PEC Zwolle wint van ’titelkandidaat’ Feyenoord

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondag voor een stunt gezorgd door in eigen huis Feyenoord met 3-2 te verslaan. Al na een minuut kwam PEC Zwolle via een doelpunt van Man of the match Denni Avdic op een voorsprong. Kort na het openingsdoelpunt vergrootten de Zwollenaren het feestje door op 2-0 te komen. Darryl Lachman werd perfect bediend door Arne Slot en zag zijn inzet langs Mulder in het doel hobbelen.

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_01.jpg

Pellè maakte in een tijdbestek van twee minuten zijn eigen goal goed. In de 33ste minuut trof hij doel met een fraaie omhaal en een minuut later was ook Feyenoord trefzeker uit een hoekschop. Jordy Clasie, die vanwege griep halverwege in de kleedkamer achterbleef, lepelde de bal op het hoofd van de Italiaan. Pellè knikte gedecideerd zijn zeventiende treffer in competitieverband binnen. Bij een 2-2 stand ging doelman Erwin Mulder onder de bal door en kon spits Denny Avdic binnentikken. De 31ste tegentreffer van dit seizoen voor de Rotterdammers was al het dertiende doelpunt dat viel uit een standaardsituatie.

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_02.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_10.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_14.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Dat Feyenoord in de tweede helft niet scoorde had de ploeg van Koeman volledig aan zichzelf te wijten. Tonny Vilhena, Bruno Martins Indi, Lex Immers en Pellè misten grote kansen, maar konden het eerste verlies sinds ruim dertig jaar in Zwolle niet meer voorkomen. De laatste en enige keer dat de thuisploeg won was op 1 mei 1982 (2-1). Voor Feyenoord was het al de vijfde uitnederlaag van dit seizoen.

Zwolle pakt met de zege pas voor de tweede keer dit seizoen drie punten in eigen huis. De punten zijn wel van levensbelang. De ploeg van Art Langeler stijgt naar de gedeelde veertiende plaats (met Heerenveen) en staat inmiddels op een plek die recht geeft op directe handhaving. PEC heeft bovendien de aansluiting met de ploegen boven zich.

Feyenoord verliest kostbare punten in de titelrace en staat nu zes punten achter op koploper PSV. Ajax kan later vandaag het gat met de Rotterdammers vergroten tot drie punten.

Bron: vi.nl

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_04.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_03.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_05.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_06.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_07.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_08.jpg 

pecfey_1.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_13.jpg

pec_fey_11.jpg

pec_fey_12.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_09.jpg 

pec_fey_13.jpg

17-02-2013_pec_zwolle-feyenoord_3-2_15.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

79 gedachten over “PEC Zwolle wint van ’titelkandidaat’ Feyenoord”

  1. wat een wedstrijd waar nog heel veel meer doelpunten hadden kunnen vallen…eindelijk loon naar werken en beetje geluk.
    de havenarbeiders uit rotterdam zijn mooi het schip in gegaan of hebben ze nu de boot gemist whawha
    hulde aan het aanvallende voetbal.

  2. Geweldige sfeer, losers uit Rotterdam volkomen overlopen. Scheidsrechter deed er alles aan om het nog gelijkspel te laten worden door vier minuten extra tijd, maar helaas voor de KNVB. Zwolle 3, Rotterdam 2.

  3. Klasse, dit PEC gaat niet degraderen. Volgend jaar pas.
    @mike70: Matchfixing gaat dus de mist in. Tja hadden ze PEC maar beter moeten informeren. 😀

  4. Trots op mijn Pec Zwolle !
    Ik ben heel bij dat we met 3-2 mogen winnen van Feynoord Rotterdam.
    Ik moest meteen denken aan de uit wedstrijd in Eindhoven.
    hopelijk doen we dat nog een keer tegen PSV in de halve-bekerfinale.

    Ik heb er een hele week over nagedacht, en besluit toch een contract verlening te nemen.
    ik ga ik volgende speel ronde (tegen FC Groningen aankondigen op de site http://www.peczwolle.nl

    M.V.G
    Art Langeler (hoofd-trainer) van Pec Zwolle!

