JenaXL wint regiofinale First Lego League 2012

Foto van auteur

Zwolle – Het team NXTgen van de school JenaXL uit Zwolle is vrijdagmiddag voor de derde keer de winnaar geworden van de regiofinale First Lego League in Zwolle. Team X van Greijdanus uit Hardenberg werd tweede, en mag met JenaXL op 2 februari 2013 naar de Benelux finale in Groningen.

 first_lego_3.jpg

De campus van het Deltion College stond vrijdag in het teken van de vijfde regiofinale van de First Lego League. Door dit evenement, georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Windesheim maken ruim 500 basisschool- en voortgezet onderwijs leerlingen spelenderwijs kennis met techniek. De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt en stimuleert om de maatschappelijke rol van technologie en techniek te onderzoeken aan de hand van opdrachten met lego. Ieder jaar staat daarbij een ander thema centraal. Dit jaar was het thema Senior Solutions: Hoe kunnen FLL teams de kwaliteit van leven van ouderen verbeteren, door hen te helpen om zelfstandig, betrokken en verbonden in de gemeenschap te blijven? Er worden op diverse plekken in Nederland regiofinales gehouden, waaronder in Zwolle. Op de campus van het Deltion College gingen zestien wedstrijdteams uit Kampen, Raalte, Meppel, Urk, Hardenberg en Zwolle de strijd aan, om een plek te veroveren in de Beneluxfinale. Deze finale vindt plaats op zaterdag 2 februari in Martiniplaza te Groningen.

first_lego_4.jpg

 first_lego_5.jpg

first_lego_9.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Programma

De deelnemende teams werden op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het thema Senior Solutions, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork. Alle deelnemende scholen hadden voor de wedstrijd lego, een robot en een oefenmat ontvangen. De teams waren druk bezig met het bouwen, programmeren en testen van de legorobot en het voorbereiden van een presentatie tot de wedstrijden.

De regiofinale in Zwolle werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door studenten van het Deltion College en de Hogeschool Windesheim, gepensioneerden met een technische achtergrond, Nooter Technische Installaties BV, Hulskamp Audiovisueel, Landstede, Alewijnse, Enexis, Bwefar, Robertpack, OTIB, Rova, Polymer Science Park en TechNet. Studenten van de opleiding International Hospitality Studies, Facilitair en Sport van het Deltion College waren verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van de doe-activiteiten rondom de wedstrijden. Te denken valt aan het maken van een verlengsnoer, computers demonteren, storingen oplossen, gamen, een fitness test, een legosteentje maken met een 3D printer en een knikkerbaan construeren. Daarnaast was er een recyclingactiviteit bedacht, waarbij de jongeren inzicht kregen in het hergebruik van kunststof.

first_lego_2.jpg

first_lego_1.jpg

first_lego_6.jpg

first_lego_7.jpg

first_lego_8.jpg

 

6 gedachten over “JenaXL wint regiofinale First Lego League 2012”

  1. Het was in 1 woord superformiweldigeindefantakolosachtig!
    Arie en Willem en alle vrijwilligers mijn grote complimenten!
    JenaXL van harte gefeliciteerd!
    Het filmpje van Astrid is erg leuk geworden! Kijken dus!

    Bert, coach CelePark

Reacties zijn gesloten.