Chat Log 59

Foto van auteur

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 60 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

641 gedachten over “Chat Log 59”

 1. Idd Ingrid…

  een feestje is nooit weg

  . Wat dom ook van me om bij dat gezellige feestje net weg te gaan. Maar ja, was met de auto; we doen het morgen wel over. Saai hier!

 2. Oei, Eva, het zit jullie niet mee met de gezondheid. Heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ze doen dit soort operaties veel tegenwoordig. Blijft natuurlijk griezelig, maar de artsen zijn er echt behendig in. Het verbaast me weleens wat ze allemaal kunnen, door heel kleine sneetjes vanaf een heel andere plek de locatie bereiken. Echte precisiewerkjes.
  Zal uiteraard maandag voor hem duimen. Sterkte.

 3. Edon boekt soevereine zege op Wijthem.

  Het 75 jarig jubileum feest vorige week heeft de Edon delsectie hedenmiddag geensins gedwarsboomd voor wat betreft de sportieve aspiraties want het bezoekende Wijthem werd in de 1e helft al snel duidelijk gemaakt hoe de verhoudingen lagen.

  Na 10 minuten wist Maikel (Julio Ricardo) Kroes al de score te openen en deze vlugge tegenslag had een desastreus effect op de ongetwijfeld goede bedoeleingen van de bezoekers.

  Het was spits Jeffrey de Nooijer, die met een listig stiftje de keeper volkomen kansloos liet en op fraaie wijze derhalve de 2-0 liet aantekenen.

  Tekenend voor de overmacht van Edon was dat de alom gewaardeerde waterdrager Kai Smits nog voor de rust met 2 treffers een verdiende 4-0 voorsprong op het scorebord noteerde.

  Het verzet van Wijthem was hiermee definitief gebroken. Edon nam na rust wat gas terug hoewel er bij vlagen nog genoeg te genieten viel.

  Zo zorgde William van Oene nog voor een 5e treffer en wist Tim Benes uiteindelijk, weliswaar met een zware buitenspellucht, het halve dozijn te vervolmaken.

  Met deze score blijft Edon op een riante 2e plaats staan en koploper HFC Storica, dat geen fout maakte en vanmiddag overtuigend bij Kampen wist te winnen, in de nek hijgen.

  De statistieken:

  Maikel Kroes ’10 1 – 0
  Jeffrey de Nooijer ’22 2 – 0
  Kai Smits ’35 3 – 0
  Kai Smits ’40 4 – 0
  William van Oene ’60 5 – 0
  Tim Benes ’63 6 – 0

 4. Probeert Willem Holleeder zijn optreden in College Tour niet aan te grijpen om zijn menselijke kant te laten zien? Goede vraag, maar Holleeder kon de vraag en de steller ervan niet zo waarderen. ‘Ben je er nou nog [??] wat is dit voor een gek zeg?’

 5. Dat heeft ie, Joppuh. Volgens mij is er stroomuitval in een deel van de Aalanden: geen straatverlichting, geen kermis?:o Ik lees er nergens iets over.

 6. Als Positivo nog ff op de einduitslag gokt…slaat de balans zeker door in 3 landerpunkte voor NL. Hoorde net volgens mij zeggen dat het al om 19:30 begint dinsdag.

  Hier ook weer genoten van de geheimen van Barsl*t?

 7. @Dame, gebeurt wel vaker dat in een deel van Zwolle de straatverlichting opeens niet aan gaat. Is in zuid ook al eem paar keer gebeurd.

 8. Ik ben blij te vernemen dat Dame zich weer gemeld heeft op Weblog Zwolle en wil hierbij benadrukken dat het geenszins mijn bedoeling is (geweest) om mensen te doen afhaken van dit forum.
  Mijn excuses als Dame dit wel zo heeft mogen ervaren.
  Neemt echter niet weg dat ik er van overtuigd ben dat mensen zich wel wat voorzichtiger mogen uiten indien men niet wil dat er allerlei privégegevens gaan rondwaren over het wereldwijde web.
  Om te verduidelijken hoe eenvoudig het is om dit soort zaken te achterhalen raad ik een ieder aan de volgende website eens rustig en vooral grondig door te lezen:

  http://www.michelkraay.nl/index.php

 9. Monsieur Joppuh.

  Vanwege zeer drukke werkzaamheden afgelopen week en ook nog gisteren bij de queen, heb ik mij niet bij u kunnen afmelden omtrent onze trip naar Meppen.
  Dat mag toch zeer jammer genoemd worden zeker gezien het redelijk mooie weer dat wij vandaag voorgeschoteld krijgen van de weergoden.
  Gelieve zou ik ook de animo onder de andere prominenten willen inventariseren in verband met de vervoerswijze en de daarmee gepaard zijnde kosten.
  Wat ik al wel heb kunnen regelen is een taxibedrijf dat ons voor ??300,- een busje voor 8 personen inclusief chauffeur ter beschikking wil stellen.
  Dit zijn op zich flinke kosten, maar ik zou toch graag zien dat wij allen op een veilige manier weer thuis komen.
  Wellicht is het mogelijk om een dergelijk busje zelf te huren, maar dan wel met een alcoholvrije chauffeur.

 10. De kosten zijn bij voldoende deelname geen probleem monsieur Jean Jacques. De prominenten, bootwerker en JanD hadden mij reeds verwittigd. Nu vrees ik echter wel dat het ergens in november, december zal worden, daar ik reeds over anderhalve week mijn dochter inSevilla voor een week ga bezoeken. Het hotel is reeds geboekt.

 11. Wie weet m’n beste, maar ik bivakkeer nog in mijn nachtgoed en voel mij daar na deze enerverende week opperbest bij.
  Ik voel echter dat de inspiratie om mijn stalen ros richting Assendorperplein te wenden begint aan te wakkeren, dus kan er nog een kleine kans gaan ontstaan dat ik mij daar nog laat fêteren op enkele alcoholische versnaperingen.

 12. @ Joppuh, hoop en verwacht idd dat Jean eerder gelijk krijgt dan jij 🙂 Gelijk = realiteitszin lijkt me.

  Roemenië-NL

  Doeksen 4-1
  Joppuh 2-0 ***
  dick 1-2
  Dame 0-3
  Drama 0-1
  Ingrid 0-0
  JanD 2-1
  Bernard 1-1 (Hoop ik…)
  Wichert 1-4
  De Taalpurist 1-3
  Jean Jacques 0-4 (1x Clasie) ***

 13. Studio Sport: Han Kok praat ons bij over Roemenië…we kennen alleen Mutu…juiste samenstelling gevonden door trainert. Cametaru nu 54 zakenman-restauranthouder en rapporteur van de bond NU….

  Verder: Belgisch surplus aan talent

  Batminton met Dicky Palejamie

  Maar ook ZWOLLENAAR Jeroen Dubbeldam

 14. Kijktip, voor na t Journaal:

  DOCU: De erfenis van Pim (N2, 20:15) —87 dagen RUZIE
  Tien jaar geleden viel het eerste kabinet Balkenende al na 87 dagen dankzij het koningsdrama in de Lijst Pim Fortuyn. In de documentaire De erfenis van Pim reconstrueren de voormalig LPF-topmensen (onder anderen Eduard Bomhoff en Herman Heinsbroek) de roerige geschiedenis van de opkomst en ondergang van hun partij

  GESCHIEDENIS: Andere tijden special —OOK OVER ZWOLLE
  (N2, 21:00)
  Een speciale uitzending ?? vijftig minuten archiefbeeld in kleur ?? over arm en rijk, het thema van de Maand van de Geschiedenis. Pas na de Tweede Wereldoorlog worden de verschillen tussen arm en rijk in Nederland minder groot

 15. We hebben vanmiddag een overwinning gemist van SV Meppen!

  SV Meppen – VFB Lubeck 2-0
  48e min Holt 1-0
  64e min Voss (Lubeck) rood
  90e min Wessels 2-0

 16. Mooi JanD dat Meppen ook weer eens een keer heeft gewonnen. Ik hoorde net van mijn zwager dat hij met Zandvoort 4 gisteren ook een overwinning heeft behaald. Mijn zwager heeft 3x gescoord.

 17. Ja, Dick, 20.28 uur, dat waren nog eens tijden. In die periode tenminste geen kritiek dat politiek saai is. ;D Ik had toevallig van de week bij die reportage over prins Claus (die me tegenviel) mijn kinderen zitten vertellen dat het kabinet achter in de kerk ruzie aan het maken was. Volkomen ongepast. Bomhof heeft dat nog steeds niet door, blijkens zijn terugblik.:(

 18. Idd die Bomhof, maar die Heinsbroek was ook uberzelfingenomen. Ach en dat andere spul…wel leuke tv. Dit “Andere Tijden” zijn mooie en soms schrijnende beelden, maar ik pluk het stukje Zwolle er nog niet uit. In de Peperbus staat dat het verhaal achter deze beelden van het HCO komt.

 19. Is je zwager trouwens wel een “échte Zwollenaar”, want dat is een belangrijk criterium voor aandacht begreep ik bij een ander topic. Ik feliciteer hem iig met deze hattrick.:D

 20. Dick 21.31:

  Zwolse bijdrage

  Illustratief voor de vooroorlogse armoede is een film uit 1937 van christelijke kinderzorg Zwolle. Deerniswekkende beelden laten twee jongens van een jaar of tien zien die uit huis worden geplaatst. Tegen het decor van een vervallen houten kot moeten ze onder begeleiding van een agent en twee dames van de kinderzorg afscheid nemen van hun moeder. In het archief van het Historisch Centrum Overijssel ligt het verhaal achter deze beelden. Kinderzorg Zwolle noteerde in een logboek dat vader in de gevangenis zat vanwege ontucht met één van de zusjes van de jongens, zij waren al uit huis geplaatst. Nu de moeder geen inkomen had en niet meer bij machte was de jongens te onderhouden, werd zij ook uit de ouderlijke macht van de jongens ontzet.

 21. Bericht door JanD, op 14 oktober 2012 om 21:24

  Haha, dat kan ook nog Assie. Trouwens is je zwager op Weblog Zandvoort actief onder de naam Zandvöörter ?

