Wetenschap vanaf de zeepkist in de Tagrijn

Foto van auteur

Zwolle – Nanopyramides en het rendement van goedkope flexibele zonnecellen; microbicide tegen HIV uit lama’s en hinderbeleving & informatievoorziening van Schiphol. Een unieke combinatie van wetenschappelijke onderwerpen, toegelicht vanaf een zeepkist. 

Op maandag 8 april beklimmen drie promovendi de zeepkist en vertellen op een toegankelijke manier over hun onderzoek tijdens het ‘Academisch Café’. De sprekers krijgen een kwartier vrije spreektijd om zonder hulpmiddelen de luisteraar te overtuigen, interesseren, boeien of te laten lachen. Daarna krijgt het publiek de tijd om de spreker vragen te stellen of met hem of haar in debat te gaan. Aan het einde van de avond wordt de publieksprijs uitgereikt aan de meest inspirerende spreker aan de hand van een applausmeter.

De sprekers deze avond zijn: 

Minne de Jong: – Natuurkunde: Nanopyramides verhogen rendement van goedkope flexibele zonnecellen op plastic folie; 
Nika Strokappe: – Biologie: Microbicide tegen HIV uit antilichamen van lama’s; 
Bert de Jong: – Geowetenschappen: Schiphol, van hinderbeperking naar communicatie, informatievoorziening en hinderbeleving. 
In het Academisch Café vertellen promovendi aan ‘de hoogopgeleide leek’ wat hun onderzoek de moeite waard maakt. 
Het Academisch Café wordt georganiseerd door het Utrechts Universiteitsfond en het Alumninetwerk Zwolle. 
Datum en tijd: maandag 8 april Locatie: Café de Tagrijn, Buitenkant 8 in Zwolle Toegang: Gratis. Consumpties voor eigen rekening

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Wetenschap vanaf de zeepkist in de Tagrijn”

  1. Datum en tijd: maandag 8 april Locatie: Café de Tagrijn, Buitenkant 8 in Zwolle Toegang: Gratis. Consumpties voor eigen rekening

    ??

    Hoelaat?

Reacties zijn gesloten.