PEC Zwolle wint van Oranje onder 19 jaar

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagmiddag de oefenwedstrijd tegen het Nederlands Elftal onder de 19 jaar gewonnen. In het eigen stadion werd de uitslag 2-1.

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_04.jpg

PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de tiende minuut een grote mogelijkheid om de score te openen. Jesper Drost schoot de bal met een lob het zestienmetergebied in richting Fred Benson. De spits tikte de bal langs de uitkomende doelman Mickey van der Hart, maar schoot vervolgens over het doel. In de twintigste minuut was het wel raak voor de ploeg uit Zwolle. Een hoekschop van Rochdi Achenteh werd in het zestienmetergebied met het hoofd verlengd, waardoor de bal bij Avdic terecht kwam. De Zweedse spits bleef rustig en tikte de bal in het doel (1-0). In de 30e minuut kreeg Nederland onder 19 de eerste grote mogelijkheid. Memphis Depay draaide goed weg bij zijn directe tegenstander, maar schoot vervolgens met een gekruld schot over het doel.

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_03.jpg

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_05.jpg

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_09.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

In de 34e minuut had Joost Broerse de 2-0 voor PEC Zwolle moeten scoren. De middenvelder schoot de bal, na een goede voorzet van Joey van den Berg, echter voor open doel tegen keeper Van der Hart aan. Drie minuten later leek Darryl Lachman de 2-0 voor PEC Zwolle te scoren, maar de bal had de doellijn volgens scheidsrechter Edwin van de Graaf niet gepasseerd. Dit betekende dat de 1-0 tussenstand ook de ruststand werd.

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_01.jpg

Na rust verscheen PEC Zwolle met negen nieuwe gezichten aan de tweede helft. Alleen Avdic en Drost mochten blijven staan. Het was Avdic die de bal in de 59e minuut hard op doel schoot, waardoor de ingevallen doelman Boy de Jong de bal los liet. Saymak kreeg vervolgens een grote kans om de rebound binnen te schieten, maar zijn stift werd door de keeper gepakt.

In de 65e minuut kwam Nederland onder 19 op gelijke hoogte, dankzij invaller Queensy Menig. De speler kreeg de bal van Huseyin Dogan aangespeeld en schoot diagonaal binnen (1-1). In de 80e minuut kwam PEC Zwolle opnieuw op voorsprong. Ronnie Reniers gaf de bal voor op Christiaan Cicek, die zijn schot in eerste instantie gepareerd zag worden door De Jong, maar de rebound alsnog binnenschoot (2-1).

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_02.jpg

Opstellingen
PEC Zwolle: Boer (45. Wintjens), Van Polen (45. IJzerman), Lachman (45. Nieveld), Van den Berg (45. Talu), Achenteh (45. Koenders), Benson (45. Saymak), Drost (61. Saymak), Broerse (45. Grot), Pluim (45. Eloisghiri), Mokhtar (45. Reniers), Avdic (61. Hiwat)

Nederland O19: Van der Hart (45. De Jong), Brenet, Koch (61. Gravenberch), Rekik (45. De Bondt), Woudenberg, Chacon (61. Dogan), Boëtius (61. El Hasnaoui), Aké (61. Menig), Achahbar, Vilhena (45. Kongolo), Depay

Bron: peczwolle.nl

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_06.jpg

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_07.jpg

14-11-2012_oefenwedstrijd_pec-nedrl_elftal_onder_19_jaar_08.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “PEC Zwolle wint van Oranje onder 19 jaar”

  1. @Ren

    Een (thuis)overwinning – ookal is het in een oefenwedstrijd – is dit seizoen anders best bijzonder en het is nou ook weer niet zo dat we normaal veel scoren.;)

    Zonder gekheid is dit wel een goede basisopstelling en een kleine opsteker voor zaterdag want dan zal echt moeten gebeuren.

  2. Zwollenaarisback het verbaasd mij elke keer weer hoe slecht de PEC supporters zoals jij slecht tegen kritiek op je cluppie kunnen .Jaren heb ik altijd aan de ceintuurbaan bij PEC als supporter geweest en toen waren er al mensen als jij die langs de lijn op de tegenstanders in het veld zaten te schelden.Dat heb ik altijd als iets slechts ervaren ik kwam er voor na het voetbal te kijken en als de wedstrijd slecht was gespeeld door PEC kon ik de kritiek van de mensen wel verdragen het gaat tenslotte ook om de sportiviteit.Dus wees een kerel en doe wat aan je verdraagzaamheid als supporter en ga niet zitten schelden .Hopelijk gaat je cluppie de komende tijd de punten binnen halen want het is hard nodig veel succes

  3. wees een kerel en doe wat aan je verdraagzaamheid als supporter en ga niet zitten schelden

    Met alle respect maar ik zie weinig onverdraagzaamheid in de opmerking van ZIB. Hij haalt alleen maar een ernstig maatschappelijk probleem aan, namelijk het zeiken om het zeiken.
    Als je verliest = niet goed
    As je gelijk speelt = niet goed
    Als je niet op komt dagen = niet goed
    Als je wint = niet goed

    Ook kan ik geen gescheld opmerken in zijn reactie, tenzij je de aanbeveling van professionele hulp als een belediging ervaart. Maar in dat geval beveel ik jou ook professionele hulp aan, want dergelijk gedrag is weer een andere maatschappelijk probleem.

Reacties zijn gesloten.