  Dat issum JanD.:'(

 22. Dan de titel goed schrijven, Assie: No more Boleros.:P Moeten we trouwens een verborgen boodschap zoeken achter jouw plotse muziekbelangstelling?:o

 23. Ik wil hier ook weleens inventariseren of er belangstelling zou zijn voor een mooi vormgegeven boek met de weerfoto’s van Harry ten Klooster. Mogen wat mij betreft ook wel andere foto’s van hem zijn, want ik zie hier vaker heel bijzondere plaatjes van hem. Zoals bijvoorbeeld een van de werkzaamheden bij de Fundatie.
  Een tentoonstelling zou ook mooi zijn of is die er al eens geweest?

 24. Dame: geen belangstelling want ik heb de foto’s allemaal al zo’n beetje. Heb dat ook op dat weertopic geschreven. Pik de mooie plaatjes mee, ook van Han van de rooie brug bijvoorbeeld.
  Heb boeken genoeg….weggebracht ook naar Harry’s Kringloop 😉

 25. Hier word ik stil van: Gerrit breteler, As it jou wil is
  Indrukwekkende zanger.

  As it jo wil is
  Dat ik gjin taal mear hie
  En myn stim stil is
  Sa as it eartiids wie
  Dan sil ik swije
  Sa dat it stil is
  In wink sil ik krije
  As it jo wil is

  As it jo hân is
  De wiisheid no
  Fan ??t fertoarke strân is
  Dan sjong ik foar jo
  Hoe ??t it fertoarke strân is
  It liet op ??e tonge
  As it jo wil is
  Lit my dan sjonge

  En as it wurd wier is
  En stimmen ferstomme
  Elts jubeljend blier is
  Lit de floed dan mar komme
  En as it dan stil is
  En doelleas de siel
  As it jo wil is
  Meitsje ús hiel

  En as it dan stil is
  En doelleas de siel
  As it jo wil is
  Meitsje ús hiel

  En rin mei ús mei
  En hâld ús fêst
  Skuor ús der by
  Yn it ljocht op it lêst
  It fersplinterjend ljocht
  Dat ferpletterjend stil is
  Mar de moarntiid brocht
  As it jo wil is

  As it jo wil is

 26. @monsieur Jean Jacques, de 18e november zal helaas niet gaan daar ik die dag een eervolle uitnodiging heb ontvangen van de uitbaters van het geliefde etablissement naast de Febo om het eerste lustrum aldaar, onder het genot van diverse lekkernijen, te vieren. Ik stel voor dat we in december een geschikte datum prikken.

 27. Bericht door dick, op 15 oktober 2012 om 09:06

  bernard, de NL-vertaling lijkt me tijdsbesparender.

  Vertalen vind ik altijd een beetje heiligschennis. Maar hier staat er een.

  Bericht door dick, op 15 oktober 2012 om 09:12

  Is het origineel van Leonard Cohen bernard?

  De nummers lijken in ieder geval sprekend op elkaar.
  Ook een prachtig nummer trouwens. Tekst.

  Kaarsje brandt hier trouwens ook.

 28. Dick 9.05 uur Het Vaticaan wil het oude continent re-evangaliseren. Zijn oog is gevallen op Nijmegen als voormalig Rooms bolwerk. Waarom Nijmegen? If you make it there, you’ll make it anywhere.;) Van der Poel is daar opgegroeid en ging op onderzoek uit naar hoe Nijmegen tegen deze ambitie van het Vaticaan aankijkt. Wat ik daaruit meegekregen heb, krijgt de Paus een harde dobber aan het herveroveren van de oudste stad van ons land.;D

 29. @ 18:22 🙂 Begreep de Nijmegenlink maar wat is re-evangeliseren. Gewoon met z’n allen de straat op en de boodschap verkondigen?

  Ook nog op zijn Katolieks….gaat nergens in NL lukken.

 30. Dat “niet lukken” was een reactie op Drama 18.33 uur, Dick, over de bewaking van de grenzen van het Vaticaan. Ik stelde enkel dat de Paus er een “harde dobber” aan krijgt.:)

 31. Het heeft geholpen hoor, al die kaarsjes. Dankjulliewel.
  Mn pa heeft 3 omleidingen en het is goed gegaan. Het laatste nieuws is van begin vanavond. Hij was van de beademing af en nog niet helemaal wakker (met flarden).

 32. Interesante uitzending van Tegenlicht. Als zijn droom uitkomt en het allemaal blijkt te werken (en alsjeblieft Bernard, géén 2e Almere), dan is Bashar Masri een echte held. Groter dan Steve Jobs en een Nobelprijs waardig. Laten we in godsnaam (Inshallah) hopen dat de Israeli de boel niet bombarderen wanneer het net af is. Dit project geeft hoop op een toekomst in dat gebied. Wat vind jij ervan, Bernard (en anderen die het gezien hebben)?

 33. Krijgt die paus er een harde of een zware dobber aan, Dame?

  Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vermeldt: “Op het eerste gezicht lijkt de uitdrukking ontleend te zijn aan het vissersberoep, maar schijn bedriegt. In de 17e eeuw was het niet dobber maar dobbel, en de oorsprong ligt dus bij het dobbelspel: een qua (= kwade) dobbel hebben betekende eigenlijk: veel kans hebben het dobbelspel te verliezen.” Dobbel betekent hier dus ‘het dobbelen, dobbelspel, worp bij het dobbelen’

 34. Dame, ik vind het een heel moedig project. Ik zou er heel makkelijk sceptisch over kunnen zijn. Zo’n stad is door de bezetter zo makkelijk te saboteren. Maar als de Palestijnen zelf zeggen dat dat geen argument mag zijn, moet ik het daar ook niet over hebben. Ik hoop echt dat het lukt. Het feit alleen al dat er investeerders zijn die er geld in durven te steken geeft hoop.

 35. Ik dacht even weer twee uitdrukkingen gemixt te hebben, Drama, maar lees dit bij Onze Taal:

  Een zware dobber aan iets hebben betekent ‘het moeilijk hebben met iets (bijvoorbeeld een opdracht, een wedstrijd, een examen) of iemand’. Ook de variant een harde dobber aan iets hebben komt voor.

  Zal wel streekeigen zijn.

 36. En ook mooi dat Joods-Amerikaanse investeeders meedoen en dat er zoveel Israëliche bouwvakkers werken. Dat maakt het extra moeilijk voor Israël om het te saboteren. Ik vond het allemaal wel iets té mooi klinken, aan alles was gedacht: duurzaam, politiek slim, educatief etc. Zou één man zo’n project met al die facetten kunnen bedenken? Of zou het toch een 2e Almere of nog erger Lelystad worden? Als het straks echt een fijne woonstad wordt dan is dat een meer dan grootse prestatie.

 37. Een biertje in een café is de afgelopen tien jaar veel harder in prijs gestegen dan een biertje bij de supermarkt. De prijs van een biertje in de horeca steeg ruim 5 keer zoveel als bier in de winkel, meldt mijngeld.nl.

  Een fluitje bier (0,20 liter) in het café kostte in 2001 gemiddeld ?? 1,41 volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was dat ?? 2,01; een stijging van bijna 42%.

  Ook het pils bij de supermarkt en slijterij werd in die 10 jaar duurder, maar de prijsstijging was wel aanzienlijk kleiner. De prijs van een liter bier in de winkel ging van ?? 1,29 naar ?? 1,40; een toename van ruim 8%.

 38. @ Dame

  (en anderen die het gezien hebben)?

  Met een half oog; ambitieus en hoopgevend idd….maar die Israëlische regering is zo onpeilbaar als de sodemieter. Helaas. Voor vélen toch nogsteeds, kritiekloos, het Beloofde Land…….Dus alles mag wat ze daar doen. Tegenlicht is betrouwbare info (Bron: VPRO).

 39. Heb ook, durf ik best toe te geven, egnoten van de 2e “Moeder ik wil bij de revu”. Met dat ik de serie bij mijn moeder getipt heb, kijk ik mee. Gezellig en nostalgisch. Met o.a. Huup Stapel.

 40. Toren C maar eens terugkijken. Vanavond bijvoorbeeld; volgens mij is er weinig anders op dan VOETBAL….19.30 begin uitzending 20:00 aftrap

  Roemenië-NL

  Doeksen 4-1
  Joppuh 2-0
  dick 1-2
  Dame 0-3
  Drama 0-1
  Ingrid 0-0
  JanD 2-1
  Bernard 1-1 (Hoop ik…)
  Wichert 1-4
  De Taalpurist 1-3
  Jean Jacques 0-4 (1x Clasie)

 41. Waarom gaat het hier eigenlijk niet over “50 tinten grijs”….zelfs Sander de Heer heeft het er met een C.le D-dame over in de uitzending.

  Goed gegokt Wichert 🙂 Gaan ze nu tegen Italië en (weer) Duitsland spelen? Zal wel om die grote zak geld zijn. Vin’k niet zo slim.

 42. Hoor dit net van een collega. Wat een heerlijke STUNT in Duitsland!!

  Hoe Zlatan die bal met zijn zak lijkt aan te nemen….haha. Dat het kan heb ik al eens bewezen maar dat was noodzakelijk, een zachte bal en de ballen zelf meer naar achter.

  Waar eigenlijk? Mag ik nog wat vertellen over ;t Schalke-stadion, Volkspark of ’t Olympische?

 43. Tuurlijk wel, Dick. Weten we weer waar we staan. Dacht ik gisteravond ook van de Pruis: souverain met 3-0 voor, en dan toch 4-4 tegen Swöden8)

 44. land wed. w g g v p v t
  1 Duitsland 4 3 1 0 10 15 – 6 (+9)
  2 Zweden 3 2 1 0 7 8 – 5 (+3)
  3 Ierland 3 2 0 1 6 7 – 8
  ———————————
  4 Oostenrijk 3 1 1 4 5 – 2
  5 Kazachstan 4 4 0 1 1 1 – 8
  6 Faer?er 3 0 0 3 0 2 – 9

 45. @ drama, ben je al die potjes tegen Duitsland en BM vorig jaar vergeten? We staan er nog steeds niet zo best voor. Had liever tegen niet-kanshebbers op WK-goud gespeeld.

