PEC Zwolle verliest van AZ

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle, met Frank Olijve weer in de basiself, startte zaterdagavond matig aan de wedstrijd. Na een verdedigende fout van Gerard Aafjes kon Jozy Altidore namens AZ al in de 3e minuut scoren (0-1). Passes kwamen niet aan en kansen waren er de eerste helft niet voor Zwolle. De spitsen Fred Benson en Denni Avdic presteren al een aantal wedstrijden onder de maat. Ze passeren geen tegenstander en weten niet in scoringspositie te komen. Na een half uur drong Zwolle aan en zette AZ onder druk, maar net in die periode kopte Gerard Aafjes de bal in de benen van Adam Maher. Via Roy Beerens wist Jozy Altidore in de 33e minuut zijn tweede doelpunt achter keeper Diederik Boer te schuiven. Van beide kanten kwam het niveau de eerste helft amper aan een voldoende.

15-12-2012_pec_zwolle-az_alkmaar_02.jpg

De tweede helft werd het een andere wedstrijd. Onder aanvoering van Arne Slot, die voor Joost Broerse in het team was gekomen, werd er veel meer druk op de gastheren gezet. AZ kwam er vanaf dat moment nog amper meer uit. Na een voorzet van Rochdi Achenteh en een scrimmage voor het doel met Fred Benson kopte Denni Avdic in de 56e minuut raak (1-2). Dat bood perspectief, want Zwolle had op dat moment het betere van het spel. Vooral op het middenveld werd de slag gewonnen. Met name Jesper Drost speelde een puike wedstrijd. Het was jammer dat de goedspelende Joey van den Berg in de 78e minuut aan de rem moest trekken toen Jozy Altidore een vrije toegang tot het doel van Zwolle had. Een handje tegen het lichaam van de Amerikaan was genoeg voor een val en een rode kaart voor de aanvoerder. PEC Zwolle kon daarna niet echt meer een vuist maken tegen de Alkmaarders. Een gelijkspel was verdiend geweest. Art Langeler, die voor de 100ste keer voor de groep stond, na de wedstrijd: "De verdediging maakte blunders. Dat verwijt ik ze. Datzelfde geldt voor de aanvallers, die de kansen niet hebben afgemaakt." A.s. woensdag moet Zwolle naar Deventer voor de beker tegen aartsrivaal GA Eagles.

_mg_5120.jpg 

_mg_5072.jpg

_mg_5398.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

 

15-12-2012_pec_zwolle-az_alkmaar_01.jpg

15-12-2012_pec_zwolle-az_alkmaar_03.jpg 

_mg_5092.jpg

_mg_5134.jpg

_mg_5159.jpg

_mg_5176.jpg

_mg_5182.jpg

_mg_5206.jpg

_mg_5213.jpg

_mg_5223.jpg

_mg_5302.jpg

_mg_5311.jpg

_mg_5320.jpg

_mg_5329.jpg

_mg_5347.jpg

_mg_5354.jpg

_mg_5357.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “PEC Zwolle verliest van AZ”

  1. Die Benson heeft werkelijk geen enkele bal goed geraakt. Het was al een bedenkelijke aankoop, maar bijna halverwege de competitie kan ik toch wel zeggen dat het 3 x niets is. Dat hij nog altijd in de basis mag starten. Weg met die man!!
    En Joey van den Berg kon zich weer eens niet beheersen. Wat een loser is dat uiteindelijk ook door zo zijn team en fans te benadelen op het moment dat Zwolle dicht tegen de 2-2 aanzat. Waardeloze gast ook!
    Ja, er waren ook lichtpuntjes, de genoemde Drost, Achenteh, Pluim en good old Slot.
    Hopelijk dat Olijve weer ritme gaat krijgen, en Van Hintum en Lachman weer terugkeren. Dan komt het heus nog goed 😉

  2. Wat moet je hier van vinden. Moeilijk 2 fouten van Aafjes, die ik persoonlijk al weken één van de zwaksten vind in het team. Benson doet er niet voor onder.
    Maar je bent 2 belangrijke spelers kwijt door schorsing, en zo breed is de selectie bij Zwolle niet dat je die dan even vervangt.
    En Joey, kwam erg onder druk, doordat anderen het lieten afweten.
    Je zult hem issen volgende week.

