PEC Zwolle verliest van Ajax

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag van Ajax verloren. De uitslag werd 2-4. De doelpunten voor Zwolle werden gemaakt door de invallers Denni Avdic en Jesper Drost. Voor keeper Diederik Boer was het zijn 250-ste wedstrijd in het betaalde voetbal. Hij werd vlak voor het begin van de wedstrijd gehuldigd. PEC Zwolle trainer Art Langeler startte met aanvoerder Joey van den Berg op het middenveld. Ajax begon begon gehandicapt doordat oud- Zwolle speler Niklas Moisander ziek de warming-up moest verlaten.

11-11-2012_pec-ajaxt_04.jpg

In de beginfase van de wedstrijd verloor Ajax even later ook nog de basisspeler Ryan Babel. Na een val raakte zijn rechterschouder uit de kom. Dat deerde de Amsterdammers niet om op voorsprong te komen. Na een slap eerste kwartier van beide kanten scoorde Toby Alderweireld in de 12e minuut raak (0-1) na een fout van verdediger Gerard Aafjes. Alderweireld moest kort daarna geblesseerd het veld verlaten. Het eerste wapenfeit van Zwolle was pas in de 18e minuut. Wiljan Pluim mikte de bal voor, maar die arriveerde niet bij een Zwolle-speler. Even later schoot Bram van Polen van afstand op Ajax doelman Vermeer. In de 32e minuut scoorde het Deense talent Viktor Fischer. Na balverlies van Joey van den Berg kon hij eenvoudig de bal binnen tikken (0-2). Youness Mokhtar had een kwartier voor de pauze nog een kans, maar hij mistte helaas. Giovanni Gravenbeek blonk een aantal keren uit door foutieve passes.

11-11-2012_pec-ajax_03.jpg

11-11-2012_pec-ajax_07.jpg

11-11-2012_pec-ajax_06.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Na de rust trad Zwolle aan zonder Gravenbeek en Aafjes. Denni Avdic en Jesper Drost waren hun vervangers. Al in de 48e minuut was de wedstrijd gespeeld. Na een mooie voorzet van ex- Zwolle speler Derk Boerrigter kopte Viktor Fischer de bal achter keeper Boer (0-3). In de 65e minuut kreeg PEC Zwolle drie kansen kort achter elkaar. Drost, Mokhtar en Pluim vuurden de bal op Ajax doelman Vermeer, maar misten doel. Vijf minuten later kreeg Fred Benson nog een grote kans om de 1-3 aan te tekenen, maar hij schoot tegen de Ajax keeper op. Het kwartier daarna was er weinig nieuws. Ajax leek rustig de wedstrijd uit te spelen, en Zwolle kon geen openingen creëren. Na een grote kans van Denni Avdic (zie foto 1) was het aan de andere kant, na een uitgespeelde situatie, Siem de jong die in de 76e minuut de 0-4 scoorde. In de 82e minuut scoorde Denni Avdic de eretreffer (1-4), althans daar leek het toen nog op. Voor het eerste bulderde het PEC Zwolle stadion haar helden ‘noar veurn’. Een minuut later kegelde Jesper Drost er zelfs nog de 2-4 in. Zou het dan toch nog…. Nee, daarvoor was het te laat. Maar het was een aardig slot van een verder matige wedstrijd.

11-11-2012_pec-ajax_02.jpg

11-11-2012_pec-ajax_05.jpg

 11-11-2012_pec-ajax_08.jpg

11-11-2012_pec-ajaxt_01.jpg

11-11-2012_pec-ajaxt_03.jpg

11-11-2012_pec-ajax_01.jpg

11-11-2012_pec-ajaxt_02.jpg

11-11-2012_pec-ajax_04.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

27 gedachten over “PEC Zwolle verliest van Ajax”

  1. Ja, wat moet je over deze wedstrijd zeggen. Te veel ontzag voor Ajax.
    Volgende week de punten in Zwolle houden. De eerste thuis overwinning.:) En een broodnodige overwinng. Come on Zwolle.:D

  2. Was een terechte nederlaag. Dit was een zwak Zwolle in het eerste uur. Laatste deel gingen ze voetballen en dan is het voor het gevoel nog wel lekker om 2 doelpunten te maken. Kwam natuurlijk ook door verslapping aan Amsterdamse zijde.