 46. Sneu voor Anouk. Heeft dat mens niet nodig.

  Nee, niet vergeten, Dick. Huidige poel van Oranje stelt niets voor. Nu vast oefenen tegen sterke teams (ook goed voor de trainert c.s.!), en dan later, vlak voor dat we naar Brazilië gaan, fijn tegen de nummers tweeonderdzoveel lekker uit laten leven. 😉

 47. Wel sneu voor Anouk ja, maar dat duurt maar een minuut of 3. Maar gaaf dat Europa onze Anouk kan leren kennen.

  Ok maar ze oefenen tegen té sterke teams. Had ze liever tegen Denemarken, Noorwegen, Zweden of Portugal (ook al sterk) gezien. Ze zijn echt niet zo sterk. Vooral verdedigend. Wat mij betreft mag Douglas ook spelen. Eens ook met vlak voor tijd, zelfvertrouwen opdoen. Niet weer tegen Duitsland en BM….Nooit vaak in een jaar tegen Duitsland…..Gezien hoe die hockeykneus Paul van Ash de Duitsers in de finale onderschatten? Duitsers kennen ook geen vriendschappelijk voetbal. Klinkt al niet: Freundschaftlich….brrrrr.

 48. Museum bedekt blote voetballers na protest

  Reactie op blote mannen zo hevig dat museum vreesde voor veiligheid bezoekers

  Het Weense Leopold Museum heeft zo’n 180 grote affiches met daarop drie naakte voetballers laten kuisen, zo meldt het AD woensdag. Het museum laat de geslachtsdelen van de spelers afdekken nadat een storm van protest was opgestoken.
  Het gaat om een reproductie van een kunstwerk van het Franse duo Pierre & Gilles, getiteld ‘Vive la France’. Het Leopold Museum gebruikte de afbeelding om reclame te maken voor de expositie ‘Nackte M?nner’ (‘Naakte mannen’) die toont hoe het naakte mannelijk lichaam in de loop van de geschiedenis is afgebeeld. De reacties waren van dien aard, dat het museum voor de veiligheid van de bezoekers vreesde.

  Uit voorzorg worden de genitaliën nu verstopt onder een papieren band. “We zijn niet echt blij met de situatie. Je hoopt altijd dat we vooruitgang hebben geboekt, dat we nu in de 21ste eeuw zijn”, sprak een woordvoerder van het museum dinsdag. (video lokale zender d.d. 9 oktober over tentoonstelling vanaf 21’30”)

  Het museum staat hierin niet alleen. Ook de brandweer van Wenen wil het mannelijke schoon niet verbergen en gaat naakt voor een kalender van 2013. zie http://www.joop.nl/show/detail/artikel/16533_museum_bedekt_klokkenspel_voetballers_na_protest/ en http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3332962/2012/10/17/Museum-bedekt-edele-delen-voetballers-na-protest.dhtml

 49. Nike heeft bekend gemaakt het contract met Lance Armstrong per direct te beëindigen wegens ??schijnbaar onweerlegbaar bewijs dat Armstrong betrokken was bij doping en Nike voor meer dan een decennium heeft misleid??. Lance Armstrong zelf is opgestapt als voorzitter van zijn liefdadigheidsorganisatie Livestrong.

  Alle touroverwinningen worden geschrapt.

 50. Bram reageert in 2e tuchtzaak: Moszkowicz zei voor de tuchtrechter dat het zijn goed recht is om rechters te bekritiseren en dat hij de beschuldigingen aan zijn adres niet meer kan bijhouden. Volgens hem is de tijd van ivoren torens voorbij. “U hebt er inmiddels een dagtaak aan om klachten tegen mij in te dienen”, zei Moszkowicz tegen de deken van de Orde van Advocaten. “Maar ik heb ook wat anders te doen”, voegde hij eraan toe.

  In het interview met de Telegraaf zei Moszkowicz dat rechter Van Oosten tijdens de rechtszaak tegen Geert Wilders “bleek te zijn veranderd in een krampachtige, humorloze magistraat” en dat hij “kennelijk van bovenaf was volgestopt met opdrachten”.

  Vorige maand werd Moszkowicz in een zaak voor de tuchtrechter beschuldigd van het aannemen van grote sommen geld, zonder dat te verantwoorden. Toen kwam hij zelf niet opdagen. Nu was hij wel bij de zitting aanwezig.

 51. Vanmiddag heb ik in de wrzv mogén presenteren .Dag tegen de armoede,wat een warmte van al die medewerkers en vrijwilligers.Muziek,Djemba,zang ,getuigenissen en een geweldige wethouder Nelleke Vedelaar midden tussen de mensen en dan spontaan meedoen ,klasse.

 52. 1-4 had er niet meer aan gedacht .het is voor zo normaal om Duitsland goed te hebben .Durf aan geen pool meer mee te doen

 53. De Wereld Draait Door (N3, 19:30)
  – Ex-Stadshagenees…..Kader Abdolah over zijn nieuwe boek Zeesla en de lepels van Alice

  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Amerikadeskundige Maarten van Rossem over het presidentsdebat in de Verenigde Staten en zijn nieuwe tv-programma

 54. Er zal ook wel een nieuwstopic van zijn Wichert: eens kijken. Ultragoed doel lijkt me. Maar waren er ook nog mensen die bijvoorbeeld gewoon zeiden…niet te willen werken, maar liever hun hand op hielden?

 55. @ wichert, ze zijn er (liever niet willen werken) net in de kroeg ging het er ook over. Bij WVF sprak ik laatst een zeer dierbare die er ook zo overdacht….want hij werkt nu. 🙂

 56. Was dit al bekend?

  Dikke van Dale nu nog dikker: +1750 woorden

  Een flarf. Een gedicht dat een collage is van de door een zoekmachine getoonde resultaten van een zoekopdracht op internet. Het is een van de nieuwe woorden met omschrijving in de Dikke Van Dale. Maar ook retweet, wordfeuden, stilettokater en voedselwoestijn zijn er in te vinden. In totaal zijn er bijna 1750 nieuwe woorden opgenomen.

  Vooral de economische crisis zorgde voor een wildgroei aan nieuwe woorden. Beleidsrente, grexit, geldverruiming, rommelstatus, schuldafbouwen en houdbaarheidstekort, als ’t aan Van Dale ligt, worden de woorden net zo normaal als ieder ander.

  Sport

  Maar ook de sport zorgt voor nieuwe woorden als bikkeltraining en flipperkastvoetbal. “We nemen pas woorden op als ze breed gebruikt worden in de media. We proberen de waan van de dag een beetje te vermijden. Daarom lopen we altijd een beetje achter de feiten aan”, vertelt hoofdredacteur van Van Dale, Ton den Boom.

  Maar bij sport en economie houdt de aanwas van nieuwe woorden niet op. “Internet, telecommunicatie en technologie leiden de laatste tien of vijftien jaar al tot veel nieuwe woorden”, zegt hij. Niet vreemd dat woorden als whatsapp en retweet dus zijn opgenomen in de nieuwe lijst.

  Gisteren konden we al een tipje van de sluier oplichten, toen lekten al de volgende woorden:
  – grexit: een vertrek van Griekenland uit de euro
  – big bazooka: een drastische economische maatregel (zoals premier Rutte hier ook gebruikte)
  – bangalijst: lijst met namen van meisjes die makkelijk zijn te porren voor seks

  De Van Dale gaat het online woordenboek overigens vaker aanvullen: eens per kwartaal in plaats van eens per jaar.

 57. bangalijst: lijst met namen van meisjes die makkelijk zijn te porren voor seks

  Is er ook een woord voor zo’n lijst van jongens of is dat een zinlose aangelegenheid?;D

 58. Dick dat zijn niet de mensen van de stichtingen en kerken die deze middag hebben georganiseerd,hele trieste verhalen gehoord.

 59. Gelukkig Wichert: “Dag tegen de armoede” is helaas tegenwoordig nog zo noodzakelijk. Geweldig dat zoveel mensen zich er hard voor maakten. Des te triester als er mensen zouden rondlopen die er misbruik van maakten. Je hebt ook “getuigenissen” gehoord. Dat had dan zeker met de kerken te maken?

 60. Wat een leuke ZWOLSE band zeg!

  http://www.swelter.nl/music/

  Radio 2 bombardeerde hun 2e album deze week tot ‘Strepenmeester’ (van Spits) ofwel “de beste plaat van de week. Ga hier wel ff meer nummers van de draaien (ipv de radio). Goeie “music 2 work”!!

  Zie het verslag en interview in De Peperbus van gister.

 61. ben benieuwd wat er nu weer op die klote radio word gedraaid

  GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP

 62. Ow Joppuh, ik rij ook wel eens links….niet te vaak hoor. Maar ik zet de cc meestal op 130 op de snelweg…rijdt lekker door. Al besef ik dat dat misschien alleen nog in het Nood-Oosten kan?

 63. Ik rijd gewoon op cc 120 en 130 waar het mag en 100 waar het moet. En dan nog zie je ze links rijden met soms 110 of 90 km/h, en het lijkt wel dat er speciale verkeersborden ijn die zeggen dat je bij regen niet harder mag dan 80! >:(

 64. @ Joppuh, ja die 80 borden kom je onderweg naar Schiphol ook vaak tegen: Jammer. Die kneus die net doet of de hele snelweg van hem is (zéér vaak een man) is ook jammer.

  Lachen dat buitenlanders die wat disziplinierter zijn, hun wijze knar daarom schudden.

 65. Nee nee… Het LIJKT wel of er speciale verkeersborden zijn die zeggen dat je bij regen niet harder dan 80 km/uur mag.
  Maar die zijn er dus niet! Gewoon rustig door rijden mensen…het is maar water! En als je dat niet durft: prima…ga je lekker rechts rijden.

  Ik zet de cruise control in de regel op een snelheid dat ik op GPS de maximum snelheid rijd. Met al die wisselingen in maximum snelheid is het eigenlijk niet te doen om overal iets te snel te rijden. Alleen al naar Groningen kom ik 11 verschillende maximum snelheden tegen! (30,50,60,70,80,90,100, 100 tussen 6 en 19.00 uur, 120, 120 tussen 6 en 19.00 uur en 130)

 66. en het lijkt wel dat er speciale verkeersborden ijn die zeggen dat je bij regen niet harder mag dan 80!

  Dat schreef ik toch Plantje… 😮

 67. Soms staan er ook 80 borden bv als de spitstrook open is bij Nieuwegein op de A27 b.v. Waarschijnlijk om het alemaal nog makkelijker te maken.