  5. Genoten vanmiddag, op het puntje van de stoel! Klasse! Mike70, waarom Rotterdammers nu weer losers noemen?! Nergens voor nodig! Wedstrijd was reclame voor “strijd leveren”, erin blijven geloven tot het einde. Mijn dag kan niet meer kapot!

  6. In 2013 maar liefst 7 punten gepakt tegen PSV, FC Twente en Feyenoord. Promovendus PEC Zwolle speelt onderhand een belangrijke rol in het landskampioenschap 😉 Historische wedstrijd, na 31 jaar weer thuis winnen van Feyenoord net zoals na 36 jaar weer de halve finale van de beker halen. Noar veur’n!

  7. Er was na de wedstrijd achter het stadion sprake van een opstootje door supporters van Feyenoord die een gedeelte van de Stentortribune wisten te bemachtigen. Dat kan natuurlijk niet!! Er waren ook geen stewards bij. Hoe kan dit????

  8. Wat een mooie pot, strijd en passie op het veld in combinatie met gewoon goed voetbal, heerlijk! De FP deed lekker mee, op naar de 27e, dat pisvee dr onder nemen!!
    Wel jammer van de drooglegging en wanneer gaat de stentor nou eens zien dat het niet handig is om door het hele land kaarten te verkopen voor die stentor tribune, dat ding zat vol met Feijenoorders, hoort niet.

  9. Onvergetelijke dag! Er waren inderdaad wat ongeregeldheden in het stadion. Dat is dan wel een minpunt. En jammer dat er geen bier werd geschonken.

  10. heel vreemd inderdaad bij de stentor tribune.. dat is inderdaad vragen om problemen.. Neem aan dat PEC daar vast wel iets aan doet? of kunnen we straks bij PSV ook supporters hier ontvangen? 😮

  11. Vanavond Langeler bij studio voetbal Zullen ze het er dan ook over hebben dat PEC het goed heeft gedaan vandaag. Of alleen over de vele kansen die Feyenoord heeft gehad?

  12. Aparte situatie natuurlijk bij de Stentor-tribune. 80% wat daar zat was Feyenoordfan en liepen wat Zwolle-supporters uit te dagen. Dat mag natuurlijk nooit een reden zijn voor een vechtpartij, maar goed. Uiteindelijk liepen die Feyenoordfans onder de Zwolle supporters baar buiten, terwijl die van Zwolle ineens snel wegrenden naar buiten om daar wat te gaan doen.
    Volgens mij heeft de ME goed ingegrepen want er zat er een van dat groepje half ontkleedt wat verbaasd om zich heen te kijken.

    PEC moet daar wel wat aan doen. Laat daar alleen Zwolle supporters toe en laat desnoods in het vak naast het uitvak Feyenoord-supporters toe.

    Op de Noord ook geen fijne sfeer. Iets verderop zaten wat Feyenoord fans die ook doelwit werden door 20 man die er heen stormden. (dezelfde 20 als die naar buiten stormden)

    Dit gaat nog eens keer goed mis. (Denkend aan de Groningen supporters die ooit eens het ziekenhuis in zijn geslagen………..)

  13. Naast deze smet heb ik een supergave wedstrijd gezien. Prachtig om te zien dat het geluk ook eens bij ons kan vallen. En natuurlijk weer machtig mooi om een vol stadion te hebben.

  14. Van de stentortribune wist ik niets, maar daar kun je wel op wachten ja. Op noord ging het na de 2-2 mis maar dat waren volgens mij PEC supporters onderling. Er zaten daar inderdaad ook Feyenoord supporters, is niet handig om op de meest fanatieke tribune te gaan staan als supporter van de bezoekende ploeg.

  15. Zo heb ik wel eens in Deventer gestaan (op een van de rustige tribunes, uitvak was uitverkocht) Het kostte erg veel moeite om de 3-1 voor Zwolle met een sip gezicht te vieren. 🙂

  16. Op de FP zaten ook aantal Feijenoorders, het zou natuurlijk gewoon moeten kunnen maar je ergert je dood als de rood witte sjaaltjes omhoog gaan en er gejuicht wordt bij een tegengoal.

