Hulp in huis? Schakel ‘Tot uw dienst Zwolle’ in

Foto van auteur

Zwolle – Als het huishouden te zwaar wordt, is het fijn om wat extra hulp te krijgen. Iemand die de bedden verschoont, stofzuigt en schoonmaakt. Iemand die de weg weet in de wijk als er meer moet gebeuren. Is er ondersteuning nodig, dan kunnen alle inwoners van Zwolle sinds kort een beroep doen op ‘Tot uw dienst Zwolle’. 

‘Tot uw dienst Zwolle’ is een proef- project en is een initiatief van de gemeente Zwolle en de thuisorganisaties TSN Thuiszorg en De Nieuwe Zorg Thuis (DNZT). TSN en DNZT bemiddelen voor de diensten en werken samen met andere (vrijwilligers)organisaties in de stad. ‘Tot uw dienst Zwolle’ biedt schoonmaakdiensten en regelt allerlei klusjes in en om het huis. Zoals tuinonderhoud, hulp bij het bood- schappen doen en het bezorgen van kant-en-klare maaltijden. Met één telefoontje is het geregeld. De hulp komt uit de buurt en gaat al binnen een week aan het werk, op een tijdstip dat u prettig vindt. Bij ziekte of vakantie wordt een vervanger geregeld.

U maakt zelf alle afspraken met de hulp. De zakelijke afspraken en af- handeling worden verzorgd door ‘Tot uw dienst Zwolle’. Samen met ‘Tot uw dienst Zwolle’ wordt een overeenkomst gemaakt. Daarin staan de rechten en plichten van u en uw hulp. Op basis van die overeenkomst betaalt ‘Tot uw dienst Zwolle’ de hulp. Eens per vier weken stuurt ‘Tot uw dienst Zwolle’ u een rekening.

Meer weten over het dienstenpakket? 
Op www.totuwdienstzwolle.nl vindt u meer informatie. U vindt er ook een menukaart, met daarop alle diensten en tarieven. 
Wilt u gebruikmaken van ‘Tot uw dienst Zwolle’? 
Neem dan contact op met ‘Tot uw dienst Zwolle’, e-mail: info@totuw- dienstzwolle.nl, of bel tijdens kan- tooruren naar (038) 425 4022. 
Een laag inkomen? Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de hulp voor het huishouden zelf of wordt u geheel of gedeeltelijk gecompenseerd door de gemeente. Compensatie ontvangt u alleen als u een Wmo-indicatie hebt van de gemeente. Denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Neem dan contact op met het Wmo-loket, via telefoonnummer 14038.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Hulp in huis? Schakel ‘Tot uw dienst Zwolle’ in”

 1. Ja Suze de ene na de andere thuiszorg organisatie komt erbij en de zorg bezuinigd .Net wat je zegt er komen steeds meer takken aan de boom tot die omvalt.Over hoe ze er mee in contact komen en wat er voor bijdrage betaald moet worden staat er niet bij

 2. Mee eens, Pieters.

  Iets anders:
  Als ik medisch aan kan tonen dat ik hulp nodig heb, dan KRIJG ik hulp van de WMO. Geloof dat het zo heet. Dan komen ze stofzuigen, ramen lappen en het bed verschonen bijvoorbeeld.

  En dit is vooral een betaalde dienst. Geen concurrentie dus…

 3. De bedoeling is dat organisaties elkaar de tent uit concurreren.
  Wie de goedkoopste is mag blijven. Bij de duurdere aanbieders lopen de medewerkers het risico dat ze ontslagen worden. Omdat deze medewerkers een sollicitatieplicht hebben (net als ieder ander) kunnen ze voor minder loon terugkomen. De werkgever kan dan de besten eruit selecteren om weer aan te nemen. Dat er bij de duurdere aanbieders is geïnvesteerd in scholing doet er niet toe. Er werken veel oud gezinsverzorgsters in de hedendaagse thuiszorg. Hun kwaliteiten worden op prijs gesteld, de beloning is onder de maat.”Iedereen kan poetsen” is een groot misverstand. Omdat er voor het merendeel vrouwen in deze bedrijfstak werken trekken zij weer aan het kortste eind. Sommigen zijn als alleenverdiener slecht af, kunnen net rondkomen.

 4. Pieters en Bart2,

  Jullie leven nog in de Middeleeuwen……
  Ga je eerst eens verdiepen in de “materie WMO” voordat je hier iets schrijft. >:(

Reacties zijn gesloten.