  Ook leu; de A12 richting Arnhem bij Bunnik, tot daar mag je 100 en dan zie je 120-borden, maar daarbij de toevoeging ” bij gesloten spitsstrook”, ik snap het maar ik kan me voorstellen dat er veel automobilisten op het verkeerde been gezet worden.

 68. Ja, die borden heb je op de A50 ook. Heeeeel vaag! Daaruit zou je kunnen afleiden, dat je bij geopende spitsstrook 130 km/uur mag. Maar dan hebben ze de borden dat je er maar 100 km/uur mag er staan.

  Maar dat is echt super verwarrend!

 69. @Admins: Wellicht een vreemde vraag, maar ik kan vanuit mijn tablet noch GSM bij Weblog Zwolle komen. Met de computer van het werk kan het wel. Hebben jullie een idee?

 70. @ Plantje, zie idd begin van 13:49…soms wel soms niet. Dit is zo walgelijk

  Alleen al naar Groningen kom ik 11 verschillende maximum snelheden tegen! (30,50,60,70,80,90,100, 100 tussen 6 en 19.00 uur, 120, 120 tussen 6 en 19.00 uur en 130)

 71. Zie 18 oktober 2012 om 08:26 – 08:30 is dezelfde SWELTER als die hierboven in de banner 25/10 cd-presentatie HEDON. Meer kan ik ze toch niet pluggen.

  Als beloning nu Blof-zo stil
  :D:D:D

 72. Het is vervelend, maar om het walgelijk te noemen…

  En wat ik dus heeeel vaak zie is, dat ik iemand met 5-10 km/uur verschil voorbij ga op een stuk waar ik 130 km/uur mag en zij 128-130 km/uur rijden. Even later mag je 120 km/uur en dan komen ze mij weer met 5-10 km/uur verschil voorbij. Nee, wat mij betreft gewoon overal 120 km/uur op de snelweg! Geen 100, maar ook geen 130! Maar tot die tijd hou ik me wel aan de snelheid.

 73. Gezien gister, was idd heel interessant

  ??De spannendste televisie van de avond bestond uit een ouderwets duel waarin twee heren flinke porties testosteron ontlaadden.?? Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) doelt op Oog in oog (woensdag, Nederland 2, 332.000 kijkers),

  waarin Sven Kockelmann oorlogsjournalist Arnold Karskens interviewde. Kockelmann had de touwtjes stevig in handen, tot hij een flinke beschuldiging uitte maar niet de namen van zijn bronnen wilde noemen: ??Mijn aarzeling over Karskens?? grootspraak sloeg op dat moment om in sympathie. ??Wie zijn je bronnen??? wilde Karskens weten ?? geen onredelijke eis als je integriteit frontaal in twijfel wordt genomen. Kockelmann wilde dat niet onthullen en verloor zo het gevecht op punten.??

 74. Bedankt voor de hint…moet vorige week ook nog terugkijken.

  Wim Daniëls vanavond bij P+W. Ook een mooi terugkijkmoment. Hoef je niet alles te zien.

  DWDD heeft nieuw muziekdingetje: leest goed weg.

 75. Dick getuigenissen hebben niet altijd iets met kerken te maken,in dit geval was er B.v een mevr in een rolstoel die heel veel te danken heeft aan Mevr van Vos Steenwojk iemand die rijk was maar alles aan armen gaf .Zo waren er meer verhalen,maar ook muziek en blijheid en dat misgunnen wij deze mensen niet,jij ookmniet dat weet ik zeker ,het was voor mij een voorrecht om deze middag te mogen begeleiden.

 76. Dat voorrecht kan ik me wel voorstellen wichert. Joop zal het ook wel naar zijn zin hebben gehad.

  Oh ja, dit wist ik ook niet

  Mevr van Vos Steenwojk iemand die rijk was maar alles aan armen gaf

 77. Dit zegt Wikipedia van Barones Alwine de Vos van Steenwijk

  Alwine Antoinette barones de Vos van Steenwijk (Noordwijk aan Zee, 22 juni 1921 – Wijhe, 24 januari 2012) was een Nederlands diplomate en presidente van de internationale beweging ATD Vierde Wereld.
  De Vos van Steenwijk was een kleindochter van de Eerste Kamervoorzitter Willem Lodewijk de Vos van Steenwijk. Zij was de eerste Nederlandse vrouwelijke ambassade-attaché. Haar standplaatsen waren Bonn, Washington en Parijs. In Parijs kwam zij in 1960 in contact met de ‘vierdewereldbeweging’, een door de Franse priester Joseph Wresinski opgerichte beweging tegen armoede en uitsluiting in de wereld. Na diens overlijden zou zij zijn werk als armoedebestrijder voortzetten als presidente van ATD Vierde Wereld. De Vos van Steenwijk slaagde erin om op internationaal vlak aandacht te krijgen voor de armoedeproblematiek. Mede door haar inspanningen werd 17 oktober door de Verenigde Naties erkend als Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Ook stimuleerde ze wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van armoede. De Vos van Steenwijk is de stichtster van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting, die onder andere tot doel heeft armen zelf actief deel te laten nemen aan culturele producties over het verschijnsel armoede.

  Haar werk ten behoeve van de allerarmsten leverde haar de bijnaam op ‘barones van de armen’. Van 1971 tot 1980 was zij voorzitter van ATD Vierde Wereld Nederland en van 1974 tot 2002 was zij ook voorzitter van de Internationale Beweging ATD Vierde Wereld. De Vos van Steenwijk overleed in januari 2012 op negentigjarige leeftijd in haar woning op het familielandgoed in Wijhe.

  Iemand om trots op te zijn. Gek dat zij toch zo onbekend is met zo’n staat van dienst. Wichert, je zult wel onder de indruk zijn geweest van al die verhalen van schrijnende armoede. Goed om daar aandacht voor te vragen.

 78. “De Vos van Steenwijklanen in Zwolle en Steenwijk (o.a.)” zullen dus naar haar opa vernoemd zijn.

  de Eerste Kamervoorzitter Willem Lodewijk de Vos van Steenwijk.

  Ook dat ze de 1e Nederlandse vrouwelijke ambassade-attaché was. In niet de minste standplaatsen: Bonn, Washington en Parijs.

  Misschien moeten we als Nederlanders echt meer weten over Barones Alwine de Vos van Steenwijk.

  Nog geen 9 maanden geleden, schijnbaar nogal anoniem, in Wijhe begraven. Als dat diezelfde mooie kerk is waar ik vorig jaar ook een begrafenis had. Wel bijzonder dat ze in Wijhe terecht kwam als kind uit Noordwijk.

 79. Tweet van de dag

  do 18 oktober 2012
  Moskowicszc zegt dat er zoveel klachten tegen m zijn dat ie er dagtaak aan heeft. En aan z’n werk niet toekomt. Probleem voor #RTLBoulevard!

  Dolf Jansen

 80. De playlist van zaterdag 19 oktober van Johan Derksen Radio Rijnmond van 9.00 – 12.00!

  TITELARTIEST
  Good golly, Miss MolyyLittle Richard
  Bow and be simpleMatt Harlan
  MoneyBarrett Strong
  Fool for you stockingsHank’s Bluesband
  True love waysBuddy Holly
  The best is yet to comeColin Blunstone
  Poison ivyThe Coasters
  Without meSkydiggers
  The red roosterHowlin’ Wolf
  I don’t know what you wantIan Hunter
  Slow downLarry Williams
  Oh lonesome meJanis Martin
  BoysThe Shirelles
  If I should fall behindPaul Carrack
  Someone, someoneThe Crickets
  Bayou countryIan Siegal
  Tobacco RoadJohn D. Loudermilk
  Though you are far awayColin Blunstone
  I put a spel on youScreamin’ Jay Hawkins
  Strenght of a songDrew Landry
  My girl JosephineFats Domino
  Just your memoryJP Harris
  Please stayThe Drifters
  Goodnight ChicagoThe Dirty Guv’nahs
  I’m a manBo Diddley
  Hold on to what you gotBarbara Carr
  Good morning little schoolgirlDon and Bob
  Winter in my heartThe Avett Brothers
  Love Potion numberThe Clovers
  For youColin Blunstone
  You’ll never walk aloneGene Vincent
  Hard luck bluesMagic Slim
  What’d I sayRay Charles
  I hope she loves you like I doLayla Zoe
  My baby left meElvis Presley
  Midnight to daylightJimmy Hall

 81. Weet je wat ik wel opmerkelijk vind, wanneer je bij google een pagina vind die in het buitenlandse taal is, heb je de mogelijkheid om te kiezen van vertaal pagina. Zocht even op omroep Friesland, geen vertaal mogelijkheid, alsof je dat wel kunt begrijpen zonder vertaling.

 82. Ik heb daar ook naar gezocht, Ingrid. Merkwaardig verhaal. De school moest sluiten vanwege een reorganisatie, de ouders stelden zich teweer, een aantla was al voor 1 oktober om die reden vertrokken en dan nu die brief. Vraag me af van wie en wat erin stond.
  Fries is toch niet zo lastig? Gewoon hardop voorlezen, dan begrijp je het vaak beter.

 83. @Dame, ik vind het een ……… streektaal waar ik niets van snap. Ook niet wanneer ik het hardop voorlees, en ook niet wanneer ik er naar luister.

 84. Ik denk dat het vanzelf uitsterft, Ingrid. Er is geen houden aan. De mobiliteit wordt steeds groter, Friezen zwermen uit en er komen steeds meer niet-Friezen in Friesland wonen. Steeds minder mensen spreken het echte Fries net zoals je ook steeds minder Zwols op straat hoort. Ik vind een aantal wel erg fanatiek, dat spreekt mij niet zo aan. Officieel is het tegenwoordig ook Fryslân, beetje onzin vind ik.

 85. En dubbele plaatsnaamborden. Die zullen nog heel lang blijven denk ik. Waarschijnlijk tot de laatste Friessprekende uitgestorven is. Aan de andere kant heeft is er wel redelijk veel Friese literatuur. Dat helpt volgens mij wel om de taal in stand te houden.

  Overigens is dezelfde trend zichtbaar met het Nederlands. Dat verliest ook steeds meer terrein. In Amsterdam is de spreektaal al voor een groot deel Engels. Het baliepersoneel in enkele Amsterdamse hotels spreekt al helemaal geen Nederlands meer. Verbaas ik me trouwens wel over qua klantvriendelijkheid.

