Greijdanus Klassiek met een koninklijk tintje

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 13 april 2013 geeft het koor van het Greijdanus College een concert in de Grote- of St. Michaelskerk te Zwolle. Dit jaarlijkse concert heeft vanwege de kroning een koninklijk tintje. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

 

Begeleid door muziekdocent Bert Duijst en een professioneel strijkorkest voeren de leerlingen bekende en bijzondere koorwerken uit. Speciaal voor de kroning van prins Willem Alexander heeft het concert een koninklijk thema. Een van deze stukken die de leeringen uitvoeren is ‘Zadok the Priest’ van G. F. Händel. Dit bekende stuk van Händel ’s Coronation Anthems, werd gecomponeerd voor King George II van Engeland in 1727. Het is sindsdien uitgevoerd bij elke kroning. De leerlingen voeren het stuk speciaal uit voor prins Willem Alexander en natuurlijk ook voor de volle kerkzaal.

Talentvolle leerlingen zingen aria’s van onder andere Händel en Purcell. Ook zijn er instrumentale optredens en wordt het beroemde Schnitgerorgel bespeeld. Ieder jaar wordt er naast het klassieke repertoire een nieuw werk van organist en componist Toon Hagen uitgevoerd. Vorig jaar stond hierbij Psalm 150 centraal, dit jaar is dat Psalm 136.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Greijdanus Klassiek met een koninklijk tintje”

Reacties zijn gesloten.