Eerste Regionale Kunstdag in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Na een succesvolle reeks Regionale Kunstdagen in 2012, organiseerde Stichting Kunstweek een extra Regionale Kunstdag in Zwolle. Zondag vond de eerste Regionale Kunstdag in Zwolle plaats in Theater de Spiegel. Op elke Regionale Kunstdag exposeren in 2013 maximaal 90 Nederlandse beeldend kunstenaars circa 180 kunstwerken. Door het grote aantal exposerende kunstenaars was er in het Zwolse theater een breed scala aan werken te zien. 

07-04-2013_regionale_kunstdag-de_spiegel_03.jpg

Naast veel realistische en abstracte schilderijen worden ook beelden van verschillende materialen en vaak ook keramiek, grafiek en textiel, geëxposeerd. Bij elke Kunstdag is weer andere kunst van elk genre te zien en voor vriendelijke prijzen te koop. Bezoekers kunnen hun waardering over de geëxposeerde kunst vastleggen op een waarderingsformulier en daarmee, samen met een deskundige jury, bepalen welke 30 kunstenaars het recht krijgen om te exposeren tijdens de Nationale Kunstdagen die plaatsvinden in november. Daar exposeerden in 2012 210 kunstenaars gezamenlijk meer dan 800 kunstwerken. Dit jaar, 2013, zullen 270 kunstenaars (9 Regionale Kunstdagen x 30 meest gewaardeerde kunstenaars) hun werken tijdens de Nationale Kunstdagen presenteren.

07-04-2013_regionale_kunstdag-de_spiegel_06.jpg

07-04-2013_regionale_kunstdag-de_spiegel_04.jpg

07-04-2013_regionale_kunstdag-de_spiegel_05.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

De Regionale Kunstdagen zijn laagdrempelig voor zowel de deelnemende kunstenaar als voor de bezoeker. Zo wordt er vooral geëxposeerd op schildersezels, eigen sokkels en simpele schotten en is er een milde ballotage. Bovendien is het bij de Regionale Kunstdagen mogelijk om te exposeren zonder tussenkomst van een galerie: iets wat bij andere kunstbeurzen vaak onmogelijk is. Bij elke Regionale Kunstdag is weer andere kunst te zien en ook is er bij elke Regionale Kunstdag een loterij waarbij u de eigenaar kunt worden van een origineel kunstwerk. Daarnaast zijn er diverse hapjes en drankjes te verkrijgen, kunt u in het bezit komen van een mooi kunstboek en kunt u een bijdrage leveren aan ‘de Kluwen’. Ook is er voor de jongste bezoekers een leuke kunstzinnige attentie, waarmee zij de kunstenaar in zichzelf kunnen ontdekken.

07-04-2013_regionale_kunstdag-de_spiegel_01.jpg

07-04-2013_regionale_kunstdag-de_spiegel_02.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Eerste Regionale Kunstdag in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.