  Ik denk ook dat de streektalen zullen verdwijnen en daarna ook het Nederlands. Jammer? Nee, het duurt mijn tijd wel uit.

 86. Op twitter zijn er ook veel mensen die graag willen weten wat er in die mail stond. Ook schreef iemand: “Leuke opdracht voor de PABO… schrijf een mogelijk brief van die leerkracht over de ouders.” Inderdaad een leuke opdracht. Schrijf een brief zoals het niét moet.

 87. @Bernard, aangesproken in bijv. een hotel in Nederland wanneer je binnenkomt, in een andere taal als het Nederlands vind ik persoonlijk belachelijk. Hebben het zelf in keer in Zeeland gehad, jaren geleden op een terras. We werden door de serveerster aangesproken in het Duits of w iets wilden bestellen. Zijn gelijk opgestapt. Te gek voor woorden, vind ik.

 88. leuk hoor,woon je in stadshagen in een straat waar geen auto?s mogen komen,schijten de honden op het veldje…………..en die rot katten van de buren in je tuin
  denk dat ik de buks uit het vet ga halen

 89. anderstalig…

  Bij aankomst op ’t vliegveld in Marokko. Dorstig, dus naar een drankbalie: m’n beste schoolFrans: “avez vous deux ‘l eau mineral?”.
  Raad het antwoord: MIT ODER OHNE GAZ? 😀

 90. Dat Windows 8 werkt toch wel mooi! Eergisteren door een haperende harde schijf media center opnieuw moeten installeren. Toch maar voor Windows 8 gekozen. Het enige nadeel is dat ik de extender niet aan de praat krijg. Maar daar moet dan maar een andere oplossing voor gezocht worden!

 91. Doeksen is niet de eerste die die vergissing maakt.

  De discussie over taal ook een beetje gevolgd… In Limburg zie je ook veel dubbele plaatsnamen. Ik stoor me daar best wel aan! Limburgs is een dialect; houd dat ook gewoon zo! Niets meer en niets minder!
  Friezen kunnen nog altijd behoorlijk stug zijn, maar ik mag hopen dat ze abn altijd blijven accepteren.

 92. Nou Doeksen, als je de naam van je buren ook zo verhaspeld, snap ik dat ze niet zwaaien (en misschien zelfs wel hun hond of kat met zachte doch vaste hand naar jouw tuin geleiden).:P

 93. Ik vind Friezen en Limburgers wel wat op elkaar lijken. Het lijkt vaak alsof ze zich achtergesteld voelen en vanuit die positie het liefst – als ze buiten hun provincie zijn – bij elkaar klitten en de eigen geboortegrond ophemelen en het liefst hun eigen taal/dialect spreken ook in aanwezigheid van anderen. Friezen hebben daar zelfs een uitdrukking voor: “Frysk om utens”; dat “binne bûten Fryslân wenjende Frysken”. Zoiets als de diaspora voor joden. Herken je dat als Limburger, Plantje?

 94. nou dame,als ik mijn vrolijkeviervoeter even buiten de deur laat is het wel in één keer rustig,en dan moet ik nog komen………..ach je kent me

 95. Zeker Doeksen, type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Soort kastanje, wild of tam mag je zelf uitmaken. Maar zat een (verdekt) adviesje in mijn posting voor het geval dat je wilt dat ze terugzwaaien.;)

 96. die vriezen,lullen het ook als je 4 keer zegt dat je ze niet verstaat,en dat heb ik met onze zuiderlijke vrienden anders meegemaakt,en die heb ik best wel een paar

 97. Ik herken het niet ALS Limburger Dame. Helaas herken ik het wel IN sommige Limburgers. Ik hoop dat dat niet de overhand neemt, want dan worden ze net zo triest als vele Friezen. Daarom stoor ik me ook zo aan die dubbele plaatsnaambordjes in Zuid-Limburg!

 98. Ik had vroeger juist het omgekeerde beeld; ik kende meer Limburgers destijds. Ik heb dat moeten bijstellen nadat ik een tijdje in Leeuwarden heb gewoond. Mijn ervaring is dat de generatie tot ca 50 jaar fanatieker is dan die daarboven. Maar – om misverstanden te voorkomen – ik ken veel aardige, hartelijke en vriendelijke Limburgers en ook de Friezen (familie hé) zijn geweldige gastvrije aardige lui.

 99. Zo bedoelde ik het ook, Plantje, niet dat jij ook zo zou zijn. Ik zie dus niet zoveel verschil tussen beide provincies. Limburgers hebben wel het excuus voor het Calimerogedrag dat ze ook lang onderdrukt, bezet zijn geweest als generaliteitsprovincie en later als overwegend katholieke provincie. Dat heeft nog lang geduurd. Begin vorige eeuw was er toch een serieuze afscheidingsbeweging, samen met Vlaams Limburg?

 100. idd hernia,maar je weet waar ik m?n stkkiers heb……….oeiii noe gaan nog minder wlz naars wat tegen me zeggen

  straks heb ik alleen nog echte VRIENDEN over

 101. Hebben we er een die elke hit op de radio met ons deelt, krijgen we er een bij de televisieprogrammering voor zijn rekening neemt…:o

 102. 01.05
  dame ik wil mij niet gelijk stellen aan deze vriend…………..er is nl niemand die zo weinig doet als deze vriend ALS tie werkt

 103. Klopt Doeksen. Dat waren nog eens tijden. Joppuh speelde DJ bij zo’n site. Hoor ik hem nooit meer over. Was wel leuker: de playlist te horen ipv te lezen. Hij zou ook een avond alleen muziek van vrouwen draaien, Patti Smith bv. Dat moet er nog steeds van komen.

 104. Youp:

  Quotezakken

  Soms moet ik lachen. Zacht en hard door elkaar. Om alles. Vooral om de Rabobank die zich terugtrekt uit het spuitfietsen. Liters onwelriekende pus en etter liggen naast de overgelopen emmer en iedereen weet dat dit het begin is van een tsunami aan goor gif.

  Dokter Ferrari, zijn toenmalige buurman Thomas Dekker, meneer Breukink zelf, Levi Leipheimers kamergenoot Boogerd, de dokters, de andere renners, de koeriers, blinde oom Mart, Heintje Verbruggen (die een gulle anonieme gift van 77.664 euro van Lance aan de UCI volstrekt normaal vindt), enzovoort, enzovoort. Iedereen, maar dan ook iedereen wist het en hield zijn bange muil.
  En de top van de Rabobank wist het al die jaren natuurlijk ook. En als ze zeggen dat ze het niet wisten, dan zijn het jokkebrokkende oelewappers van het brakste water, onbetrouwbare sujetten die de twee euro zakgeld van mijn kleinzoon nog niet mogen beheren.

  Ik heb mijn centen niet bij die boeren staan, maar als het wel zo was, had ik het gisteren nog opgehaald. Iedere schele boekhouder weet toch al jaren hoe corrupt dat wielrennen is en je bent toch gek als je nu pas stopt met het sponsoren van deze apothekers?

  De toon van die meneer op die persconferentie was aandoenlijk. Waarom ging het fietsjournaille niet bulderend lachen tijdens zijn woorden? Een gierend hahahahahahaha was toch het enige antwoord! Of lachen de journalisten dan ook zichzelf uit? Ik vrees van wel.

  Op de televisie zie ik steeds een hele tuttige reclame van de boerenbank, waarin een ingehuurde acteur en een cabareti?re zogenaamd enthousiast vertellen over de prachtige activiteiten van de Rabo. Zo??n lekker positief spotje! Het woord exportfinanciers valt ook. Ik verstond dat al steeds als ex-sportfinanciers. Dus de reclame hoeft niet van de buis.

  Maar blijven de media de wielrenners volgen? Moet wij naar al die leugenaars luisteren? Mart in zijn Avondetappe op zijn Franse pleintjes? Wilfred Genee met zijn Gertje Jakobs, die tien jaar na zijn laatste ritje nog steeds stoned uit zijn ogen kijkt en praat alsof-ie net als Obelix als kind in een ketel doping is gevallen?

  En als we ermee doorgaan, waarom doen we het dan? Om onszelf te belazeren? Ik vind het best, maar zeg dat er dan bij. Misschien moeten Berlusconi, DSK of de Roermondse wethouder Van Rey dit soort programma??s gaan presenteren. Geloofwaardige jongens die doorlopend de waarheid spreken.

  Soms moet ik lachen. Zoet en zuur door elkaar. Om veel. Bijvoorbeeld om het prachtige toneelstuk De Verleiders, gespeeld door Victor Löw, Pierre Bokma, Leopold Witte, George van Houts en Tom de Ket. Ze acteren de splinters van de planken in deze prachtvoorstelling over de vastgoedfraude.

  Zij zetten het onroerendgoedgajes schitterend te kijk. Ik zat twee uur lang op het puntje van mijn stoel. Ik reed altijd al met een gezond soort argwaan door de lommerrijke villawijken van het Gooi en Aerdenhout, maar na het zien van deze vastgoedcasanova??s is het wantrouwen alleen maar versterkt.

  Vijf Hooijmaijers leggen in een kleine twee uur tijd uit hoe het in die onderwereld toegaat. Een voorstelling om van te smullen. Vooral omdat hij zo over nu gaat. Hoe verrot het allemaal is. Iedereen fraudeert. Daarom mag het. Of het nou de wielrennerij is of het vastgoed of de bankwereld of het voetballen of de kunstsubsidies?? alles is één grote leugen. De grote huizen zijn voor negentig procent bij elkaar belazerd.

  Daarom kreeg ik een beetje de slappe lach toen ik deze week over de romantische Kunsthalroof las. Geen braaksporen en toch een stuk of wat meesterwerken van de muur. Fluitend naar buiten gedragen. De directie kon er niks aan doen. En een idioot rijke familie is wat doekjes kwijt. Lullig voor ze.

  Maar het hardst moest ik lachen om de Spoorwijkcrimineeltjes die de quotezakken van hun Rolexen hebben verlost. Laddertje tegen het balkon en roven maar. Het mag niet, het hoort niet, het is verboden, maar toch?? na het zien van De Verleiders en het tot me nemen van de Rabodopingshit, kreeg ik even een heerlijk opgelucht gevoel: Boef zoekt Boef. Niks meer. Niks minder.

