Het weer: grijs weerbeeld

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdag overheerst de bewolking de hele dag. Nevel en lokale mist maken het grijze weerbeeld vervolgens compleet. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De middagtemperatuur komt uit op 4 of 5 graden.

25-02-2013_weerfoto__schoenkuipenbrug_.jpg
Schoenkuipenbrug

Woensdag staat er net als de voorgaande dagen een noordoostenwind, waarmee veel wolkenvelden aangevoerd worden. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden zorgt ervoor dat de neerslagkansen klein blijven, maar veel zon wordt niet verwacht. Het wordt maximaal een graad of 5. Donderdag verplaatst het hogedrukgebied zich meer naar het westen, waardoor de aangevoerde lucht meer uit het noorden komt. Er wordt weinig wind verwacht, maar vanuit het noorden kunnen al wel opklaringen het land bereiken. Dat resulteert in maxima rond 6 graden en een afwisseling van wolken en zon.

De dagen daarna trekt de noordenwind wat meer aan en draait geleidelijk verder naar het noordwesten. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en in het weekend neemt ook de kans op buien toe. En daarbij kan ook winterse neerslag voorkomen. Overdag is het een graad of 7, in de nacht kan het enkele graden vriezen. Pas na het weekend lijkt er voorzichtig wat meer lenteachtig weer aan te komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: grijs weerbeeld”

Reacties zijn gesloten.