BV Be Quick ’28 start met rolstoelbasketbal

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdagavond is BasketbalVereniging Be Quick ’28 gestart met rolstoelbasketbal. Er was al enige tijd voldoende animo, maar vanwege het ontbreken van een trainer kon er niet worden gestart. Die trainer is inmiddels gevonden en de eerste training is nu een feit. De animo was groot op de eerste avond. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd aanmelden om gratis en vrijblijvend een drietal keren mee te trainen tijdens de komende basketbalweken.

26-02-2013_rolstoel_basketbal-deltion_05.jpg

“Het is mooi om te zien dat partijen in en rondom Zwolle de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk dit initiatief op te pakken”, vertelt Loes Boetes van SportService Zwolle, die in een vroeg stadium om de tafel zat met De Vogellanden en het regionaal overleg aangepast sporten. “Op deze manier krijgt het breed draagvlak en dat is voor de continuering erg belangrijk.” Bram Vermeer van Be Quick ’28 is namens de vereniging direct betrokken geweest bij de opstartfase. “Be Quick’28 was meteen enthousiast toen het verzoek kwam om weer met rolstoelbasketbal te starten. We willen gaan starten met een team voor volwassenen, maar bij voldoende animo ook met kinderen. Tijdens onze basketbalweken kan iedereen langskomen om het rolstoelbasketbal zelf te ervaren.”

26-02-2013_rolstoel_basketbal-deltion_03.jpg

26-02-2013_rolstoel_basketbal-deltion_01.jpg

26-02-2013_rolstoel_basketbal-deltion_02.jpg

Vermeer vervolgt: “Rolstoelbasketbal is een aantrekkelijke sport om te zien, het is snel en dynamisch. Dat het Nederlandse damesteam in Londen de bronzen plak wist te veroveren heeft de sport veel goed gedaan. Rolstoelbasketbal is ook erg uitdagend voor oud-basketballers die vanwege een blessure niet meer staand kunnen basketballen.” Met ingang van 26 februari wordt er elke dinsdag getraind in de sporthal van het Deltion College. Er staan sportrolstoelen klaar om uit te proberen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Loes Boetes van SportService Zwolle: 038-4236686 of l.boetes@sportservicezwolle.nl.

26-02-2013_rolstoel_basketbal-deltion_04.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “BV Be Quick ’28 start met rolstoelbasketbal”

Reacties zijn gesloten.