 105. @ Dame, internet radio uitzendingen zitten er voorlopig niet in omdat collega Marc zijn eigen cafe heeft en daar erg druk mee is! Mocht het weer zover komen, laat ik het uiteraard direct aan jullie weten.

 106. Is er al iemand over het nieuwe fietspad naar de Hanzeboog gereden en wat vinden jullie van die middengeleider ?

  Lijkt me een levensgevaarlijk ding, doet me denken aan de Melkmarkt waar ook al zo veel fietsers gevallen zijn.

 107. Ja, ik heb er onlangs gefietst. Het is allerminst onveilig. Er staat een bordje wat waarschuwt voor de middengeleider. Gewoon even opletten en er is niets aan de hand! Net zoals op de Melkmarkt.
  Weer veel te gemakkelijk van mensen om zelf niet op te letten. Dan vallen ze zelf over een glijgoot, middengeleider of fietsen tegen een paaltje aan en de gemeente mag het oplossen.

 108. Ja, Bernard, die bedoelde ik natuurlijk ook.8) Ik ben wel blij dat ik nu, net als Wichert, gratis naar het optreden van Plantje mag.:D

 109. Middengeleider? Toen ik net mijn rijbewijs had vond ik de provinciale wegen griezelig, geen middengeleider en hoge snelheid. Een vriend zei dat ik gewoon “tussen de witte strepen” moest blijven.;) Daar denk ik nog weleens aan… Is dit niet net zoiets.:)

 110. Ja hoor, het is weer eens zover…
  AH Dierenkaartjes, wij zoeken: 3, 5, 9, 10, 12, 15, 17, 19, 20, 22, 23, 26, 29, 30, 33, 34, 43, 47, 51, 52, 53, 54, 55, 57, 61, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 70, 71, 73, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 83, 87, 90, 93, 94, 95, 98, 101, 103, 104, 105, 107, 108, 109, 110, 113, 115, 116, 117, 119, 120, 122, 124, 125, 128, 129, 130, 133, 135, 136, 137, 142, 145, 148, 150, 154, 159, 160, 162, 163, 164, 165, 167, 168, 169, 170, 171, 173, 175, 176, 177, 178, 180, 181, 182, 184, 186, 188, 191, 196, 199, 200, 201, 203, 204

  En we hebben dubbel: 18, 32 (3x), 46, 49, 58, 69, 82, 85, 86, 89, 91 (2x), 92, 96, 118, 139, 141, 147, 153, 155 (2x), 187, 189, 198 (2x)

 111. LOL:

  ⤽Grammatica is leuk, maar basisscholen moeten wel gewoon aandacht blijven geven aan voedselveiligheid, esoterie, drugs, de risico??s van sociale media, handenarbeid en de gevaren van Duits.⤝

  Helemaal mee eens. En vooral het laatste.:)
  Pleidooi voor grammaticale voorlichting op scholen – Maak kinderen bewust van het feit dat er zoiets is als grammatica[/url]

 112. Bericht door fietser, op 21 oktober 2012 om 09:32
  Is er al iemand over het nieuwe fietspad naar de Hanzeboog gereden en wat vinden jullie van die middengeleider?

  O daar! Nee daar[/url] ben ik nog nooit langs gekomen. Excuus voor het verkeerd lezen en onbegrip.

 113. Griezel er nog steeds van “verkrachting” van dit mooie gebouw. Misschien moet ik wanneer het af is mijn woorden terug nemen. Maar voorlopig ………..

  Helemaal met jou eens Ingrid, de zoveeslte architectonische blunder in onze stad!

 114. @Bernard, heb er wel een hele krom zin van gemaakt8), maar ben benieuwd, neem anders een hoffotograaf van WLZ mee. Je hoeft van mij niet zoals bij het WLZ topic hier letterlijk op je … te gaan.

 115. Welke architectonische blunders bedoel je, Joppuh? Ik vind de meest recente toevoegingen aan de stad, het ABN-gebouw en Maagjesbolwerk behoorlijk gelukt. Ook het nieuwe gerechtsgebouw lijkt een aanwinst te worden voor de stad. Ik ben benieuwd hoe “het oog” uiteindelijk wordt. Heb er wel goede verwachtingen van. De tijd zal het leren.

 116. He joh, ik hoop niet op een koprol of op een foto van jou naast de middengeleider. Voor mij is spektakel wanneer je als een acrobaat in je pak erover heen fietst. De Evil Knevel van WLZ.;)

 117. Eva, ik heb er al veel weggeven. Heb van de plaatjes die je dochter nog mist: 67, 124, 150, 170 en 188. Even mailen voor de ‘overdracht’?

 118. Welke architectonische blunders bedoel je, Joppuh?

  Meer in het verleden Dame, het gouvernementshuis wat geloopt werd bij het kerkbrugje ten faveure van dure appartementen. De glasbak op de melkmarkt naast het Provinciaal Overijssels museum, de sloop van het prachtige hotel van Gijtenbeek op het stationsplein waar een foeilelijk Oostblok achtige bunker van ABN Amro voor moest komen, de voorstraat waar ook al zo’n betonblok werd neergekwakt en verder in de 60 jaren de sloopp van de Zwolse Jordaan en de kerk tbv het afzichtelijke winkelcentrum wat er nog steeds staat. Ook het grote ABN Amro gebouw bij de rotonde kan mij niet echt bekoren maar dat zal ook met mijn afjkeer van banken in deze graaitijd te maken hebben.

  Dat was het wel zo’n beetje, er zijn ook wel mooie dingen gedaan.

 119. Het nieuwe PEC stadion met die hoge grijze muren vind ik ook n misser, maar dat wordt nu enigszins opgevangen door de aanvullende Stentortribune ervoor.

 120. W?l goed…. het vernieuwde eiland, goed in harmonie met de oude binnenstad, en ook eerder al het Aldo van Eyck plan in de binnenstad. Misschien dat de plek waar Schaepman stond tegenover de buiten kant ook mooi wordt. Ook de autovrije pleinen zoals het Grote kerkplein, het Bethlehems kerkplein en tegenwoordig de nieuwe martk hebben een face lift gehad de de zwolse binnenstad goed heeft gedaan! Maagjedbolwerk vind ik ook goed dus het is niet allemaal bagger wat hier gebeurd is Dame! 🙂

  Beetje tevreden zo? 🙂

 121. Een uitgebriede toelichting, Joppuh. een aantal van die gebouwen zijn gesloopt voor ik in deze stad kwam wonen. Ik kan daar dus geen oordeel over hebben. Wel over wat er nu staat en dan deel ik iig je mening over dat stukje waar de St. Michaelkerk stond. Foeilelijk. Ik heb trouwens een keer gelezen dat die oude kerk hoger was dan de Peperbus. Die hoogte was een belangrijk element in het verzet tegen het ABN-gebouw: peperbus moet hoogste blijven. Toen ik voor het eerst door Zwolle liep vond ik het mooi maar ook benauwend; teveel ‘Ontdek je plekje’-achtig. Ik vind juist de combi oud-nieuw interessant. Dat laat zien dat een stad leeft. En natuurlijk is niet elke nieuwbouw een succes. Soms ook een kwestie van gewenning. Wat eerst niet gebouwd mag worden, mag later niet gesloopt worden (zwarte Madonna, Den Haag). Ik ben heel benieuwd naar de realisatie van ‘het oog’, hoe het in werkelijkheid wordt. Dan kun je pas echt oordelen of het mooi of lelijk is.

 122. @Dame, maakt me niet zoveel uit wat jij het meest praktische vind. Wil ze bij je ophalen (zegeltjes of het bakhulpje) je mag ze me ook toesturen. Of brengen.

  @Plantje “moet”ze bij jou ook nog ophalen. Probeer dat dit weekend even.

 123. @Dame, klopt spaar ze voor een collega van mijn jongste, die heeft een dochter, die ze heel graag wil. Maar krijgt ze alleen nooit bij elkaar gespaard.

 124. Samen sparen heeft ook zo zijn charme, vind ik. Net zoals vroeger met de DE-punten. Ik kreeg die vaak van mijn moeder. Heb eens gelezen over een vechtpartij in een bejaardenhuis waar de politie bij aan te pas moest komen. Een oude man had DE-punten gepikt bij een mevrouw. Hilarisch.:)

 125. Hoi Dame,
  We hebben vanavond een envelop in de brievenbus gehad van een oudcollega, met bizar veel kaartjes. Rosalie heeft ze nog niet gezien, die slaapt. Maar morgen zal de verrukking toeslaan. En dan, of daarna, kan ik je een betere update geven over welke kaartjes we nog nodig missen.
  Wordt vervolgd 😉

 126. @Dame, doet me ook een beetje denken aan de kinderen die buiten bij de AH/C1000 staan, met verlangende ogen aub mogen wij u ……
  hebben.
  Maar dat ze in een bejaardenhuis elkaar al de kop in slaan om punten. Geweldig zie dat al helemaal voor me, één achter de rollater de ander met een wandelstok…

 127. Heb ik je het verhaal van de Zonnebloembingo al eens vertekd, Ingrid?? Dementerende ouderen bij een bingo waarbij deelnemers maar 1x een prijs per keer mochten winnen. Als ze een 2e keer wonnen, moesten ze hun prijs aan een ander gunnen…. Leg DAT een dementerende bejaarde maar eens uit. Dat was flink ruzie altijd. Ik keek toen op mn stage (meer dan 10 jr geleden) stomverbaasd. Dit gedrag kende ik nog niet, haha.

