NK Tafeltennis Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Komend weekend (2 & 3 maart) plaats vindt in het Sportcentrum van Landstede aan het Hogeland te Zwolle de NK Tafeltennis plaats. Zowel bij de dames als bij de heren en in het dubbelspel wordt een volledig toernooi gespeeld. In het mixed dubbel moesten er vanwege de vele aanmeldingen enkele duo’s afvallen.

Bij de dames hebben Li Jiao, Alice Barendregt, Yana Timina, Nicky Zetsen, Kim Vermaas, Linda Creemers, Ana Gogorita, Carla Nouwen, Li Nan Sun en Britt Eerland een bye in de eerste ronde. Enkele mogelijke spannende ontmoetingen die kunnen gaan plaatsvinden zijn tussen Li Nan Sun – Britt Eerland , Carla Nouwen – Ana Gogorita en- Nicky Zetsen – Linda Creemers allen kwartfinales. In het dubbelspel gaan acht duo’s de strijd aan om de nationale titel. Tussen deze combinaties zit ook het duo Jacintha en Sanne de Hoop (dubbelkampioenen op het NK B) dat in de eerste rond het SKF duo van Tali Cohen en Brenda Vonk treft.

Heren
In het speelschema van de heren is alleen Michel de Boer (als eerste geplaatst) vrijgesteld in de eerste ronde. Nummer twee geplaatst, en titelverdediger, Barry Wijers komt in de eerste ronde Gerard Bakker jr. tegen. De als nummers drie en vier geplaatste Daan Sliepen en Casper ter Lüün treffen respectievelijk Nathan van der Lee en John Scott. In de tweede ronde lijken er enkele spannende wedstrijden op het programma te staan. Zo kunnen teamgenoten Liu Qiang en Martijn de Vries elkaar al in de tweede wedstrijd van het toernooi treffen. Ook Daan Sliepen kan in de tweede ronde een teamgenoot tegenkomen, Cosmin Stan zit in zijn deel van het schema.

Ook in het dubbelspel zijn bij de heren minder teams vrijgesteld. Enkel het duo de Boer/Gommers en Sliepen/de Vries hoeven niet in actie te komen tijdens de eerste ronde. De verschillende duo’s in het heren dubbelspel worden gekenmerkt door dubbels waarbij een mix is ontstaan tussen diverse clubs. Slechts enkele duo’s hebben al vaker in deze opstelling hun opwachting gemaakt tijdens het NK.

Mixed dubbel
In het mixed dubbel was slechts plaats voor 14 duo’s, dit tegenover 19 inschrijvingen. Barry Wijers/Carla Nouwen en Daan Sliepen/Linda Creemers beginnen op zaterdag 2 maart pas in de tweede ronde. Twee bijzondere combinaties in het mixed dubbel toernooi zijn de duo’s Michel de Boer/Ana Gogorita en Patrick Oeij/Jasminka Oeij.

De eerste wedstrijden van het NK A zullen op zaterdag 2 maart om 10.00 uur gespeeld worden.

Heb jij nog geen kaarten voor het NK? Bestel ze dan snel HIER, dit levert je direct online korting op!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)