Groene partij op de fiets voor Structuurplan 2020

Foto van auteur

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks-De Groenen gaat de bespreking van het structuurplan Zwolle 2020 op de fiets voorbereiden. Zaterdag 28 oktober fietst de fractie door een aantal gebieden die zijn aangewezen als mogelijke woningbouwlocatie. Onderweg spreekt de fractie onder meer met ‘Stadshagen Natuurlijk’, ‘Handen af van de Dijklanden’ en de ‘Vrienden van de Stadskern’.

De fietstocht start zaterdagochtend om 10.00 uur voor het stadhuis aan het Kerkplein. De eerste uitbreidingslocatie die wordt bezocht is IJsselvizier (tussen Westenholte en de IJssel). Met enkele boeren in de IJsselzone gaat de fractie in gesprek over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de landbouw in het Zwolse buitengebied. Vervolgens voert de tocht langs Stadsbroek (tussen Stadshagen en het Zwartewater) en Dijklanden (aan de overkant van de rivier). Op beide locaties bezoekt de fractie een actiecomité dat zich verzet tegen bebouwing van deze groene gebieden.

 In Berkum spreekt de fractie met een afvaardiging van De Vrienden van de Stadskern, met name over de plannen voor een zogeheten ‘stedelijk balkon’ aan de Vecht. Dit plan moet deel uitmaken van een nieuwbouwwijk tussen Berkum en Herfte: Vechtpoort.

Voordat de tocht wordt afgerond met een nabespreking in een herstructureringswijk, wordt ook de ‘inbreidingslocatie’ Bagijneweide (Turfmarkt en omgeving) aangedaan. De fractie van GroenLinks-De Groenen is pleitbezorger van ‘inbreiding’ in bestaand stedelijk gebied voordat waardevolle stukken van het groen in en rond de stad worden opgeofferd aan woningbouw en industrie.

Een volledig programma met indicatieve tijden is te vinden op de website van GroenLinks-De Groenen: www.groenlinks-degroenen.nl. Wie wil kan de tocht of delen ervan meefietsen. Al fietsend kunt u de fractie uw mening meegeven over het structuurplan 2020.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Groene partij op de fiets voor Structuurplan 2020”

  1. GroenLinks/De Groenen zijn groot voorstander voor inbreiding in het stedelijk gebied. Ik begrijp dat niet zo goed. De laatste 20 jaar is er namelijk al verschrikkelijk veel groen verloren gegaan door die zogenaamde “inbreidingsgolf” in onze stad. Dat houdt natuurlijk ooit een keer op. Of willen die jongens en meisjes van die ‘groene’ partij soms dat elke vierkante meter groen die n?º nog over is – ?³?³k wordt volgeplemd met asfalt en beton?

  2. Zwolle is desondanks een van de groenste steden van Nederland. We mogen niet klagen. Kijk maar op een willekeurige luchtfoto. met uitzondering van de nieuwbouwwijken zie je heel veel bomen.

  3. Zwolle wil toch groeien naar zo’n 140.000 inwoners dacht ik. Dat zijn er 27.000 meer nu. Dat vergt toch snel zo’n 18.000 – 20.000 woningen extra. Nog een Stadshagen erbij dus, of een Zwolle-Zuid. Dat moet toch ergens gebouwd gaan worden, want ik denk niet dat we een nieuwe flatwijk gaan bouwen.

Reacties zijn gesloten.