Patiënten verhuiswagens voor ‘operatie’ Isala

Foto van auteur

Zwolle – Komende zomer gaat het Zwolse ziekenhuis Isala verhuizen naar de nieuwbouw. Dat wordt een omvangrijke operatie. 

08-04-2013_verhuisoefening_isala_02.jpg

In het weekend van 3 augustus worden de patiënten overgebracht die dan op de huidige ziekenhuislocaties Weezenlanden en Sophia verblijven. Dit gebeurt onder begeleiding van de firma Convoi met speciaal toegeruste verhuiswagens. Verhuizer Convoi kwam maandag met een ‘patiënten verhuiswagen’ en ander verhuismateriaal naar Isala. Medewerkers van Convoi gaven een toelichting en lieten een proefopstelling zien.

08-04-2013_verhuisoefening_isala_03.jpg
 
08-04-2013_verhuisoefening_isala_05.jpg
 
08-04-2013_verhuisoefening_isala_01.jpg
 
Via Lees verder nog een foto…

08-04-2013_verhuisoefening_isala_04.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Patiënten verhuiswagens voor ‘operatie’ Isala”

 1. mensen in verhuiswagens, op transsport het moet niet gekker worden, waarom worden deze mensen niet netjes met de ambulance vervoerd zoals het hoort, dit is toch van de gekke.

 2. Ja hoor, met een paar ambulances gaan we per stuk de patienten vervoeren.

  Mocht Janne iets overkomen en hulp nodig hebben, dan zal de verhuiswagen snel aanrijden om te helpen.

  Wist je dat de ambulances niet behoren tot Isala klinieken en dus geen eigendom zijn van Isala?

  Mooi, dat er speciale verhuiswagens voor bestaan! Succes met de verhuizing straks.

 3. En ook al zouden ze wel van de Isala zijn, tis niet alsof ze er een stuk of wat over hebben. En inderdaad, met 1 persoon per keer, gaat het niet heel erg opschieten.

 4. Jammer Janne. Je slaat de spijker behoorlijk mis.Eén voor één lijkt mij een maanden klus. En er moeten ambu’s in paraatheid blijven. Lijkt mij wel fijn. En niet iedereen zal met de vrachtwagen gaan hoor. Er zijn ook patiënten die met ambu’s zullen vervoerd worden omdat zij speciale zorg nodig zijn.
  En voor de patiënten lijkt me het ook wel een keer leuk om mee te maken. 😀

 5. als je zelf gaat verhuizen ga je toch ook niet met je bed achterin de vrachtwagen liggen.
  In een ambulance kunnen 3 patienten tegelijk en bij het leger hebben ze er genoeg worden toch niet gebruikt

 6. In een ambulance kan maar 1 bed. Veel patienten kunnen niet uit bed, zeker niet de groep die met dit vervoer wordt verplaatst (die dat wel kunnen, gaan gewoon met de bus…).

  En waar haal je vandaan dat er bij het leger voldoende ambulances en personeel is?

 7. @ Janne, wat ben jij een grapjas haha. Patienten 1 voor 1 vervoeren.

  Dit bedrijf is gespecialiseerd in dit vervoer. Zal dus ook echt niet zijn dat de deuren dichtgaan en het pikkedonker is. En de vrachtwagens dus hier speciaal op aangepast zijn.

 8. Inderdaad op het eerste gezicht wat vreemd om te zien, maar wel geweldig dat het op deze manier geen dure operatie hoeft te worden en er veel mensen in hun bed vervoerd kunnen en mogen worden!
  Ik wens de organisatie van dit gebeuren heel veel succes en hoop dat er op 3 augustus weinig patiënten vervoerd hoeven te worden.

 9. Een geruststellende gedachte voor de betrokken patiënten: dit bedrijf heeft ook al twee keer De Nachtwacht mogen verhuizen. Dus ik denk dat ze wel weten hoe ze voorzichtig met bijzondere ‘lading’ om moeten gaan!! 🙂

 10. Goed dat er geoefend wordt.
  Iedere move mag maar een keer gedaan worden. Het wordt een grote rij met verrijdbare patiënten. Dat kan alleen maar als je weet hoe je dat moet doen. Bovendien gebeurt dit in de zomertijd, met een minimale bezetting.
  Allemaal heel veel succes toegewenst!
  Als er muziek bij moet, voor de afleiding of gewoon voor de gezelligheid, dan komen we met onze trekzak hoor!;)
  Zoiets maak je maar een keer mee.

  Jan Kamphuis

 11. de vrachtauto staat op de foto ziet er niet echt fris uit, tevens neem ik aan dat er een opname stop is in de weezen landen en dat mensen voor de verhuizing elders opgenomen worden zodat er bijna op spoedgevallen na geen patienten meer zijn dus het maar om een paar mensen zal gaan.
  je betaalt al zorpremie genoeg en dan wordt je in een vrachtwagen gestop net als in afrika of op de slagvelden

 12. Janne,
  Als die ambu’s vanuit de zorgpremie betaald zouden moeten worden, dan heb ik liever dat ze vrachtauto’s nemen: Weet je wel wat een ambu per km kost?
  Oh, en van defensie. De beide ziekenautocompagnieën zijn al jaren geleden wegbezuinigd. Je bedoelt toch niet dat er pantserrupsvoertuigen en zo moeten aanrukken? Dan kan je echt beter in zo’n vrachtauto liggen.

 13. In ambulances pas je niet met ziekenhuisbed en-al. Wil je al die patienten met apparatuur overladen op brancards, om ze vervolgens weer op een bed te leggen?

 14. Wat een gezeur over dat vervoer. Mensen waren tevreden. Het duurde maar acht minuten. Alleen de mensen van de Werzenlanden worden zo vervoerd de rest kan intern.

 15. Je mag er inderdaad vanuit gaan dat dit geen kwestie “inladen, deuren dicht en rijden” is geweest. Ik kan me ook wel indenken dat een dergelijke operatie niet dusdanig vaak plaats vindt, dat man er speciale vrachtwagens voor gaat bouwen.

  Patienten 1 voor 1 per ambulance verhuizen duurt veel langer en kost ook veel meer. Dan moet zo’n ambulance zomaar een 100 keer heen en weer rijden tussen Weezenlanden en Sophia, daar zijn ook weer hoge brandstofkosten mee gemoeid.. Wie betaald dat? Neehoor, dan is een vrachtwagen inzetten veel goedkoper. Ook fijn om te zien dat een (deels?) overheids orgaan eens een goedkoper alternatief zoekt om iets voor elkaar te krijgen.

 16. Gaan we nu in alle oude berichten zoals deze reageren? Was het niet toepasselijker geweest om het te doen in het nieuwsbericht van deze week over de verhuizing Isala?

  Kan er niet na een periode een slot op het bericht zodat het nieuws wel gelezen kan worden maar niet in gereageerd?

 17. @bart2: Het zal ook eens niet of je hebt weer wat te klagen.. Welnu, ik reageer hier omdat het hier over die vrachtwagens ging.. Bij het andere artikel is een dergelijk onderwerp simpelweg irrelevant.

Reacties zijn gesloten.