    @Marion
    Omdat er een aantal van deze zwaar overbetaalde heren niet kan accepteren dat ze in PEC hun meerdere moeten erkennen en daardoor maar op andere wijze de wedstrijd proberen te beïnvloeden.

  17. Prachtige wedstrijd gezien. Vol strijd en leuk voetbal. Fijn dat Zwolle de beste kaarten bleek te hebben. Verdiend! Volgende week met z’n allen naar Groningen!!

    Dat je er op kan wachten dat het fout gaat op die stentor tribune is al langer bekend. Bijzonder dat wij in een bus naar uitwedstrijden moeten, volledig gecontroleerd onder politie begeleiding terwijl iedere gek met een stadion verbod zomaar een kaartje kan kopen voor deze tribune! Dat is vragen, nee schreeuwen om problemen.

  18. Heerlijk genoten van PEC. Wel jammer dat er rondom je heen veel supporters van de tegenpartij blijken te zitten. Voetbal is emotie en ook voetbal kijken is dus emotie. Je zou denken “moet kunnen” Kan dus tegenwoordig gewoon niet!!!!! Pas bij PSV PEC geweest en wij moesten ons daar gedeist houden. Gewoon te zielig voor woorden maar ja.

  19. Nog ff en die Stentortribune zorgt voor zijn eigen nieuws! Straks een mooi artikel op de voorpagina dat Zwolle supporters zijn gaan rellen terwijl zij zelf de kaarten verkopen aan bezoekende supporters.

    @enikdan
    Thuisvak is voor de Zwolle supporters, uitvak voor de bezoekers! Niks niet toelaten dat er andere clubkleuren of sjaaltjes ONS stadion binnen komen. Het moet niet gekker worden dat de “grote clubs” ineens meer rechten hebben als bv Veendam op bezoek zou komen.

  20. Bijzonder dat wij in een bus naar uitwedstrijden moeten, volledig gecontroleerd onder politie begeleiding terwijl iedere gek met een stadion verbod zomaar een kaartje kan kopen voor deze tribune!

    Precies goed verwoord, als het straks bij iedereen duidelijk gaat worden dat je gewoon voor deze tribune een los kaartje kunt kopen zit daar straks wel een aantal jaren stadionverboden tussen. En het kwalijke daarvan is: er zitten ook gewoon kinderen tussen! Ik zeg: niet over nagedacht.

  21. @FCZZ: Ik herinner me wedstrijden in 2002-2004 waarin het stadion voor 80% gevuld leek met 010-supporters. Echt geen pretje. Gewoon tegenhouden bij de ingang die lui.

    Wat ik bedoelde te zeggen is dat als je dan toch “vrije verkoop” doet, je het niet voor een tribune als de stentor moet doen. Waarom deze incidentele supporters zo’n mooie plek eigenlijk?

  22. Geen poortjes bij de Sensatortribune. Maar zomaar naar binnen lopen kan ook niet. Er staan een handje vol stewards (in opleiding) je op te wachten.

    Ik vind het belangrijk dat er geld is PEC komt. In feite is deze tribune voor PEC altijd uitverkocht omdat zij deze als 1 geheel hebben verkocht aan die sensatiekrant. De Stentor heeft het er maar mee te doen als hij halfvol is zoals tegen Breda. Maar belangrijker is de veiligheid voor de toeschouwer. Dat handjevol Feyenoord supporters helemaal in het hoekje hoort gewoon bij dat tuig van 010. Die komen echt wel gewoon uit Rotterdam en niet uit de regio. Deze groep hoort gewoon een stadionverbod omdat ze zich niet houden aan de combi afspraken.

    Dat er hier en daar wat supporters van de bezoekende club zitten kan ik nog mee leven. Maar dat bijna die hele tribune juicht bij een doelpunt van Feyenoord kan ik niet hebben. Heel Nederland ziet die tribune als eerste op tv, wat moeten die wel niet denken als ze “thuispubliek” zien juichen bij een tegendoelpunt.