 128. Oei. Het tijdstip en het kleine handscherm leveren vele typefouten op. Als dat nou maar geen voor de hand liggende opmerkingen opleverd…

 129. Ik denk dat niet alleen dementerende ouderen daarover verontwaardigd zijn, Eva. Veel mensen zullen een gewonnen prijs – hoe onbenullig ook – niet willen afstaan.
  In het verpleeghuis waar mijn oma destijds verbleef was ook weleens een bingo. Mijn oma kende het spel niet en was stomverbaasd dat je de prijsjes mocht houden. Eigenlijk speelden de verzorgenden het spel, want de meeste bewoners kregen het niet meer voor elkaar. 🙂
  Op een bepaald moment werden er glaasjes advocaat en jenever rondgedeeld. Ik heb met zin en verstand gekeken hoe snel die naar binnen werden gewerkt. Na enkele minuten zei de spelleider dat er een prijs was voor degene die zijn glas nog vol had…;D Beetje gemeen nu ik er eens over nadenk

 130. Monsieur Joppuh.

  Na enige tijd aan vele verplichtingen in binnen- en buitenland te hebben voldaan, ben ik verheugd weer eens op een beschaafd niveau met u een conversatie aan te mogen gaan.
  Het antwoord hoe het er momenteel met de uurwijzers van de kerkklokken aan de naar heer Assendörper vernoemde straat voor staat, moet ik u helaas schuldig blijven.
  Ik zal het voor nu even kort houden, want ik moet de ambachtslieden nog instrueren over de werkzaamheden die dezer dagen op mijn idyllisch gelegen landgoed geschieden moeten.
  Mocht u nog vragen of anderszins hebben, dan verneem ik die graag van u.

 131. Heer Doeksen.

  Uiteraard bent u, en uw vrienden, van harte welkom om enige of langere tijd aangenaam te verpozen op mijner landgoed.
  Dit recht is niet aan een ieder hier voorbehouden, aangezien er mensen zijn die met gespleten tong spreken en er een dubbele moraal op na houden.
  Maar oprechte en eerlijke mensen zoals u zal ik gaarne fêteren.

 132. Heer Assendörper.

  Hoe is het met de blessure aan uw schoffelarm gesteld?
  De ontstane verdikking aan uw onderarm mag toch zeker erg verontrustend genoemd worden en ik hoop dan ook dat u spoedig verlost zult zijn van dit euvel.

 133. Dit recht is niet aan een ieder hier voorbehouden, aangezien er mensen zijn die met gespleten tong spreken en er een dubbele moraal op na houden.

  Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

 134. Ik had toch stellig de indruk dat een bepaald persoon niet meer zou reageren op mijn bijdragen.
  Of is hier sprake van: Wie de schoen past, trekke ‘m aan?
  Het kan natuurlijk ook zijn dat betreffende persoon bijzonder geïntrigeerd is door schrijver dezes en daarom de verleiding niet kan weerstaan.

 135. Buiten de vele verplichtingen om was het tevens een bewuste keuze geweest om gedurende enige tijd geen computer en internet te gebruiken, aangezien een te intensief gebruik daarvan de lees- en leervermogens ernstig achteruit kunnen doen gaan.
  Helaas worden mijn goedbedoelde adviezen hieromtrent door sommigen in de wind geslagen, maar komen deze personen zichzelf tegen op het moment dat zij hun eigen beloften geen gestalte kunnen doen.

 136. Iemand een idee waar je kunt klagen over een onbeschofte buschauffeur van Syntus? Iemand die zijn beroep is misgelopen, had eigenlijk leraar willen worden, maar was vanmiddag even vergeten dat je als buschauffeur de mensen niet kunt toespreken alsof je het tegen een kind van 15 jaar hebt.

 137. @Mike70 Bij Syntus zelf. Mailadres even via de website opzoeken. Ik heb goede ervaringen met de afhandeling van zaken door Syntus. Heb ooit een gevaarlijke verkeerssituatie doorgegeven waar buschauffeurs (en automobilisten) ten onrechte menen voorrang te hebben met alle gevaarlijke situaties van dien. Daar werd heel adequaat op gereageerd vond ik.
  Als ik je verhaal hoor ben ik blij dat ik overduidelijk niet meer de schoolleeftijd heb. Is idd machtig ergerlijk.

 138. @Dame
  Bedankt, ik zal er eens een mailtje aan wagen. Meneer reed door bij de bushalte en beweerde dat er bij hem geen lampje brandde en dat ik dus wel niet op het knopje gedrukt zou hebben. Een onzin discussie natuurlijk waar ik normaal geen tijd aan zou verspillen ware het niet dat dit op zo’n toon gebeurde dat ik me even een moment afvroeg of hij het tegen de hond van die blinde meneer in de bus had of tegen mij. Bleek die het toch tegen mij te hebben. Niet echt een visitekaartje voor het bedrijf Syntus vond ik.

 139. Ik ben benieuwd wat voor een reactie je krijgt, Mike. Laat je dat nog eens weten? Er wordt hier veel gemopperd over Syntus en vooral de rijstijl van de chauffeurs. Het enige dat je kunt doen is rechtstreeks bij het bedrijf klagen in de hoop/verwachting dat ze het oppakken.

 140. Dit recht is niet aan een ieder hier voorbehouden, aangezien er mensen zijn die met gespleten tong spreken en er een dubbele moraal op na houden.
  Maar oprechte en eerlijke mensen zoals u zal ik gaarne fêteren.

  Ik voel mij zeker niet aangesproken itt anderen wellicht en beschouw dit derhalve als een eervolle uitnodiging aan mij, waar ik de komende week wegens buitenlandse verplichtingen (bezoek aan dochterlief) niet aan toe zal kunnen komen. Het zou mij verheugen bij een komende gelegenheid wel aanwezig te zijn, tezamen met de meer fijnebesnaarde types zoals daar zijn: de heer Doeksen, Asend”orper en JanD!

  Voor nu: een welgemeende en hartelijke groet vanuit een voorlopig regenachtig Sevilla!

 141. Monsieur Joppuh.

  Uiteraard staat u prominent op de lijst van genodigden en mag uw aanwezigheid zelfs een must heten.
  Ik hoop dat u, ondanks de regen, een zeer aangenaam verpozen zult beleven in de millennia oude stad Sevilla en dat u volop mag genieten van de Andalusische keuken.
  Wellicht dat u op één van de pittoreske markten overheerlijke olijven kunt bemachtigen en dezen mede wilt nemen naar Zwolle om dan in gezamenlijkheid genoeglijk te verorberen.
  Zoals elk belezen persoon weten zal zijn de olijven uit Sevilla van de hoogste kwaliteit en smaak.

 142. @Joppuh, ook ik voel me niet aangesproken door die uitspraak. Maar ik snap niet wat hem bezield om naar een poosje afwezigheid, gelijk weer zo’n vervelende tekst hier neer te moeten zetten.

  Maar gezien je reactie snap jij het wel.

 143. Bericht door JeanJacques Rousseau, op 24 oktober 2012 om 16:23

  Heer Assendörper.

  Hoe is het met de blessure aan uw schoffelarm gesteld?
  De ontstane verdikking aan uw onderarm mag toch zeker erg verontrustend genoemd worden en ik hoop dan ook dat u spoedig verlost zult zijn van dit euvel.

  Met die “blessure” gaat het wel goed JeanJacques. Ik heb er gisteren nog een schutting mee gesloopt en had geen centje pijn.:)

 144. Dat was ook precies de bedoeling, Ingrid. Ik vind deze uitvoering ook erg mooi. Eigenlijk mooier nog dan die van Carole King, die wel weer op de vrouwenavond – als die er komt – van Joppuh gedraaid mag worden.

 145. Ja ingrid, hier wordt in de regel gejuicht als Ajax verliest. Niet door mij, want ik ben altijd voor de Nederlandse ploeg. Vind het een leuke wedstrijd. Hoop dat we zondag ook zoiets hier in eigen huis zien.

 146. Assie, de “inhoudseigenaar heeft de video niet beschikbaar gesteld voor mobiele apparaten”… >:( Ik zal het op een andere manier moeten beluisteren. Jou kennende is het vast een mooi nummer, iig mysterieus begrijp ik.

 147. @Assie, niet helemaal mijn muziek. Wel geheimzinnig. Kwaliteit, opname stoorde nog al. Leek zoaf en toe wel een langspeelplaat die bleef hangen.

 148. Ingird, mss zit er een verborgen boodschap in dat nummer. Dat je ‘m achterstevoren moet draaien om dat te begrijpen. Dat zou ook de krassen verklaren.;D

 149. De tekst spreek me wel aan:

  When the time bell blows my heart
  And I have scored a better day
  Well nobody made this war of mine
  (…)
  Mysteries of love
  Where war is no more
  I’ll be there anytime

 150. jjr
  mag ik U hartelijk bedanken voor deze uitnodiging.misschien kan ik als bootwerker in de toekomst ook iets voor U betekenen,zoals onze vriend assie
  misschien kom ik U zaterdag wel weer eens tegen in ons cafe op de pierik

 151. Maar ik snap niet wat hem bezield om naar een poosje afwezigheid, gelijk weer zo’n vervelende tekst hier neer te moeten zetten.

  Maar gezien je reactie snap jij het wel.

  Welke onparlemetaire uitdrukking is er dan gebezigd Ingrid? Ik vind het inderdaad nogal meevallen en je reactie op de betreffende bijdrage had ik niet verwacht, te meer omdat je niet meer op m wilde reageren zoals jjr al treffend aangaf.

 152. Maar voor nu roept de zoveelste kleine en gezellig intieme tapas bar mij weer teneinde mij te kunnen overgeven aan de Spaanse delicatessen, de diverse alcoholische roesmiddelen welke hier, crisis of niet, rijkelijk voorrradig zijn en dito geserveerd worden!

 153. AH Dierenkaartjes. Momenteel mist Rosalie nog: 3, 15, 17, 19, 22, 30, 33, 34, 47, 54, 57, 63, 65, 66, 68, 70, 76, 78, 79, 83, 87, 95, 104, 109, 110, 113, 115, 116, 119, 120, 122, 125, 128, 133, 135, 137, 142, 148, 150, 160, 162, 165, 167, 169, 170, 173, 177, 178, 180, 182, 184, 188, 199, 200, 203.

  En we hebben heel veel dubbelen nu.

  @Dame; 150 en 170 zouden we heel graag van je willen ontvangen. Die hebben we nog niet. Heb jij nog andere kaartjes nodig voor iemand??

 154. Prima Eva. Ik hou ze apart. Heb geen van de andere nummers; misshien na zaterdag weer. Ik spaar ze voor willekeurige mensen, hoef dus geen ruilkaartjes. Ik vind het altijd leuk iemand een plezier te doen met dit soort acties.
  Jullie krijgen het wel voor de kiezen dit jaar. Akelig. Je vader herstelt goed?

 155. Ben vanmiddag over de grens bij Buurse geweest naar Haarm?hle. Een heel idyllisch plekje waar je heerlijk kunt wandelen en lekker kunt eten. Speeltuintje voor de kinderen (wel ouderwets) en roeiboten. Een aanrader.

