ANWB Streetwise bij basisschool CBS de Ark

Foto van auteur

Op de ochtenden van 13 en 14 juni a.s. komt ANWB Streetwise, een spannend nieuw verkeersprogramma bij cbs de Ark, Gedeputeerdenlaan 47, Zwolle. ANWB Streetwise leert kinderen van groep 3 t/m 8 om beter om te gaan met het huidige verkeer.

Als schoolvinden wij het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en bieden de kinderen graag ANWB Streetwise aan. In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 3 onderdelen: Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB rijlesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel komt in deze les aan bod.

Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8  in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)