Reeën in het nauw langs de A28 bij Zwolle

Foto van auteur

Later op de middag of aan het begin van de avond kunnen er minstens drie reeën gespot worden in een door wegen omsloten stukje gras en struiken tussen de Ordelseweg en (de oprit van) de A28. Er is continu snelverkeer rond dit stukje ‘natuur’.

Je zou denken dat de reeën daar niet op hun plaats zijn, en dat het wachten is totdat er eens een ree over de weg gaat en aangereden wordt. Ogenschijnlijk onverstoorbaar staan ze daar tegen de avond altijd te grazen tussen al het haastig voorbij razende verkeer. Toch zijn ze alerter dan je denkt, want toen de inzender deze week zijn auto even in de berm stopte om een fotootje te maken keken ze allemaal direct op. De redactie van Weblog Zwolle vraagt zich af of de reeën op die locatie in een goede omgeving leven. Moeten de beestjes wellicht naar een ander terrein overgebracht worden ?

Foto’s : Wilbert

9 gedachten over “Reeën in het nauw langs de A28 bij Zwolle”

  1. ik denk het niet… ze zitten verderop ook aan de a28 te grazen maar dan wel in een weiland waar ze alle kanten op kunnen. ik heb een poosje op de hessepoort gewoond en we hebben ze snachts meerdere keren zien oversteken. en geloof me, dat gaat heel voorzichtig en snel.
    rustig laten gaan, niet laten schrikken, zij hebben zich volgens mij al redelijk aan gepast 😉

  2. Ze zitten daar al heel lang, voor zover ik weet maanden, maar het kunnen ook wel jaren zijn. De beestjes zitten daar niet in het nauw, integendeel, ze worden daar niet gestoord door mensen. Hopelijk blijft dat ook zo.

  3. Bij Hoogeveen in het klaverblad zie ik ook vaak ree?«n. Blijkbaar zoeken ze zulke plekken op, wel begrijpelijk want behalve auto??s komt er nooit iemand.

  4. Helemaal gelijk HpbR,.. Ik kom er practisch elke dag langs en nog nooit heb ik een hert op de weg zien lopen,.. Niets aan doen: Dat stukje bos is van de ree?«n!

  5. Brandweer het water in voor spartelende ree?«n
    STAPHORST/ROUVEEN – De brandweer is gistermorgen in alle vroegte uitgerukt om twee ree?«n uit het water te halen. Vlak voor de brug bij De Lichtmis zwom een tweetal ree?«n van links naar rechts en lieten zich niet makkelijk vangen. De oevers waren te stijl om op eigen kracht op de kant te komen. Een brandweerman in waadpak wist de spartelende dieren uiteindelijk te vangen en op de wal te zetten.

Reacties zijn gesloten.