PEC Zwolle wint van ’titelkandidaat’ Feyenoord

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondag voor een stunt gezorgd door in eigen huis Feyenoord met 3-2 te verslaan. Graziano Pellè vertolkte met een vroege eigen goal en zijn zestiende en zeventiende treffer van het seizoen een hoofdrol, maar kon niet voorkomen dat de Rotterdammers wederom averij opliepen door slecht verdedigen bij standaardsituaties. Al na een minuut keek Feyenoord tegen een achterstand aan.

Pellè werkte op ongelukkige wijze de bal na een corner in zijn eigen doel. Dat was al de vijfde tegengoal die de formatie van trainer Ronald Koeman dit seizoen moest slikken uit een hoekschop. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal was het opnieuw een hoekschop die Feyenoord pijn deed. Bij een 2-2 stand ging doelman Erwin Mulder onder de bal door en kon spits Denny Avdic binnentikken. De 31ste tegentreffer van dit seizoen voor de Rotterdammers was al het dertiende doelpunt dat viel uit een standaardsituatie.

Actuele foto’s volgen…

Voorafgaand aan de winnende goal van Avdic had Pellè hoogstpersoonlijk een 2-0 achterstand omgezet in een gelijke stand. Kort na het openingsdoelpunt vergrootten de Zwollenaren het feestje door op 2-0 te komen. Darryl Lachman werd perfect bediend door Arne Slot en zag zijn inzet langs Mulder in het doel hobbelen.

Pellè maakte in een tijdbestek van twee minuten zijn eigen goal goed. In de 33ste minuut trof hij doel met een fraaie omhaal en een minuut later was ook Feyenoord trefzeker uit een hoekschop. Jordy Clasie, die vanwege griep halverwege in de kleedkamer achterbleef, lepelde de bal op het hoofd van de Italiaan. Pellè knikte gedecideerd zijn zeventiende treffer in competitieverband binnen.

Dat Feyenoord in de tweede helft niet scoorde had de ploeg van Koeman volledig aan zichzelf te wijten. Tonny Vilhena, Bruno Martins Indi, Lex Immers en Pellè misten grote kansen, maar konden het eerste verlies sinds ruim dertig jaar in Zwolle niet meer voorkomen. De laatste en enige keer dat de thuisploeg won was op 1 mei 1982 (2-1). Voor Feyenoord was het al de vijfde uitnederlaag van dit seizoen.

Zwolle pakt met de zege pas voor de tweede keer dit seizoen drie punten in eigen huis. De punten zijn wel van levensbelang. De ploeg van Art Langeler stijgt naar de gedeelde veertiende plaats (met Heerenveen) en staat inmiddels op een plek die recht geeft op directe handhaving. PEC heeft bovendien de aansluiting met de ploegen boven zich.

Feyenoord verliest kostbare punten in de titelrace en staat nu zes punten achter op koploper PSV. Ajax kan later vandaag het gat met de Rotterdammers vergroten tot drie punten.

Bron: vi.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “PEC Zwolle wint van ’titelkandidaat’ Feyenoord”

Reacties zijn gesloten.