 156. Lichamelijk gaat het met pa veel beter dan ik had verwacht. Emotioneel… Tja, hij is vanmiddag zn maatje verloren en dat hakt er nogal in…

 157. @Dame, gelukkig wel.;D
  Zal eens vragen of de dochter van de collega van mijn zoon haar boek al vol heeft. Misschien dat ze via @Dame nog wat kaarten erbij kan plakken. Girls power.:)

 158. Nee, dat was Joop Koopman. Stokkermans van “Q & Q, huhuhu” en “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer”. En niet te vergeten “kleine kokette Katinka, draai nog eens een keertje om”. Jeugdsentiment. Kom daar nu nog maar eens om met het songfestival. 🙂

 159. Bericht door Joppuh!, op 25 oktober 2012 om 16:50
  Maar voor nu roept de zoveelste kleine en gezellig intieme tapas bar mij weer teneinde mij te kunnen overgeven aan de Spaanse delicatessen, de diverse alcoholische roesmiddelen welke hier, crisis of niet, rijkelijk voorrradig zijn en dito geserveerd worden!

  Doe je daar nog wat anders Joppuh dan tapassen en het nuttigen van die heerlijke roesmiddelen? Ik ben meer benieuwd hoe het zit met de Sevillaanse schonen? ;D

 160. Volgens mij is er nog ruimte voor 1 deelnemer. Ben trouwens benieuwd hoe je met 18 man over al die smalle bospaadjes met overhangende takken gaat komen – ik moest meerdere keren behoorlijk bukken om verder langs te komen – en hoe goed de hele club bij elkaar blijft. Ik deed er in mijn eentje drie en een half uur over. Maar 90% van de route is dan ook onverhard. Ik liep hem met goed weer, maar kwam toch veel plassen en modder tegen. Heb het idee dat het zondag met de huidige weersvoorspellingen nog wel eens erger kan zijn.

  En dan natuurlijk niks zeggen over die mooie foto van mij hé.

 161. Ik wil best (weer) een keer mee, Bernard. Vond dat wandelen een fijn tijdverdrijf. A.s. zondag ben ik echter verhinderd. Mss een volgende keer? Ik kon je reactie gisteren niet openen. Nu wel en ik moet je een oprecht compliment geven voor je mooie foto.:) Gisteren ook mooie paddenstoelen gezien, een vliegenzwam. Dit is toch de mooiste tijd van het jaar om te wandelen. Hoor graag als er nog eens een tocht in de buurt is.

 162. assie,heb jij toevallig nog rea zegeltje over………….kan ik mijn boekje inleveren……….wil morgen even een biertje komen doen in c de p

 163. Doeksen, heel toevallig heb ik nog wel wat zegeltjes over en als je dat boekje dan nog niet vol hebt, kun je die paar biertjes ook wel van mij krijgen.

 164. Das toevallig Assie ! Ik weet misschien nog wel iemand die Stanley Matthews dubbel heeft. Zal ut ‘m ff vragen. Dan hoor je wel van mij. Heb ‘m zelf helaas niet dubbel.:)

 165. Klopt idd Dame. Bep Bakhuys heb ik van je gekregen. Maar die was van de serie “Oude Zwolsche voetbalhelden”. Dus niet van de serie die ik nu zoek!:P

 166. Bericht door JanD, op 7 juli 2011 om 22:27

  Ik zoek er nog één van Bep Bakhuys, Doeksen

  Bericht door JanD, op 7 juli 2011 om 22:29
  Dan heb ik mijn verzameling van 1934 compleet

  Bericht door doeksen, op 7 juli 2011 om 22:35
  donders jan ,wat heb jij een mazzel,heb ik dubbel,als jij puscas heb doen we ruilen

  Bericht door Dame, op 7 juli 2011 om 22:38
  Ik heb Eddy Pieter Graafland, Doeksen. Die is behoorlijk zeldzaam. En Abe Lenstra heb ik mét handtekening

  Je hebt gelijk Dame, Bep Bakhuys heb ik van VRIEND Doeksen gekregen. Jij zou Eddy P G met Doeksen ruilen !!;D

 167. Ja, JanD, ruilen. Van ruilen komt huilen, zeggen ze, maar in di geval kwam de ruil niet tot stand. Mijn Eddy PG verdween in zijn binnenzak met de belofte van ruil. Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven. Ben wel benieuwd of hij mijn kaartje ?berhaupt nog heeft.:(

 168. Je hebt het flink te pakken gehad, JanD, begreep ik. Ik zag dat je vriendin je in bescherming nam tegen de lokroep van Doeksen vorige week. Fijn dat je je weer beter voelt. 🙂 Een griepprik is zo gek nog niet.

 169. Teveel kapers op de kust of verwacht dat het laat gebeurt terwijl jij slaapt omdat je goed uitgerust moet zijn voor de veldslag van morgen?;)

 170. alleen een smilie en wat spaties volstaan, JanD. En trouwens, wartaal is ook toegestaan. Kleine toetsen kunnen geen belemmering zijn, zo beschouwd.;)

 171. Hahaha Jan….zeker zoiets. De keeper hoeft er ook niet bij te worden getekend. Vertrouw er op dat als jij em “panklaar” voorgeschoteld krijgt…………..dat ie dan, onhoudbaar,

  HANGT :D:D:D

 172. @ Dame: Louis Theroux vind ik altijd boeiend…ga em van ’t weekend terugkijken. Niet zo lang geleden ook “Van Rossem 4president” teruggekeken….was de moeite weer waard Joppuh en andere fans!

 173. Ik ga slechts de vijf mijl doen, dus een echte hel zal het niet zijn Dame. Onze zanger was door een vriend opgegeven. Maar die vriend rent zelf veel sneller. Dus heb ik afgesproken rustig met hem mee te lopen.

 174. “Een persoon uit tweede hand”, wat stel je je daarbij voor, Dick?:o
  Ik ben benieuwd naar de ervaringen van Plantje. Zo te horen gaat ie niet de hel in, maar hooguit het vagevuur. Vind ik ook wel interessant trouwens. Je moet toch weten wat je te wachten staat. Be prepared, Dame.;)

 175. Een mooie veldheer ben jij, JanD. Daar liet Hermann zich door weerhouden: hij hakte de Romeinen een voor een in de pan door ervoor te zorgen dat ze niet meer konden opmarcheren zoals ze gewend waren.

 176. Oeioei, daar had ik even niet aan gedacht, JanD. Sorry Doeks. Nu bedoelde ik niet dat hij je “op de rug” moest nemen, maar dat je er gewoon stiekem achter kon lopen. Een Zwols paard van Troje dus.;D

 177. de vecht over……bbbrrrrrrr…………..das eng…………….wij krijgen daar altijd verkeerd bier………ook al bestellen we anders
  ………………OPLICHTERS…………………

 178. maar “verkeerd bier” moet ik waarschijnlijk beschouwen als antwoord op mijn vraag van 23.01 uur. Helpt wel om het een beetje te begrijpen.8)

 179. dame je vraagt om jupiler en krijg hertog jan,is nl 10 cent duurder………..spekt de pot weer………alleen niet via mijn ruggetje——–vandaar de zeerte

 180. Geen wonder dat hij last van zijn rug heeft, JanD. En Doeksen, van dat bier snap ik niet. Ik heb weleens gehoord van vergaderingen bij een voetbalclub, waar de discussie de hele avond ging over dat “voetbalbier”. Jupiler dus. Kennelijk wordt jij ingeschat als een kenner die kapitaalkrachtig genoeg is om een duppie extra te dokken. Is och vleiend?

 181. We zullen van jou over 60 jaar dan een standbeeld maken met een fles in de hand. Misschien iets minder strijdlustig en niet helemaal de juiste uitstraling, maar wel passender dan een zwaard begrijp ik.:P

 182. Ik zal de benodigde fondsen vast bijeen gaan zoeken, JanD. Denk dat ik het op een akkoordje gooi met CdP: een duppie extra voor elk glas dat Doeksen bestelt. Hebben we het geld zo binnen.;D

 183. ho ho dame,volgens mij is het al een poosje geleden dat jij er bent geweest,trouwens bij c de p heb je al mijn VRIENDEN er mee,we hebben nl 1 rekening

 184. Morgen ga ik naar mijn familie in Waalwijk en pik zondag de wedstrijd nog even mee tegen de Tukkers. Ben echt snel geworden door die -3 kilo. ;D

 185. Bij afwezigheid van Monsieur Joppuh hier de playlist van Johan Derksen.
  (Op speciaal verzoek van Doeksen)

  TITELARTIEST
  Please accept my loveJohnnie Allan
  When Halley came to JacksonEmmylou Harris
  Face the nightTed Roddy
  Better times a’ cominDoyle Lawson
  Victim of a foolish heartGeorge Jackson
  Run MississippiRhonda Vincent
  Livin ‘out the lieBrad Hatfield
  A cowboy in his soulBradley Walker
  My babyThe Mighty Mojo Prophets
  Safe waterCarl Jackson
  Outskirts of townTroyce Key & J.J. Malone
  I wandered by a brooksideThe Church Sisters
  St. James infirmary bluesThe Blue Clay
  Beautiful dreamerSheryl Crow
  Without youLloyd Jones
  Indian crowMarty Raybon
  Two wrongs don’t make a rightGeorge Jackson
  Love is on our sideVal Storey
  Heart full of soulBox of Frogs
  I know you by heartVince Gill
  Nobody knowsSnooks Eaglin
  InkJoe Diffie
  Martha MaeJohn Campbelljohn
  Lately I’ve let things slideCaitlin Rose
  Memphis bluesGhost Town Blues Band
  I love the sound of breaking glassAmanda Shires
  Gettin’ homeTweed Funk
  Living again if it kills meHayes Carll
  I lived through a losing battleGeorge Jackson
  Lover don’t goErin Enderlin
  Later onNathan James
  You make meColin Gilmore
  Done everything I canKing Biscuit Boy
  What’s shakin’on the hillLori McKenna
  I smell troubleJimmy Burns
  Long distance callJohn Primer

 186. nog niets van vriend Gamble vernomen. Maar dat kan nog komen……..als ik weer op het punt sta om weg te gaan!!
  Maar hij komt vast wel…..er moet weer gegokt worden he.