we voor het doel te gehaast, waardoor we slechts één doelpunt wisten te scoren.” Rochdi Achenteh, die de wedstrijd als linksback speelde, vond dat zijn ploeg slecht aan de wedstrijd begon: ,,We hadden veel scherper moeten beginnen. In het vervolg van de wedstrijd pakten we het wel weer goed op, maar met de kansen die we kregen hadden we vandaag moeten winnen.”

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “PEC Zwolle speelt gelijk tegen De Graafschap”

  1. @Geenideel, denk niet dat zo heel veel mensen deze wedstrijd gezien het tijdstip hebben kunnen bezoeken. Moet je dan een oordeel geven aan de hand van een verslag.?

Reacties zijn gesloten.