Sillie Dilürü stopt na 3 seizoenen bij PBSZ

Foto van auteur

Zwolle – De 37-jarige manager/speler zal zijn contract bij de Stichting de Pelikaan niet verlengen. Sillie Dilürü: ‘ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij het PBSZ team en ben er trots op om onderdeel van dit team te zijn geweest. Ook ben ik erg tevreden met de ontwikkeling die ik als coach/trainer heb doorgemaakt de afgelopen drie jaar. Het Beach Soccer court op de Pelikaan voelde als mijn thuis.’ 
Het besluit om te stoppen als manager/speler van het PBSZ team heeft Dilürü genomen nadat er geen overeenstemming werd bereikt over de afspraken voor het komende seizoen. De meningen tussen de stichting en de coach/trainer lopen hiervoor te ver uiteen. Met pijn in zijn hart neemt hij afscheid van ‘zijn team’. ‘Mijn grote passie is en blijft trainen en coachen van een Beach Soccer team, in Nederland of daarbuiten. Ik ga me hier dan ook verder in ontwikkelen.’ De aanvoerders Joris de Wilde en Jordi Lemmens hebben geschokt gereageerd op dit besluit. Ze kunnen zich het Beach Soccer team zonder Sillie Dilürü niet voorstellen.
sillie_diluru_2_juni_2012.jpg
In 2007 werd de Beach Soccer accommodatie geopend.  In een samengesteld team voor de Pelikaan speelde hij met onder andere Stephan Rahantoknam, Arjan Louwen, Jeroen van Werven, Folkher Langejans, Jurian Meijntjes en Coen Dunnink. Ze speelden tegen het toenmalige kampioenselftal van PEC Zwolle en wonnen de wedstrijd met een overtuigende 7-3 waarbij Sillie Dilürü drie maal scoorde. In 2008 werden ze met HTC kampioen van het 1e Zwolse Beach Soccer toernooi en in 2009 haalde het team de halve finales op het NK.  Hierna mocht het team van de KNVB instromen in de Eredivisie Beach Soccer competitie.
middelburg_23_juni_2012.jpg 

 
Een uitnodiging van bondscoach Niels Kokmeijer om mee te trainen met het Nederlands elftal volgde. Maar Dilürü besloot om de aanbieding naast zich neer te leggen, hij had al toegezegd om trainer/coach te worden bij Pelikaan Beach Soccer Zwolle vanaf 2010. Hij verzorgde de trainingen, hield zich bezig met de voorwaarden voor de hele spelersgroep en staf, en regelde de sponsoren. Uit Zwolle en omgeving haalde hij getalenteerde spelers met doorzettingsvermogen en discipline naar het team. Onder zijn leiding groeide de spelersgroep en haalde steeds betere resultaten waarbij ze in 2010 en 2011 op een haar na de Play Offs misten. En hoewel ze in 2012 de teamdoelstellingen niet behaalden werd Sillie Dilürü topscorer van het PBSZ team. Onder aanvoerderschap van Joris de Wilde en Jordi Lemmens werd het team bovendien geprezen om hun verrassende spel met veel beweging en snelheid.
 
Dilürü wenst het team veel succes toe. ‘In het PBSZ team zit zo veel capaciteit en karakter dat ze de aankomende jaren veel kans maken om het kampioenschap te winnen. En wat zou het fantastisch voor hen zijn om kampioen van Nederland te worden en deel te mogen nemen aan de Europa Cup. Je treft dan teams en spelers van bijvoorbeeld AC Milaan of FC Barcelona. Welke voetballer wil dat nou niet?’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Sillie Dilürü stopt na 3 seizoenen bij PBSZ”

Reacties zijn gesloten.