Vragen over debacle Geheugentheater Werkeren

Zwolle – Raadslid Thom van Campen stelt namens VVD Zwolle schriftelijke vragen over het gefaalde kunstproject Geheugentheater Werkeren. "Wat een aanwinst had moeten zijn voor de wijk werd een met gras overwoekerde mislukking door een kunstenaar met een schuld van € 300.000,-­ die zijn afspraken nog altijd niet nakomt." Zwolle betaalde eerder goed 2 ton aan deze ‘failliete’ kunstenaar. Dat leverde een hoop commentaar op.

Van Campen: "Kunstenaar Raaijman blijkkt buiten Zwolle geen tegenslagen te verduren te hebben. De kunstenaar verhuurt een Ideeëntheater en mag van de provincie Noord Holland een polder bij Andijk herinrichten. Gezien de schuld die Raaijman nog open heeft staan bij de Zwolse belastingbetaler komt onze fractie met de volgende vragen: Hoe verhoudt het bericht dat kunstenaar Ben Raaijman buiten Zwolle inkomsten verdient en werkzaamheden verricht zich tot het gefaalde kunstproject Geheugentheater Werkeren. Wat mag de buurt rondom het Geheugentheater verwachten van de ruimtelijke kwaliteit nu het erop lijkt dat kunstenaar Ben Raaijman echt zijn afspraken niet meer gaat nakomen?"

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Vragen over debacle Geheugentheater Werkeren”

  1. In het midden een diep gat graven en een balk er overheen leggen.
    Mooie invulling die de naam geheugentheater ere aan zal doen.
    En het gemeentebestuur elke maandagmorgen excursie er naar toe om te zien hoe je geld over de balk in een diep gat moet gooien.

  2. >:(als we al niet in een recessie zaten, dan zou B&W ons hier wel in brengen. Wachtgeld. Een brug van twee miljoen en nu weer ?? 300.000,- wie stopt dit geklungel

  3. >:( de raad blijft bij haar stelling: nee wij gaan niet politiek afrekenen. De vrijbrief binnen de gemeente om door te gaan met het verkwanselen van het kapitaal van de gemeenschap.

  4. Ik weet nog wel leuke workshop die aansluit bij de genoemde excursie van ikke.

    Ieder lid van het gemeente bestuur geeft zijn/haar portomonee aan zijn/haar buurman/vrouw. Vervolgens gooit iedereen de portomonee over de balk in de put. Een zooitje licht ontvlambare substantie erover en de fik erin.

    Kunnen ze ook eens ondervinden hoe het voelt als een ander jouw geld over de balk smijt en je het in rook op ziet gaan. Mooie manier om een stukje bewustwording te creëren.

  5. @ bigge Zal weinig uitmaken, de eigen portemonee van deze bestuurders is altijd leeg ze zijn namelijk gewend om bij een ander uit de ruif te eten en als dank te roepen HOP HOP HOI

  6. Een schuld van drie ton, al eerder twee ton betaald. Dus samen weer ?? 500.000,- door het Zwolse riool. Blijkbaar beleven mensen in Zwolle plezier aan het laten verdampen van gemeenschapsgeld. Doe er nog een paar jaartjes wachtgeld bij en je hebt een geweldige periode gehad als politicus. Op naar de volgende bestuursfunctie of misschien wel een multinational als KML

Reacties zijn gesloten.