    Volgende week wordt een wedstrijd van belang voor de komende weken thuis tegen NAC. Hoop dan eens een keer met een overwinning huiswaarts te keren.

  3. ik als eredivisie kijker ook weer genoten vooral van de sfeer wat een lachertje:P zappen tussen feyenoord en zwolle was als zappen tussen een begrafenis en een bruiloft :P8) wat een dooie boel in zwolle ook:P

  4. Teleurstellend dat onze spelers de eerste 80 minuten zo afwachtend speelden en pas in de eindfase het vuur brachten waarop we zo gehoopt/gerekend hadden. Niet dat het eindresultaat anders was geweest, maar het had wel een andere beleving op de tribune met zich meegebracht. Volgende week vanaf de eerste minuut er volop!

  5. Wat een rare redenatie ElRey. Voel je je verheven boven anderen? Mag iemand die ziek is of misschien autistsch ook thuis genieten van haar cluppie? Niet zo snel oordelen

    Tegenwoordig is er Eredivisie Live. Wel eens van gehoord?? Misschien kan je alles dan nog wel beter beoordelen dan van 50 – 100 meter afstand. En dan heb je ook nog eens geen herhaling.>:( Ga je schamen man!

  6. Rare sfeer vandaag. Maar ja, blijkbaar hebben veel Zwollenaren een zwak voor Ajax hetgeen de sfeer niet ten goede kwam. Halve stadion juicht bij doelpunt van Ajax. laatste 10 minuten ging het eindelijk los….

    Maar sfeer bepalen vanuit je luie stoel op je dikke reet voor de tv is natuurlijk kansloos, het commentaar op Elrey door die 2 dames is gewoonweg sneu…

  7. Vond het een gezellige wedstrijd, maar wel typisch (inderdaad) dat het uitvak het stadion voor 90% van de tijd wist te overstemmen.

  8. Zwolle gaf het gewoon weg. Het had veel te veel ontzag voor Ajax. Dat bleek gisteren al, met de berichtgeving over de politie-inzet. Toon gewoon eens ballen.

  9. Vond het een gezellige wedstrijd, maar wel typisch (inderdaad) dat het uitvak het stadion voor 90% van de tijd wist te overstemmen.

    Ik heb anders zelden zo’n tam uitpubliek gezien als gisteren. Thuispubliek had ook wel beter zijn best mogen doen, waren waarschijnlijk net zo onder de indruk als de spelers.

  10. Mike70 je schreeuwt al weer voordat de wedstrijd gespeeld is laten we nu eerst maar eens afwachten tot de wedstrijd tegen NAC gespeeld is.Men moet geen enkele club uit de Eredivisie onderschatten anders leg PEC zelf het loodje.En wat de negatievelingen betreft merk ik dat je slecht kritiek kunt verdragen .Dus succes met je cluppie aanstaande wedstrijd tegen NAC ik gun ze alle geluk van de wereld maar er moet dan wel goed gespeeld worden voor de punten .

  11. En weer zat de fotograaf van de PEC-supporters aan de verkeerde kant te fotograveren! Bij PSV al, en nu weer. De mooie kansen en twee goals van Zwolle heeft hij gewoon niet.

  12. Dat komt omdat die fotograven er niet zitten voor de club maar voor hun eigen portemonnee. Ze worden betaald voor de fotos en clubbelang is hen vreemd. ITS ALL ABOUT THE MONEY

  13. Bericht door Mike70, op 11 november 2012 om 17:43
    Tuurlijk, zaterdag winst op NAC en iedereen gelooft er weer in. En de negatievelingen houden angstvallig hun mond.

    negatievelingen of realisten.
    Ik zie pec niet winnen van NAC. NAC scoort namelijk wel uit een halve kans. Op dit moment zijn er een aantal ploegen die punten willen halen en op welke manier dat gebeurt interesseert ze niet. Onze trainer blijft halsstarrig vasthouden aan zijn systeem en zijn spelers. Altijd dezelfde spelers en altijd dezelfde spelers die door het ijs zakken.

  14. Waaronder vd berg en achenteh beiden veroorzakers van verschrikkelijke blunders die gelijk worden afgestraft op dit niveau.

    Deze heren moeten niet worden opgehemeld ( lees achenteh) maar op de tribune worden gezet en voetballen op maandagavond !!!!!

Reacties zijn gesloten.