‘Zwolse Ballen’ op TV Zwolle

Foto van auteur

Woensdag 1 november zal door TV Zwolle de eerste aflevering van het nieuwe business-programma “Zwolse Ballen” worden uitgezonden. In die eerste uitzending staan Odeon/de Spiegel Theaters en Ter Haar verhuizingen centraal. Met schouwburgdirecteur Gijsje van Honk wordt gesproken over de meerwaarde van de theaters voor de stad Zwolle en het gesprek met directeur Robert van Rooijen van Ter Haar verhuizingen gaat over de vernieuwingen in zijn branche. Ook directeur Frits Smit van de Kamer van Koophandel komt in het programma aan het woord.

Het programma, wordt gepresenteerd door Gerrit van der Kooy.

De initiatiefnemers hebben zich ten doel gesteld om met het tv-programma “Zwolse Ballen” meer inzicht te geven in het Zwolse bedrijfsleven, hun activiteiten, hun visie, hun wensen en eisen. Gerrit van der Kooy presenteert het programma dat wordt opgenomen in  het voormalige Broerenklooster (nu Artez Conservatorium Zwolle).

Hij wordt ondersteund door een ervaren redactieteam dat ook op landelijk gebied zijn sporen heeft verdiend. Aan tafel bij Gerrit van der Kooy stellen iedere uitzending twee Zwolse bedrijven zich voor aan het Zwolse publiek, aan collega bedrijven en potentiële werknemers. De mix van interviews en reportages maken het programma toegankelijk voor alle kijkers: potentiële werknemers, bestuurders en Zwolse burgers. “Zwolse Ballen” is een bijzonder podium voor directeuren/bestuurders waar ruimte is om producten, diensten en/of productiewijze onder de aandacht te brengen. Maar het biedt ook mogelijkheden om te vertellen over innovatieve ontwikkelingen binnen bedrijven. Het programma is een initiatief van Omroep Zwolle, New Business Development Nederland BV, Company Profile en Drukkerij Upmeyer.

29 gedachten over “‘Zwolse Ballen’ op TV Zwolle”

 1. Gerrit – ik lees op de Zwolse-kabelkrant dat het optreden van onze grote volkszanger Jannes op 7 november in ‘De Spiegel’ niet door gaat wegens te weinig belangstelling. Mensen die al een kaartje hebben gekocht krijgen gelukkig hun geld terug. Hoeveel van dit soort ‘culturele rampen’ kan de directie van schouwburg ‘De Spiegel’ opvangen – zonder dat zij bij de gemeente om EXTRA subsidie moet gaan lopen bedelen? Of zou ons ‘Spiegeltje’ aan de Burg.Drijbersingel n?©t als de gemeente ?³?³k een goed gevuld stroppenpotje op de planken hebben staan? Zou ik best wel eens willen horen van onze schouwburg directeur Gijsje van Honk.

 2. mmm zwolse ballen – ben er nooit echt gek op geweest (de snoepsjes bedoel ik dan he). Kunnen we op deze weblog niet een verkiezing (poll in goed nederlands) houden wie wij de grootste zwolse bal van de maand vinden ?? Dan kunnen ze die uitnodigen in het nieuwe programma ‘ Zwolse Ballen’. Qua postuur vind ik Gerrit van der Kooy een PRIMA keuze als presentator !! 😀

 3. @ L. Lots: tjongejonge, wat een negativiteit toch weer meneer Lots. U zou eens wat optimistischer tegen de dingen aan moeten kijken. Zwolle gaat nog eens ten onder aan mensen die liever zaniken dan iets steunen. By the way: ik neem aan dat de kosten als gevolg van deze afzegging voor het management van Jannes zijn, en niet voor De Spiegel. Het theater kan er ook niets aan doen dat er geen belangstelling genoeg is (lees: de kaarten te duur zijn…) voor deze zanger.

 4. @Sjoerd
  Er zijn mensen op de wereld en dus ?³?³k in Zwolle – die iets wat zichtbaar krom is – altijd weer recht proberen te praten. Schrijf jij de zaken nu maar op zoals jij het ziet – dan zien we vanzelf wel wie er uiteindelijk gelijk krijgt. Of ben jij soms iemand die all?©?©n zijn eigen waarheid wil horen en lezen? Mag van mij hoor. Ik zal dat dan echt niet als zaniken beschouwen – maar m?©?©r zien als: h?  – gelukkig weer eens iemand met een EIGEN mening. Dus bedankt voor het geven van je mening.

