Modeshow sluit bijzondere cursus af

Foto van auteur

Het is voor iedereen belangrijk om goed voor zichzelf te zorgen. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers aan de cursus ‘Zorg goed voor jezelf’ van Landstede aan de Assendorperdijk hebben in 20 lessen een breed scala aan verschillende manieren waarop je goed voor jezelf kunt zorgen aangeboden gekregen. Maandag 18 juni wordt de cursus aan de Assendorperdijk afgesloten met een bijzondere modeshow. Aanvang: 19.30 uur.

Tijdens de breed opgezette cursus ‘Zorg goed voor jezelf’ passeerde een groot aantal gastdocenten de revue, zoals een doktersassistente, een apotheker, een mondhygiëniste, een schoonheidsspecialiste, een professionele kok en een EHBO’er. De cursisten hebben aan de hand van praktijklessen geleerd hoe je contacten moet leggen en hoe je je kleding verzorgt. Ze hebben zelfs een bezoek gebracht aan een fitnesscentrum. ‘Ik eet nu veel gezonder’, zegt Dina. ‘Mijn man en ik eten veel vaker groente.’ Anita is helemaal enthousiast over fitness. En Jeanet weet precies hoe ze een herhalingsrecept moet aanvragen. ‘Ik ga naar de huisarts en ik vraag gewoon om hydrochloorthiazide’, zegt ze, duidelijk articulerend.

Marie is met haar 73 jaar de oudste deelneemster. Ze doet voor hoe je je tanden moet poetsen: ‘buiten, boven, onder, binnen.’ En Fenny is nog steeds enthousiast over het feit dat ze in een rollenspel voor dokter mocht spelen. ‘Ik heb uitgelegd hoe je een astmapompje moet gebruiken.’ De dames zijn het er over eens: ‘we hebben in deze cursus beter voor onszelf leren zorgen!’

Op maandag 18 juni wordt ‘Zorg goed voor jezelf’ op feestelijke wijze afgesloten. De deelnemers laten tijdens een modeshow aan familie, verzorgers en begeleiders zien wat ze geleerd hebben over persoonlijke verzorging. Ze bepalen zelf wat voor kleding ze aantrekken: hoe ze eruit zullen zien is dus een complete verrassing. Aanvang: 19.30 uur, locatie: Assendorperdijk 31.

‘Zorg goed voor jezelf’ is een educatieve cursus die zeer geschikt is voor mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. De cursus bestaat uit 10 of 20 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur per avond. Tijdens de cursus houden de deelnemers een persoonlijk portfolio bij, aan het eind ontvangen ze een certificaat. Potentiële deelnemers krijgen voor aanvang van de cursus een persoonlijke intake. In september gaat ‘Zorg goed voor jezelf’ voor de vijfde keer van start.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)