Meer werk en beter wonen door Hanzelijn

Zwolle – De nieuwe spoorlijn de Hanzelijn wordt met groot enthousiasme ontvangen door inwoners van de regio Amsterdam, Lelystad en Zwolle. Men verwacht groei van de economie, meer werk en een betere woonomgeving. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van ProRail. De Hanzelijn, die door ProRail is aangelegd, wordt op 6 december officieel geopend door koningin Beatrix.

Meer dan de helft van de inwoners verwacht positieve economische effecten met de komst van de Hanzelijn. Ook geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan in de nabije toekomst meer kans op werk te maken in een andere regio. Wonen en recreëren krijgt door de komst van Hanzelijn een forse stimulans, zo verwachten ze. Twee derde van de ondervraagden is positief over de Hanzelijn en denkt dat de Hanzelijn zorgt voor een betere verbinding tussen Amsterdam en Zwolle, het imago van aanliggende steden verbetert en dat het gebruik van openbaar vervoer zal toenemen. Veiligheid

Opvallend genoeg denkt men dat er ongeveer vier overwegen in de Hanzelijn zitten. In werkelijkheid zijn er geen overwegen in het nieuwe stuk spoor. Wel zijn er bruggen, tunnels en viaducten, wat veiliger is.

Onderzoek

Spoorbeheerder ProRail wilde na zes jaar bouwen weten hoe de omgeving nu aankijkt tegen het nieuwe stuk spoor tussen Zwolle en Lelystad, de informatievoorziening tijdens de bouwperiode en de bouwoverlast. TNS NIPO ondervroeg daarvoor ruim 600 mensen in de omgeving van Amsterdam, Almere, Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle.

De Hanzelijn

De Hanzelijn verbindt de Randstad en Noord- en Noordoost-Nederland en voert langs Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle. Reizigers krijgen met de Hanzelijn meer en betere mogelijkheden per trein te reizen. Dronten en Kampen verwelkomen nieuwe stations. ProRail heeft de lijn en de stations gebouwd en levert deze op 6 december op voor gebruik door NS, goederenvervoerders en reizigers. De Koningin opent de spoorlijn op die dag. De Hanzelijn is binnen tijd en budget klaar. ProRail blijft na de bouw het beheer, verkeersleiding en capaciteitsverdeling verzorgen voor de Hanzelijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Meer werk en beter wonen door Hanzelijn”

  1. Onderzoek

    Spoorbeheerder ProRail wilde na zes jaar bouwen weten hoe de omgeving nu aankijkt tegen het nieuwe stuk spoor tussen Zwolle en Lelystad, de informatievoorziening tijdens de bouwperiode en de bouwoverlast. TNS NIPO ondervroeg daarvoor ruim 600 mensen in de omgeving van Amsterdam, Almere, Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle

    Dat is toch juist NIET “wij van wc eend”?

Reacties zijn gesloten.