    En Arne viel weer prima in.

  3. Olijve prima debuut na zo’ n lange afwezigheid, net als Slot. Bentson verhuren aan een liefhebber, of op de bank. Schiet nog geen deuk in een pakje boter.

  4. Lekker makkelijk, joey van de berg speelt een goede wedstrijd zoals hij wel vaker doet, en helaas af en toe een slippertje. hier maak je in een honderste seconde een foute beslissing, maar om hem daar nu op af te moeten rekenen na zo’n goeie wedstrijd. Beter vertel je het verhaal dat met 10 man nog steeds weinig van AZ te zien was.
    Stentor tribune = prima plek maar weg met die rode regenjasjes, helemaal als je tegen AZ speelt. Gemiste kans, leek net alsof er ineens een geheime vleuegel AZ supporters uit de doos werden getoverd toen het begon te regenen.
    Kwa sfeer en wedstrijd vond ik het een hele vermakelijke pot voetbal.
    Sinds tijden weer eens op vak noord gestaan.
    Enige min puntje, ondanks dat er een goed sfeertje hing… ik vind het zo jammer dat er niet constant word door aangemoedigd. blijven trommelen, daar zijn die dingen voor, sfeer makers en het publiek opjutten, gewoon gas geven. En als er dan een Joey van de berg noodgedwongen af JUIST dan moet je als 12de man opstaan.
    Er word vooral gezongen bij een goede kans, of een ingooi, of een hoekschop, of als er een tegenspeler een gele kaart krijgt.
    Ook al verlies je de wedstrijd, volgens mij willen we met zijn allen het gevoel dat we er alles aan hebben gedaan 😉
    Arne, blijft goed meekomen, zeer goeie inval beurt!
    Benson heeft het idd erg moeilijk! Ik heb er iig erg weinig mee, ondanks het inglijertje bij roda, waarvoor dank!
    Wat betreft de lege stoeltjes, geef het de tijd, dit is zogizo beter als die grijze muur en ongekende hoeveelheden reclame toch?
    Komt van zelf wel, de stentor moet er even achter komen dat ze veels te duur inzetten met de kaart verkoop. Gewoon normale tribune prijsen hanteren lijt me een verstandiger plan.

  5. @Vakkie19,
    Met dit weer,deze ploeg,deze klassering en deze crisis bedenken de meesten zich wel om 22,50 euri te betalen voor een onoverdekte noodtribune, wat jij?

  6. @zwolleeder en @vakkie19,

    Krijg toch allebei ……., Dat laffe voetbal van AZ dat hadden ze moeten afstraffen. Ik ben het eens dat Aafjes gewoon K** heeft gespeeld, maar Joey was toch echt de beste van het hele veld!! De scheids kan voor zo’n actie rood geven, geef ik toe. Maar een GROTE club had er met maximaal geel van afgekomen. Joey was G*D de enige die er wel volop zat!!! Zwolle niet terecht verloren, had meer ingezeten als de voorhoede ook gewoon hun werk had gedaan!!!

  7. Mooi sfeertje weer, in ieder geval beleving en strijd op het veld en de tribunes gezien! Jongen als Joey gaat er voor de volle 110% tegenaan en loopt daarbij weleens tegen een kaartje aan, niets mis mee. Mooi om te zien dat Slot goed kan meekomen en volgens mij belangrijke rol kan gaan spelen.
    Op naar die rotte Egels!

  8. De spitsen Fred Benson en Denni Avdic presteren al een aantal wedstrijden onder de maat.

    Benson presteert inderdaad ondermaats, veel balverlies, niet altijd goed balaanname.
    Avdic daarentegen vind ik juist zeer balvast en is bij elk balcontact voor de goal gevaarlijk. Maar krijgt eigenlijk alleen maar lange hoge ballen toegespeeld. En dan ook nog maximaal en 2 – 3 goede ballen per wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.