Bibliotheek Zwolle verbetert service

Foto van auteur

Veel lezers missen de actuele titels bij de bibliotheek. Deze boeken worden wel aangeschaft, maar zijn vaak allemaal direct uitgeleend. En daardoor staan ze niet in de kast. De bibliotheek gaat de toptitels voortaan beter presenteren, maar ook sneller en in meer exemplaren aankopen. Hiermee is al succesvol geëxperimenteerd in Stadshagen.

De bibliotheek in Stadshagen heeft vanaf de start gekozen voor een geheel nieuwe aanpak zoals de het inrichten van speciale afdelingen. En men is ook meteen begonnen met het snel en royaal aankopen van actuele boeken bij de boekhandel. De keuze van die titels is grotendeels ingegeven door de Top-10 van de Nederlandse bibliotheken. Maar ook de plaatselijke actualiteit of het allerlaatste nieuws zijn van invloed. De klanten in Stadshagen zijn heel enthousiast, en plunderen de actuele collectie.

Nu ook in de andere vestigingen

Vanaf begin juni worden actuele boeken herkenbaar gepresenteerd in alle vestigingen. Vers van de Pers: de nieuwste van Esther Verhoef, Connie Palmen, Tolkien en vele anderen. Als de boeken zijn uitgeleend, geven kleurige omslagen aan welke boeken in de actuele collectie zitten en waar de klant ze binnenkort weer kan vinden . Om iedereen een kans te geven, is het mogelijk om 1 actueel boek per keer te lenen. De boeken kunnen niet verlengd of gereserveerd worden, maar mogen wel 6 weken mee in de zomervakantie.

Meer informatie op de website

Bij de Top-10 van de bibliotheken hoort een eigen website. Hier staat meer informatie over de actuele en voorgaande Top-10-titels in de rubrieken fictie en non-fictie. Maar ook verwijzingen naar soortgelijke boeken. De Top-10 website is te vinden via de site van Bibliotheek Zwolle www.bibliotheekzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)