Het weer: buien

Foto van auteur

Zwolle – Vrijdag is het wisselend bewolkt en gaan zich in de loop van de dag buien ontwikkelen, die diep landinwaarts ook met onweer gepaard kunnen gaan. Bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind wordt het ongeveer 12 graden.

11-04-2013_weerfoto_widesheim.jpg

Windesheim

Zaterdag is er ’s ochtends kans op een bui. In de middag trekken de buien naar het oosten weg en zijn er steeds meer zonnige perioden. Het wordt een graad of 11, maar onder invloed van een westenwind zal het aan de westkust beduidend frisser zijn. Zondag bereikt warme lucht het land. In de nacht en ochtend passeert een warmtefront, de voorste begrenzing van de warme lucht. Er zijn dan nog vrij veel wolkenvelden aanwezig en lokaal valt een beetje regen. ’s Middags is er steeds meer ruimte voor de zon en stijgt de temperatuur naar gemiddeld 19 graden.

Begin volgende week bevinden we ons nog steeds in de warme lucht. Het wordt maandag opnieuw warm met meer kans op zon dan op zondag. De middagtemperaturen komen uit rond 20 graden en lokaal in het binnenland nog enkele graden hoger. Later op de dag worden wel enkele buien verwacht, waarna het een paar dagen licht wisselvallig is met middagtemperaturen tussen 15 en 20 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)