 5. @L.Lots:
  Helemaal met je eens! Als zelfs Jannes dat theater niet meer vol krijgt is het einde zoek. Dicht die tent!

  Ik vind het niet doorgaan van een optreden van Jannes niet echt een cultuurramp, eerder een culturele zegen. 😀

 6. @ZwolsKwartier
  Kijk maar uit met je mening – want v?³?³r je het weet deelt Sjoerd je in – onder de klasse zanikers. Ben trouwens h?©?©l beniewd wat onze oud-Tros journalist Gerrit van der Kooy daar woensdagavond aan de schouwburgdirecteur van De Spiegel over weet te vragen. Ik ga dan ook z?©ker kijken en luisteren naar het programma ‘Zwolse Ballen’

 7. Als de Spiegel dichtgaat misschien een mooi gebouw op een goede locatie voor…..

  Wie doet er mee met deze ‘prijsvraag’? 😉 😛

 8. @Henk
  Wat dacht je ervan om er een bejaardenhuis voor oud-beroepspolitici van te maken? Die mensen hebben immers hun hele werkzame leven toneel gespeeld. Kunnen ze met behoud van hun goed opgebouwd pensioen – tot de dood er volgt toneel BLIJVEN spelen. Want zeg nu z?©lf: politiek is toch gewoon ?©?©n en al poppenkast?

 9. De raadszaal is dan in elk geval een goed alternatief voor een avondje Spiegel:
  1 vermaak;
  2 gratis;
  3 je steekt er ook nog eens wat op.
  Morgenavond eerstvolgende voorstelling! 😛 8)

 10. @ L. Lots
  Ik constateer slechts dat u bij ?©?©n afgezegd concert direct de behoefte voelt om u uiterst negatief uit te laten over het nieuwe theater in de stad. Zelf ben ik geen theaterbezoeker, dus partijdig ben ik niet. Het argument dat ik slechts mijn eigen waarheid wil horen raakt dus kant noch wal. Ik noem u een zeurkous vanwege de bovenstaande constatering. Of prijst u het theater ook de hemel in als er ?©?©n concert uitverkocht is? Overigens: tot op heden wordt de Spiegel erg goed bezocht, dus vanwaar toch gelijk die negativiteit?

 11. @Sjoert
  Jij mag mij rustig een zeurkous noemen hoor. Ik voel me namelijk niet zo heel snel op mijn … getrapt Maar ik adviseer jou w?©l – dat je voor dat je iemand een etiketje oplakt – ?©?©rst eens goed leest wat er nu werkelijk door zo’n ‘zeurkous’ geschreven is. Ik constateer namelijk all?©?©n maar dat er een voorstelling wegens gebrek aan belangstelling geen doorgang vindt – en vraag me dan af hoeveel ‘culturele tegenslag’ ons ‘Spiegeltje’ kan hebben – eer zij met de pet in de hand bij de gemeente op de stoep staat te bedelen om extra subsidie. Mag journalist Gerrit van der Kooy aanstaande woensdag van u ?³?³k geen critische vragen stellen aan de schouwburg directeur? Dan kan Gerrit wel thuis blijven. Waarom begint u eigenlijk direct te vertellen dat u zelf g?©?©n theaterbezoeker bent en dat u d? ? rom een onafhankelijke mening heeft wat betreft de schouwburg. Wat steekt daar achter? Want u reageert namelijk nog al ongewoon fel op een doodgewone mening. Geeft niet hoor. Het is tenslotte UW mening. Blij om die ook eens gehoord te hebben.

 12. snap eigenlijk ook niet wat jannes in de spiegel moet. Die moet gewoon lekker in een grote hal. Beton op de vloer en een podium. Dan krijg je wel publiek (kosten en dus kaartje een stuk lager). In de spiegel moet het publiek stilzitten …

  Je kunt veel van jannes zeggen .. maar niet dat het ECHTE luistermuziek is ;D

 13. @abram .. zie dat je je naam al hebt aangepast om ook islamitische luisteraars/kopers te interesseren 😀 .. maar ja, je was altijd al commercieel ;D

 14. @beuvbos
  Ja – en de fiscus weet nog niet eens de helft van wat ik met al die commerci?«le meedeuners heb verdiend. Dat weten all?©?©n de kluisbeheerder van mijn Zwitsersebank en ik zelf. Niet door vertellen hoor.

