Bijzondere modeshow rondt ‘zorgcursus’ af

Foto van auteur

Het is voor iedereen belangrijk om goed voor zichzelf te zorgen. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers aan de cursus ‘Zorg goed voor jezelf’ van Landstede aan de Assendorperdijk hebben in 20 lessen een breed scala aan verschillende manieren waarop je goed voor jezelf kunt zorgen aangeboden gekregen. Maandagavond werd de cursus aan de Assendorperdijk afgesloten met een bijzondere modeshow.

De cursus ‘Zorg goed voor jezelf’ werd op feestelijke wijze afge- sloten. Dina, Marie, Jeanet, Anita, Fenny en de begeleidsters Petra en Jellie lieten tijdens een modeshow aan familie, verzorgers en begeleiders zien wat ze geleerd hebben over persoonlijke verzorging. Ze bepaalden zelf wat voor kleding ze aantrokken: hoe ze eruit zagen was dus een complete verrassing. Het publiek waardeerde de show enorm, en de deelnemers kregen dan ook de handen op elkaar. Na afloop van de show kregen de dames een certificaat en een heuse portfolio uitgereikt.


De trotse 73-jarige Marie kreeg een portfolio uitgereikt…

Tijdens de breed opgezette cursus ‘Zorg goed voor jezelf’ passeerde een groot aantal gastdocenten de revue, zoals een doktersassistente, een apotheker, een mondhygiëniste, een schoonheidsspecialiste, een professionele kok en een EHBO’er. De cursisten hebben aan de hand van praktijklessen geleerd hoe je contacten moet leggen en hoe je je kleding verzorgt. Ze hebben zelfs een bezoek gebracht aan een fitnesscentrum. ‘Ik eet nu veel gezonder’, zegt Dina. ‘Mijn man en ik eten veel vaker groente.’ Anita is helemaal enthousiast over fitness. En Jeanet weet precies hoe ze een herhalingsrecept moet aanvragen. ‘Ik ga naar de huisarts en ik vraag gewoon om hydrochloorthiazide’, zegt ze, duidelijk articulerend. Marie is met haar 73 jaar de oudste deelneemster. Ze doet voor hoe je je tanden moet poetsen: ‘buiten, boven, onder, binnen.’ En Fenny is nog steeds enthousiast over het feit dat ze in een rollenspel voor dokter mocht spelen. ‘Ik heb uitgelegd hoe je een astmapompje moet gebruiken.’ De dames zijn het er over eens: ‘we hebben in deze cursus beter voor onszelf leren zorgen!’


Voor meer informatie: coordinator Ria Polet – telefoon 088-8508320

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Bijzondere modeshow rondt ‘zorgcursus’ af”

  1. Hallo.
    Wat geweldig dat jullie foto’s hebben genomen. Ik werk met heel veel plezier voor deze mensen. Het is ook mooi te zien dat jullie hier iets over schrijven zodat andere mensen met een verstandelijke beperking gemotiveerd kunnen worden om ook aan cursussen mee te doen. Het is leuk voor ze en leerzaam. En je ziet wat een feest op het einde.

  2. ik vind het mooi de fotos van de mode show en het is goed duidelijken mijn man vind het mode show heelleuk 😀 😀 😀 😀 😀

Reacties zijn gesloten.