Provincie Overijssel zet Twitter in bij gladheid

Zwolle – De provincie Overijssel zet de komende winter voor het eerst Twitter in om weggebruikers op de hoogte te houden van de gladheid. Via het volgen van het twitteraccount @ProvOverijssel worden weggebruikers actueel geïnformeerd.

Zodra de opdracht wordt gegeven om te gaan strooien, wordt dat onmiddellijk via het twitteraccount van de provincie doorgegeven. De tweet stuurt ook automatisch een link naar de strooiroutes in Overijssel mee. Zo weet de automobilist waar in geval van gladheid en vorst wordt gestrooid. De gladheidstweets gaan per regio worden ingedeeld, zodat weggebruikers vooral de juiste info krijgen voor hun eigen woonomgeving. Twee weken geleden werd de eerste test gedaan met het systeem, toen er gestrooid moest worden tijdens strenge nachtvorst in West-Overijssel. De service is een samenwerking van de Provincie Overijssel en Rijkswaterstaat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Provincie Overijssel zet Twitter in bij gladheid”

  1. Handig, maar ik wil niet al die andere tweets van de provincie uit b.v. Twente! Laat ze een specifiek account voor gladheidmelding aanmaken. Dat is pas slim 😉

Reacties zijn gesloten.