 15. H??h??…. en ALS je de tekst van de heer Lots heel goed leest…. dan kan het wel eens voorkomen dat je TOCH de diepere gedachte of bedoeling van de heer Lots moet hebben in plaats van de keiharde tekst. Dus sjoert, je doet het nooit goed bij de heer Lots.

  Alhoewel hij laatst een complimentje kon weggeven aan onze dienders. Van die schrik ben ik nog niet bekomen. ;D

 16. @Mike
  De pot verwijt de ketel. Ken je dat gezegde? Iedereen mag overal een mening over hebben, als die maar w?©l met die van jullie overeenkomt, want anders ben je negatief. Nu, houden jullie nu gewoon lekker je EIGEN mening, dan hou ik de mijne. En d? t is op deze website gelukkig nog steeds niet verboden.

 17. @ L. Lots
  Waarom ik zo fel reageer? Omdat ik denk dat er in Zwolle vaak veel te snel negatief wordt gedaan over nieuwe initiatieven / gebouwen / mensen etc. etc. in de stad. Daarom komt er in Zwolle zo weinig van de grond. Ik heb dus een hekel aan die mentaliteit van afzeiken voordat iemand of iets zich heeft kunnen bewijzen. Dus, meneer Lots, heb ik een hekel aan dit soort zeurkouserij dat niet met argumenten is onderbouwd, maar gebaseerd is op ?©?©n afgezegd concert.

 18. …..L.Lots
  @Sjoert
  Doe jij nu maar jou eigen zendingswerk en laat die ‘afzeikers en zeurkousen’ gewoon vrij hun mening geven. Of ben jij soms de eigenaar van deze website en maak jij uit wat de mening van anderen moet zijn? Kijk, d? ? r heb ik nu een hekel aan. Raar h???

 19. En toch zit d’r een vinnig toontje in hetgeen de heer Lots schrijft. Toch een beetje op de … getrapt?

  En hoezo de pot en de ketel van stal? Ik schrijf datgene op dat ik bedoel. U niet.

 20. @ Vader Abraham
  Ik zeg niet wat de mening van meneer Lots moet zijn, ik geef slechts aan wat mijn mening over zijn reactie is. En dat valt mijns inziens nou weer net onder het kopje ‘vrijheid van meningsuiting’, iets dat jij me klaarblijkelijk wil ontzeggen. Natuurlijk mogen mensen lekker zeuren en zeiken naar goed Zwols gebruik, maar ik mag daar dan op mijn beurt mijn mening over geven. Jij bent a-democratisch terwijl je mij dat juist verwijt. En dat is dan weer een beetje dom. 😮

 21. @Sjoerd
  Wie het hele verhaal van de inmiddels 23 inzendingen leest – zal tot de conclusie komen dat niet Lots – maar ene Sjoert een ‘beetje’ dom bezig is. Lots gunt juist iedereen zijn eigen mening – maar als die ’toevallig’ niet strookt met die van Sjoert en van nog iemand die altijd vindt dat all?©?©n zijn zienswijze de enige juiste is – dan roepen beiden in koor : wat een zeurpieten – wat een negatieve afzeiker is die Lots toch. Prima hoor – mag je ? llemaal zeggen. Dus beticht mij nu niet – van wat je z?©lf bent. En voor de rest kunnen jullie wat mij betreft beiden in de …… zakken. Of mag ik dat nu weer niet zeggen? Vrijheid van meningsuiting toch??????????? Nou – wat zeur je dan?

 22. Wat is er aan de hand? Ik geef mijn mening over de (mijns inziens ongefundeerde) mening van Lots. Vervolgens krijg ik het verwijt dat ik mensen niet hun mening gun, en wordt er verder door meneer Lots niet inhoudelijk ingegaan op het belangrijkste argument, namelijk dat er geen onderbouwing aan meneer Lots’ uitspraken over de Spiegel vooraf zijn gegaan.