    @enikdan
    Die wedstrijd kan ik mij ook nog herinneren. In het oude Oosterenk zag ik vanaf BA bijna heel vak Noord juigen bij een doelpunt van Feyenoord. Trouwens toen wel een wereldgoal van Bosschaart tegen Feyenoord.

  23. Deze regio zit vol met Feyenoord supporters. Voor PEC of de Stentor is dan niet te controleren voor welke club iemand is als hij een kaartje koopt. Lijkt me ook geen probleem. Waarom zouden er geen supporters van de tegenpartij op de thuistribune mogen zitten? Beetje verdraagzaamheid zou prettig zijn mensen!

    En we hebben gewonnen!

  24. Verdraagzaamheid is één respect en fatsoen bij een club is twee. Als jij je niet kan beheersen op een thuisvak ga je lekker in het uitvak zitten. Als je in een neutraal vak zit dan hou je rekening met je omgeving. Van Feyenoord is het algemeen bekend dat ze overal en veel komen. De bloeiende handel op het internet zorgt voor genoeg mogelijkheden. Ben het er mee eens dat wanneer wij op een neutraal vak zitten we gelijk een stadion verbod aan onze broek hebben hangen. Hetzelfde gebeurde tegen Ajax thuis. Het excuus van ajax of Feyenoord supporters die hun club dan eens dicht bij huis kunnen bezoeken vind ik alleen op gaan als je respect toont.

  25. Vooral dat uitdagende gedrag tijdens de wedstrijd na de 2-2. Dan weet je gewoon dat er gezeur komt, er is namelijk maar 1 uitgang op de stentor tribune.

  26. Ik ga er wel vanuit dat PEC Zwolle, of veiligheidsman Meijntjes (die is toch niet voor niets aangesteld), hier wat aan gaat doen. Nu liep het nog redelijk goed af.

  27. Wat een geweldige prestatie! Eerste helft was een briljant niveau en damn wat was Slot weer belangrijk, gelijk een nieuw contract aanbieden die man. Wat leeft Pec in Zwolle, prachtig!

    Jammer dat er zoveel Feijenoorders verspreid tussen het thuispubliek zaten, dit hou je volgens mij en op zich niets mis mee, maar hou dan wel je bek en ga niet zitten provoceren als het 2-2 wordt. Draai het eens om, wat denk je dat dr gebeurt als je in de kuip op vak S met je Zwolle mutsje gaat zitten uitdagen als Zwolle gelijk scoort, kom je niet heel weg hoor. Hebben de Zwolle supporters zich nog van een goede kant laten zien.

  28. Waarom zouden er geen supporters van de tegenpartij op de thuistribune mogen zitten?

    Het zou inderdaad moeten kunnen maar voetbal is emotie en als er een groep in jouw vak gaat zitten juichen bij een tegengoal en roepen Zwolle bedankt ga je je ergeren. Er zijn dan mensen die met beginnen met het gooien van bekertjes of de inhoud daarvan, en je weet: van kwaad komt erger.

  29. We kunnen dus concluderen dat supporters van de tegenpartij welkom zijn, zolang ze maar niet provoceren.

    Want dan trappen we ze d’r uit.8)

  30. Bericht door FCZ, op 18 februari 2013 om 10:10
    We kunnen dus concluderen dat supporters van de tegenpartij welkom zijn, zolang ze maar niet provoceren.

    Juist, actie is reactie.

  31. Bericht door Vakkie !19, op 18 februari 2013 om 09:21
    Wat een geweldige prestatie! Eerste helft was een briljant niveau en damn wat was Slot weer belangrijk, gelijk een nieuw contract aanbieden die man. Wat leeft Pec in Zwolle, prachtig!

    Tevens was er een goede sfeer op de tribunes, echt geweldig hoe heel het stadion zong (en sprong).

  32. Het hoekie van de Stentor tribune zat vol met SCF supporters. Die horen daar gewoon niet en zeker niet zonder politie / security.
    Probeer dat in de Kuip maar eens te flikken als uit-supporter …
    Het gaat daar op de sensatiekrant tribune onherroepelelijk een keer fout.
    Maar al met al een fantastische middag en een schitterende overwinning.

