Fietssnelweg Zwolle-Hattem geopend

Foto van auteur

Zwolle – De Fietssnelweg Zwolle-Hattem is klaar! Op de snelle fietsverbinding kom je als fietser nauwelijks kruisingen en geen stoplichten tegen. Je hebt dus altijd voorrang, het is veilig en het levert ook nog eens tijdwinst op. De fietssnelweg is daardoor een comfortabel alternatief voor de auto.

01-11-2012_opening_fietssnelweg_zwolle-hattum-rene_de_heer_06.jpg

De non-stop fietsverbinding tussen Zwolle en Hattem zorgt ervoor dat je snel en comfortabel vanuit Hattem, op het station en in de binnenstad van Zwolle bent, of in Hanzeland waar diverse bedrijven, de Christelijke Hogeschool Windesheim en Greijdanus College zijn gevestigd. Langs de fietssnelweg ligt tussen Hanzeland en de Schellerdijk een apart voetpad zodat fietsers en voetgangers elkaar op dit deel van de route niet hinderen. Donderdagmiddag werd bij Gebouw X van Hogeschool de Fietssnelweg geopend door wethouder René de Heer en gedeputeerde Gerrit Jan Kok. Ze kregen daarbij de medewerking van leerlingen van het Greijdanus College. Met hen werd door middel van het spel ‘Petje op Petje af’ een verkeersquiz gedaan.

01-11-2012_opening_fietssnelweg_zwolle-hattum-rene_de_heer_01.jpg

01-11-2012_opening_fietssnelweg_zwolle-hattum-rene_de_heer_03.jpg

01-11-2012_opening_fietssnelweg_zwolle-hattum-rene_de_heer_05.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

01-11-2012_opening_fietssnelweg_zwolle-hattum-rene_de_heer_02.jpg

01-11-2012_opening_fietssnelweg_zwolle-hattum-rene_de_heer_04.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Fietssnelweg Zwolle-Hattem geopend”

 1. Heel mooi initiatief !. Alleen ik begrijp niets van de opstaande richel tussen de twee fietsrijbanen, ook de kleurstelling begrijp ik niet. Garanties voor ongelukken en valpartijen.

 2. @RobertL:
  Inderdaad…. meerdere berichten zijn in de pers geweest over die rare richel. Wel is het ding nu voorzien van het blauwe kleurtje maar de reden waarom dat ding daar zit, dat hebben we van de gemeente nog niet gehoord. Ik blijf het een belachelijk ding vinden. Maak er dan van wat iemand anders schreef: een buxushaag ofzo.

 3. Leuk dat kleurtje, maar wat als het straks gaat sneeuwen? Weg kleurtje, en iedereen klettert weer over die richel. Tenzij ze het weg borstelen maar dat zie ik nog niet zo gebeuren.

 4. Is het wel een richel of goot? Ik kan het niet goed zien op de foto’s. Wie heeft de snelweg aangelegd of ontworpen en kan duidelijkheid geven?

 5. Het is een richel. Je kunt er prima overheen fietsen als het echt nodig is. Verder gewoon de ogen goed openhouden en er is NIETS aan het handje!

  Mooi deze fietsverbinding!

 6. Op de Melkmarkt was het ook ‘een richel’ waar je prima overheen kon fietsen al het echt nodig is. Maar je kon er ook uitstekend gruwelijk op je plaat gaan (met voor iemand een complete gebitsreconstructie als als gevolg).

  Nee, dit is niet gewoon een richel. Ik ben blij met m’n 3 wielen onder m’n fiets. Ik druk 1 van m’n voorwielen er zonder problemen op maar m’n achterwiel ga ik niet proberen. En met een 2-wieler zou ik het ook niet graag doen. Goed, bewust erop komen lukt best; moet je gewoon niet langs erop rijden maar veel schever. Gevaar ontstaat gewoon als je iemand wil inhalen en je moet helaas toch wat uitwijken door de ander.

  Een richel hoort niet op een fietspad.

 7. Richel lijkt onnodig, maar is volgens mij om te voorkomen dat men 7 breed naast elkaar gaat rijden. Geen onverwacht verschijnsel bij fietsende jeugd. Rechts houden en je gaat niet op je plaat over een richel. Rechts zie ik ook geen onhandige dingen. Er schuilt een zeker gevaar in de richel, vooral bij sneeuw idd, maar het is afwegen. Ik vind het niet helemaal stom, en toch fietsvriendelijk. Goeie ontwikkeling deze fietsverbinding!

 8. Laten we de sneeuw maar afwachten, hoop dat dit richeltje geen slachtoffers gaat maken. Of is het als zo vaak, als het kalf verdronken is dempt men de put.

Reacties zijn gesloten.