Honkbalinternational opent seizoen Blue Hawks

Foto van auteur

Zwolle – "Het is een eer dat zij hier de eerste bal komt gooien", liet voorzitter Jan Egbertsen van honk- en softbalvereniging Blue Hawks tijdens zijn openingstoespraak weten. Hij doelde daarmee op Antal Roos. Vorig jaar nam zij met het vrouwen honkbalteam deel aan het wereldkampioenschap. Vandaag luidde Roos het nieuwe seizoen in voor het Zwolse Blue Hawks. Ze deed dat in aanwezigheid van wethouder en locoburgemeester René de Heer.

dsc_0029.jpg
Het was druk op het complex van de enige honk- en softbalvereniging van Zwolle. Op het sportpark in Holtenbroek hadden veel mensen zich verzameld om de ceremoniële eerste pitch van Antal Roos te kunnen zien. Onder hen ook wethouder René de Heer. Hij was op uitnodiging van Blue Hawks aanwezig en woonde de honk- en softbalwedstrijden die op dat moment werden gespeeld bij. Mooi seizoen!", twitterde De Heer vanaf de zijlijn. Bij voorzitter Jan Egbertsen gingen voorafgaand aan de ceremoniële eerste bal de gedachten nog even terug naar het mooie seizoen van vorig jaar. Toen werden maar liefst alle honkbalteams van Blue Hawks kampioen. Een unieke prestatie voor de bloeiende vereniging uit Holtenbroek.

Wereldkampioenschap Egbertsen vertelde in zijn openingstoespraak vereerd te zijn met de aanwezigheid van Antal Roos. Niet in de minste plaats omdat Roos haar carrière op zeer jonge leeftijd was begonnen bij Blue Hawks. Met de Zwolse club behaalde zij verschillende kampioenschappen, waarna ze verhuisde naar Amsterdam om daar haar honk- en softbalcarrière voort te zetten. Die carrière bracht haar vorig jaar zelfs in het Nederlands vrouwen honkbalteam. In Canada sloeg de Zwolse haar team op het wereldkampioenschap naar een sensationele zege op het sterke Cuba. Bij haar terugkeer op de Zwolse velden mocht Roos ditmaal met één pitch het nieuwe seizoen officieel in te luiden, een traditie in het international honkbal en softbal. Na de openingshandeling was het de beurt aan de honkbal- en softbalteams van Blue Hawks. De honkballers wonnen overtuigend van High Tech Hitters uit Enschede. Het softbalteam liep een overwinning mis. De vrouwen van Drachten Diamonds waren een maatje te groot. Dromen Getreurd werd daar niet om bij de Zwolse vereniging. Het dames softbalteam is één van de nieuwe teams binnen de club, waarmee het totaal aantal teams nu op acht is gekomen. Voor de softbalsters was het nog maar hun tweede wedstrijd ooit. Zij zijn in ieder geval het seizoen begonnen in de wetenschap dat dromen werkelijkheid kunnen worden. Dat heeft de voormalige Blue Hawk Antal Roos de speelsters wel laten zien. De volgende belangrijke dag voor Blue Hawks is zaterdag 25 mei. De club houdt dan haar jaarlijkse Open Dag. Met ondersteuning van diverse leden uit de kampioensteams kunnen geïnteresseerden dan kennismaken met het honkbal en softbal.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Honkbalinternational opent seizoen Blue Hawks”

Reacties zijn gesloten.