  33. Wat was dat heerlijk wakker worden zeg!!!
    Gisteren fantastische dag gehad.
    Genoten van de wedstrijd , sfeer op noord en FP en de uiteindelijke 3 punten.
    En dat nog wel tegen mijn grote ”vijanden” uit Rotterdam Zuid.
    Nu nog een goed vervolg tegen Groningen en we haken aan bij de middenmoot.
    Qua spel moet dit kunnen.
    Als Art Benson en Gravenbeek buiten de basis laat heb ik er alle vetrouwen in.
    Ook Drost niet opstellen en Klich naar het centrum halen en Narsingh laten starten op de rechterkant.
    Komende vier wedstrijden kan PEC zich bijna verzekeren van nog een seizoen eredivisie.
    Groningen uit en thuis tegen Willem 11 en Roda JC.
    En dan ook nog ff de punten meenemen uit de Arena?
    Dit seizoen is alles mogelijk!!!

  34. Hoe diep zijn we anno 2013 gezonken dat supporters van welke club dan ook niet meer samen van een wedstrijd kunnen genieten? Dit alles hebben we te danken aan een paar 100 leeghoofden die iedere BVO rijk is, die al jaren de boel verzieken voor de echte supporters. Komt bij dat we een overheid hebben met slappe knieën, want zij verdommen het een keiharde voetbalwet MET mldingsplicht in te voeren. Ik vind het niet erg dat er Feyenoord supporters in het IJsseldelta-stadion zitten als ze PEC daar tegen Feyenoord speelt. Maar dan heb ik het over supporters en niet over geweldadige ééncelligen. Want als er supporters in een voetbalstadion zitten gebeurt er niets vervelends!

  35. Deze wedstrijd zal lang blijven hangen bij mij denk ik. Dit is de mooiste wedstrijd die ik heb meegemaakt van PEC en FC Zwolle!

  36. PEC is back, nu nog het oude logo in ere herstellen en de Fred Patrick met groene stoeltjes inrichten en het oude gevoel komt weer helemaal terug.

  37. “Een onwenselijke situatie.” Zo noemt directeur Van Wonderen van PEC Zwolle de samenkomst van een groep Feyenoord-supporters op de Stentor-tribune in het stadion afgelopen zondag. De club is op dit moment aan het uitzoeken hoe het probleem voor het volgend seizoen opgelost kan worden.

    Van Wonderen reageert hiermee op de kritiek die gisteren op sociale media als Twitter ontstond. Verschillende bezoekers van de wedstrijd PEC Zwolle-Feyenoord waren negatief verrast door het clubje Feyenoord-fans op de Stentor-tribune, die voor ‘eigen’ publiek is bedoeld.

    Volgens Van Wonderen zijn verschillende fans van PEC Zwolle ook fan van een van de grote clubs in Nederland. Deze fans, die in het bezit zijn van een clubkaart, kunnen overal in het stadion zitten. Zo ook op de Stentor-tribune, waar de betreffende supporters bij elkaar kunnen zitten. Dat is mogelijk omdat er geen vaste plekken op de Stentor-tribune zijn. “Tot op heden heeft dat nog niet voor problemen in het stadion gezorgd”, zegt Van Wonderen.

    ‘Dubbele nationaliteiten’

    Een mogelijke oplossing is volgens Van Wonderen het aanbieden van aangewezen plekken. PEC Zwolle is volgens Van Wonderen niet de enige club die worstelt met supporters met ‘dubbele nationaliteiten’. Volgens hem hebben bijna alle clubs in de Eredivisie met de kwestie te maken.

    De Stentor-tribune is een extra, tijdelijke tribune, geplaatst na de promotie van PEC Zwolle naar de Eredivisie. De Stentor is verantwoordelijk voor de kaartverkoop voor de tribune, die onder voorwaarden van PEC Zwolle verloopt via de krant.

