Wereldprimeur tijdens Ballonfiësta in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle heeft tijdens het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel een wereld primeur te pakken. Op donderdag 21 juni rond 20.00 uur vindt de officiële doop van de Darth Vader ballon plaats en stijgt deze ballon voor het eerst op.

Cameron Balloons uit Bristol (UK), de grootste ballonnenfabrikant ter wereld, heeft de ballon in de vorm van Darth Vader speciaal gemaakt. De ballon is 26 meter hoog en de inhoud bedraagt maar liefst 3000 m3. Het Ballonfiësta in Zwolle is er als eerste in geslaagd om de ballonvaarder van Darth Vader, Benoit Lambert, te contracteren en naar Zwolle te halen. Op donderdag 21 juni kiest deze ballon voor het eerst het luchtruim. De organisatie nodigt iedereen uit om donderdagavond tijdens de doop verkleed als Star Wars figuur naar het evenement te komen. Degene die het beste verkleed is als Star Wars personage, kan dezelfde avond gratis met een Zeppelin meevaren.

Het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Park de Wezenlanden in Zwolle. Naast de ballonvaarten kan iedereen ook nog vaarten in een Luchtschip (soort Zeppelin) boeken. Op vrijdag 22 juni wordt de bedrijvendag met als thema ‘Overheid ontmoet bedrijfsleven’ gehouden. ’s Avonds kan iedereen genieten van de special shapes die de lucht ingaan en de avond wordt spectaculair afgesloten met Night Glowen en vuurwerk. Zaterdag 23 juni is het Familiedag in Park de Wezenlanden met tal van kinderactiviteiten en live muziek. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ballonfiestaoverijssel.nl.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Wereldprimeur tijdens Ballonfiësta in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.