Leerlingen ChecKid openen zwembad ‘De Vrolijkheid’

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 20 oktober mogen leerlingen van basisscholen De Werkschuit en De Ichthus uit Zwolle het nieuwe zwembad van Optisport ‘De Vrolijkheid’ openen voor publiek. Van alle deelnemende basisschoolleerlingen aan het grote leefstijlonderzoek ChecKid hebben zij de eer de deuren om 14.00 uur feestelijk te openen. ChecKid is een initiatief van het Onderzoekscentrum Preventie Overgewicht Zwolle (OPOZ) van VU-Windesheim in samenwerking met GGD IJsselland.

11-09-2012_zwembad_rechterland_bijna_klaar_03.jpg

Leerlingen van De Werkschuit en De Ichthus zijn trouwe deelnemers aan het driejaarlijks ChecKid-onderzoek, sinds de start in 2006. Als beloning voor hun inzet zijn de leerlingen ingeloot om het spiksplinternieuwe zwembad te openen. Aftrap van de opening is een ballonnenwedstrijd. Daarna gaan de leerlingen schatduiken en mogen hiermee als eerste een duik nemen in het nieuwe zwembad. De opening van het nieuwe zwembad is een aanwinst voor Zwolle en een goed moment om het belang van gezond bewegen te benadrukken. Alle kinderen die deelnemen aan het ChecKid-onderzoek, wat start na de herfstvakantie, krijgen daarom van Optisport een vrijkaartje aangeboden om gratis te komen zwemmen.

Gezonde leefstijl en gezonde leefomgeving

ChecKid is het leefstijlonderzoek onder ruim 10.000 Zwolse basisschoolleerlingen en is ontwikkeld om (on)gezond gedrag, leefstijl en de leefomgeving van kinderen in Zwolle in kaart te brengen. De resultaten van ChecKid dragen bij aan de ontwikkeling van leefstijlprogramma’s op maat, die een gezonde leefstijl en leefomgeving in wijken, op scholen of in gezinsverband in Zwolle stimuleren.

Zwolle Gezonde Stad

De resultaten van ChecKid leveren een belangrijke bijdrage aan de Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) methode waar de gemeente Zwolle gebruik van maakt. De ambitie van JOGG is dat Nederland in 2020 de gezondste jeugd in Europa heeft. De Zwolse beweging van JOGG heet Zwolle Gezonde Stad.

 

Feestelijke opening

Tijdens de feestelijke opening kan iedereen een kijkje komen nemen in het zwembad. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het nieuwe sportcomplex, voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten en verenigingen presenteren zich. Ook kunnen bezoekers op deze dag een abonnement kopen of zich inschrijven voor zwemles. Vanaf zondag 21 oktober kan er tussen 10.00 uur en 16.30 daadwerkelijk gezwommen worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)