  38. Beste Wij, ik ga helemaal niet paardrijden. Jij moet gewoon niet zo dom reageren. Voetbal is een volkssport daar horen geen rellen bij. Helaas heeft iedereen het zover laten komen dat die rellen er kennelijk bij zijn gaan horen. Je hoort je gewoon te gedragen en je moet gewoon kunnen juichen voor je cluppie in welke stadion je ook bent. Dat dat niet meer kan anno 2013 is in- en intriest. We een prachtresultaat van PEC, maar dat wordt weer ontsierd door incidenten die er kennelijk gebeurd zijn. Heel jammer!

  39. @Stadshagenees
    Je geeft aan dat het je verbaasd dat er anno 2013 niet meer door verschillende supporters samen naar voetbal gekeken kan worden. Dat kan best wel, maar niet in een stadion. Misschien dat het je verbaast, maar dat heeft altijd al problemen gegeven en niet pas vanaf 2013. Als je 20 jaar geleden als Zwolle fan in Deventer tussen het thuis publiek ging zitten juichen bij een goal van Zwolle had je ook een probleem. Als je met een Feijenoord shirt in De Meer A’dam tussen het thuispubliek gaat zitten had je in 1972 ook geen leuke avond. Doe dus niet of dit nieuw is. Ik vraag met sterk af of je wel eens in een stadion komt bij een Eredivisie club?

  40. Zeer goed verwoord Mike zo was het vroeger en zo is het nu.
    Stadshagenees wil ergens over mee praten terwijl hij volgens mij nog nooit wat heeft meegemaakt in het stadion.

  41. Beste Mike70, ik heb jarenlang een seizoenkaart gehad bij FC Utrecht, daar ben ik mee gestopt, omdat ik de randverschijnselen (fouilleren, kwetsende spreekkoren, vechtpartijen etc. etc.) spuug- en spuugzat werd. Vorige week ben ik nog bij PEC Zwolle-FC Twente geweest waar ik genoten heb van de prima sfeer en de positieve wijze van aanmoedigen door de PEC-aanhang. Al de dingen die jij noemt zijn zeker waar en ook waar gebeurd, waar het mij om gaat dat veel mensen dit kennelijk “normaal” zijn gaan vinden, dat haal ik ook een beetje uit jouw reactie (waarmee ik niet beweer dat jij het goedkeurt), welnu ik vind dat dus allemaal niet normaal en dat is het enige wat ik hier aangeef. Meer niet.

  42. Ik ben het eens met Stadshagenees. Wij accepteren het maar dat het nu eenmaal zo is maar ik vind het niet normaal, en oja, ik ben wel s in Amsterdam geweest in een tijd dat je als Feyenoorder nog tussen de Ajacieden kon juichen en dat was in de 80-er jaren dus Mike 70, je stelt het verkeerd voor.

  43. Even ter herinnering: vijf jaar geleden speelden we in de kwartfinale van de KNVB-beker in De Kuip tegen Feyenoord. Ik zat in het thuispubliek. Toen Tozé de 1-1 scoorde zag ik door het hele stadion tientallen Zwolle-supporters opspringen. Dus ook wij maken ons hier ‘schuldig’ aan.

  44. Zou mooi zijn als dr straks wat van dat pisvee op die stentor tribune komt te zitten! Van boven Heeeeeete koffie haha.

    Harald: Wij zaten er toen niet met een mannetje of 50 de boel te provoceren, had waarschijnlijk heel wat anders afgelopen dan. Wat is er afgelopen zondag eigenlijk gebeurt, helemaal niets. Punt is alleen dat een dergelijke kaart verkoop voor problemen kan zorgen, straks heb je dr 100 van die egels zitten.

  45. beste allemaal,

    heerlijk dat oevergezwets over een paar supporters die ‘niet op hun plek’ zaten…. pffff schijnt dat dat niet meer kan. Elke ‘uit’ supporter moet zich als vee in een vak laat drukken en daar moet nog flink voor betaald worden ook. Groot gelijk dat ze de ‘ruimte’ zoeken.
    Voor een ieder, het kan tegenwoordig nog steeds om ‘gewoon’ een wedstrijd te bezoeken als supporter van de tegenstander. Dit gebeurt wekelijks bij onze oosterburen. En nix geen problemen op de tribunes. Over respect gesproken……..

