Aanhoudingen voor auto-inbraak Stadshagen

Foto van auteur

Zwolle – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 28 maart in Zwolle drie Utrechters van 18, 20 en 21 jaar, aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Bewoners van de wijk Stadshagen hadden rond 02.00 uur de politie gebeld nadat zij drie mannen in een auto door de buurt zagen rijden, waarbij zij zich verdacht gedroegen in de buurt van de geparkeerde auto’s. 

foto5.jpg

Foto: W. van Vilsteren

Kort daarna ontving de politie ook een melding van auto-inbraak aan de Boekbinderstraat. De politie wist het drietal, aan de hand van het doorgegeven signalement, op de A28 in Zwolle aan te houden. Alle drie zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. De auto waar de mannen en een navigatiesysteem zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

11 gedachten over “Aanhoudingen voor auto-inbraak Stadshagen”

 1. In dit geval ging het om mijn auto 🙁
  de dieven hebben zelfs het alarm laten afgaan, gelukkig heeft 1 van de overburen dit gehoorde de politie ingeschakeld!

  De politie (ik heb uiteraard aangifte gedaan) kon mij dit echter niet vertellen (wel dat er aanhoudingen waren maar over de gestolen goederen kon men geen uitspraak doen).

  Gr
  Wilko

 2. Echt knap werk dat de politie ze op de snelweg hebben kunnen aanhouden, misschien ook wel dankzij het systeem dat we in Zwolle hebben die alle kentekens registreert die voorbij komen. 🙂

  Raar dat mensen uit Utrecht hier in Zwolle gaan stelen trouwens.

 3. Heb wel het idee dat de Hermandad er meer bovenop zit.

  Prioriteit nr 1 zal de komende jaren zijn zich intensief bezig te houden met huis /en auto inbraken en straatovervallen.

  Immers de misdaad is de gewone burger wel heel dicht genaderd.

 4. Even een update:

  Mijn overbuurman heeft ’s nachts het alarm van mijn auto (zie foto) gehoord, tevens heeft hij ook de daders te werk gezien
  Hierop heeft hij gelijk de politie gebeld hulde voor deze man!:D

  Vandaag heb ik persoonlijk aangifte moeten doen op het bureau. De heren die zijn aangehouden zaten toen nog vast.

  In dit geval is de politie erg goed te werk gegaan, 1 nadeel is wel dat men geen sporenonderzoek meer heeft kunnen doen. Vanmorgen toen ik bij mijn auto kwam en zag dat er was ingebroken heb ik gelijk de politie gebeld. Mij werd toen verteld dat ik aangifte via internet moest doen en dat er niemand voor langs kwam.

  Een paar uur later belde de lokale politie in Zwolle nav het telefoontje welke de overbuurman ’s nachts al met de politie had gehad. Men wou weten of ik mijn auto al had laten herstellen (dit had ik inmiddels dus al gedaan) dat vonden ze erg jammer omdat ze geen sporen onderzoek meer konden doen. Deze mevrouw van de politie liet een erg professionele indruk achter, hier ben ik zeer dankbaar voor. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

  In dit opzicht kan de politie (of diegene van de alarmcentrale die ik vanmorgen als eerste aan de lijn had) nog wel wat leren.

  Helaas kon de politie geen uitspraak doen of ze daadwerkelijk mijn navigatiesysteem hadden gevonden.

 5. Hebben ze daar in Utrecht geen auto’s ,eer of zo??
  Eikels dat ze bij ons in Zwolle moeten zijn, genoeg eigen problemen..
  Goed werk van politie trouwens!

 6. Die dame van de alarmcentrale zit niet in Zwolle, ergens in het midden van het land. Vandaar.

  Sterkte met het verlies van je navigatiesysteem!

Reacties zijn gesloten.