  Kortom: meneer Lots kraamt maar wat negatiefs uit zonder dit goed te onderbouwen, en verwijt vervolgens mij dat ik hem zijn mening niet gun… Vervolgens geef ik een nadere onderbouwing van mijn mening, en kan ik in de daaropvolgende reactie in de stront zakken…

  Beste meneer Lots, ik mag dan wat u betreft in de stront zakken, u zou eens moeten proberen om uw argumentatie zuiver te houden. Het gescheld op het eind van uw laatste betoog zegt genoeg. ;D

 23. @Sjoert
  Ik heb je al eerder gezegd – dat je het h?©le verhaal van die 23 meningen moet lezen en dan zie je dat jij z?©lf op een vreemde manier hebt gereageerd en n?³g steeds reageerd. Ik heb heb namelijk helemaal nooit mijn mening gegeven – maar slechts twee vragen gesteld (zie aanvang van deze discussie)
  Mijn eerste vraag was: hoeveel ‘culturele rampen’ kan de schouwburg het Spiegeltje opvangen – zonder dat zij bij de gemeente om extra subsidie komt bedelen.
  En vraag twee was: heeft de schouwburg n?©t als de gemeente een stroppenpotje klaar staan.
  Dat zijn g?©?©n meningen meneer Sjoert – doch slechts vragen.
  Dat mijn stijl van schrijven u niet bevalt – is gelukkig uw probleem en niet de mijne. Het woordje stront is nooit gevallen – dat verzint u toch ?©cht helemaal zelf.
  Waar u van mij in mocht en nog steeds mag zakken – heb ik juist aan uw eigen fantasie overgelaten. Dat u daar dan z?©lf stront van maakt -zegt veel meer over uw z?©lf – dan over mij. Maar goed – misschien is het voor uw gemoedsrust en ego maar beter – dat u alles wat ik schrijf voortaan gewoon negeert. Uw hoeft immers toch niet verplicht ? lles te lezen wat er op deze site vermeld staat? Of bent u soms t?³ch wel nieuwsgierig wat die Lots n?º weer te ‘zeiken’ heeft en vervul ik hiermee misschien een stille wens van u. Er bestaan namelijk mensen -die all?©?©n maar kunnen ‘zeiken’ over wat andere gezeken hebben. En dan vinden ze ?³?³k nog eens – dat hun eigen ‘gezeik’ gefundeerder is en daardoor op een hoger niveau staat.
  Nu meneer Sjoerd – ik laat me door niemand een schrijfwijze opdringen – die niet de mijne is. Met andere woorden : u bekijkt het maar mooi. Bent u het ?³?³k met deze reactie niet eens – schrijf dan eens een mailtje naar de eigenaar van deze site en doe d?¡?¡r dan verder je beklag over mij. H?©?©l veel succes en sterkte daarmee.

 24. Sjoert, doe geen moeite. De heer Lots beheert het grote gelijk en is niet gediend van tegenspraak op basis van gerede argumenten of kwalificaties over de wijze waarop hij het een en ander etaleert. En om die andere meningen te bestrijden meet hij zich maar wat graag de slachtofferrol toe door een zogenaamde beperking van zijn vrijheid van meningsuiting aan te geven.

  Mensen die rustig alle wisselingen hiervoor lezen ?©n de bijdragen van de heer Lots elders op dit weblog of in de Stentor, weten in ieder geval dat de heer Lots regelmatig een podium krijgt om zijn gewaardeerde mening te geven. Niks mis mee. Hulde. Maar het is ook af en toe een mening waar ik het veelal niet mee eens ben en dat wil ik als tegengas toch wel eens laten merken. Ten behoeve van de lieve discussie. Daar is volgens mij ook niets mis mee.

 25. @ Lots
  Prima, helemaal mee eens. Maar probeer de argumentatie wel zuiver te houden. Niet zo snel op de … (zelf invullen) getrapt zijn dus. En mensen die hechten aan vrijheid van meningsuiting en graag hun mening geven, moeten ook kritiek op hun mening kunnen verdragen. Ook dat hoort bij diezelfde vrijheid van meningsuiting.

Reacties zijn gesloten.