    Daar kunnen wij in ons super tolerante Nederland nog een heleboel van leren.

  46. Onze oosterburen zijn echte lieverdjes……

    Bij deze:
    Duitsland maakt zich zorgen over de vele ongeregeldheden rond de beladen derby tussen Borussia Dortmund en Schalke??04. Voor, tijdens en na de wedstrijd braken op grote schaal rellen uit. De politie arresteerde uiteindelijk meer dan 200 fans van beide clubs.

    Bij deze:
    Dynamo Dresden mag volgend seizoen niet meedoen aan het Duitse bekertoernooi. De tuchtcommissie van de voetbalbond DFB legde die zware straf op aan de club uit de tweede Bundesliga, vanwege herhaaldelijk wangedrag van de fans van Dresden.
    Zij veroorzaakten eind oktober zware rellen rond de verloren bekerwedstrijd.

    Nix geen problemen, voor een ieder.

  47. @Stadshagenees
    Samen op de tribune zitten moet ook gewoon kunnen maar ga niet lopen provoceren zoals dat groepje 010-tuig deed afgelopen zondag. Je bent te gast en heb je ook maar te gedragen. Als wij dit in de Kuip doen liggen we binnen 5 minuten voor het Maasgebouw en zouden er ook nog eens een stadionverbod bij krijgen.

  48. Of vaste plaatsen op de Stentortribune de oplossing is waag ik te betwijfelen. Natuurlijk kun je dan voorkomen dat een grote groep bij elkaar zit, maar volgens mij zijn die plaatsen bedoeld voor supporters van PEC en niet voor supporters van de tegenpartij.

    Ook bij ons in het vak (29, zuid) zat ook een grote groep Feyenoord supporters. Aan de westerse tongval te horen kwamen die echt niet allemaal uit de regio hoor.

    De enige oplossing hiervoor is mensen uit de regio voorrang te geven bij de kaartverkoop (gebeurd volgens mij al) én dit ook te controleren bij binnenkomst in het stadion.

    Natuurlijk krijg je dan een hele andere discussie over kosten, vaste bezoekers die een familielid van buiten de regio mee willen nemen, tijd die de controle kost, etc…

  49. @tuurlijk

    En zo noemen onze oosterburen ook nog steeds dat Beverwijk hier nog steeds jaarlijks plaats vindt…….
    Excessen zullen er altijd blijven en is makkelijk roepen. Iets verder kijken blijft lastiger…

  50. Tja, en dan spreek jij jezelf even keihard tegen. Waarom moeten wij een voorbeeld nemen aan onze oosterburen als het daar net zo is als hier? Dat jij graag een bratworst in je mond hebt betekent niet dat het hier slechter is als in duitsland.

    Ik denk dat we een buffervak naast het uitvak moeten maken als we tegen clubs moeten waarvan we kunnen verwachten dat er veel supporters van andere clubs tussen ons inzitten. Dan kunnen de stewards deze begeleiden naar een vak waar ze bij elkaar kunnen gaan zitten. Als ze dit niet opvolgen dan het stadion uitzetten.

  51. Op de fp tribune worden thuis supporters afgevoerd als ze lopen uit te dagen naar het uitvak.
    Waarom is er hier geen actie ondernomen door veiligheid zwolle en/of politie. Gewoon die supporters waarschuwen en anders op pakken en een sv geven.

  52. Nou dat valt ook wel weer mee Edwin, meeste van de stewards begrijpen dat een beetje interactie bij het voetbal hoort en begrijpen ook dat er verdomd weinig mis kan gaan als er wat uitgedaagd wordt vanaf de FP naar het uitvak. Heb het dit seizoen in ieder geval nog niet meegemaakt…

    Grote verschil is dat deze jongens aan het provoceren / uitdagen waren zonder een hek ertussen, tja dan kan het al snel mis gaan. Hier hadden de stewards of de helden van Bloemink natuurlijk op moeten reageren, maar die pikken er alleen onschuldige supporters uit die eens een geintje uit willen halen en zodra ze een SCF mutsje zien, zijn ze dr opeens niet meer.

Reacties zijn gesloten.