VVD Zwolle: Stadshagen verdient aandacht

Foto van auteur

Zwolle – De overlast in Stadshagen is afgenomen en zowel de jonge- als oudere wijkbewoners gaan nu met elkaar het gesprek aan. De VVD Zwolle sprak woensdag 24 april opnieuw met de jongeren en volwassen buurtbewoners van Stadshagen. Beiden zijn positief over de vooruitgang die ze waarnemen sinds de vorige bijeenkomst, die de VVD Zwolle in juli 2012 organiseerde. Momenteel is 25 procent van de inwoners van Stadshagen jonger dan 12 jaar. Dat betekent dat er in 2025 aanzienlijk meer jongeren zullen zijn dan het aantal van 5000 die er nu wonen.  De VVD Zwolle roept het College van Burgemeester en wethouders daarom op om tijdig te anticiperen op de grote uitdagingen die Stadshagen te wachten staan. 
Fractievoorzitter Aly van der Vegte is blij met het resultaat. Problemen in de wijk kunnen kennelijk ook aangepakt worden door de wijk zelf, waar zowel jongere als oudere wijkbewoners, ondernemers en Wijkstichting Stadshagen Totaal met elkaar samenwerken. “Een goed teken van particulier initiatief om de eigen omgeving beter te maken.” De VVD Zwolle is verheugd met de ontwikkelingen, maar blijft door contact met de buurt de situatie in de gaten houden. “Of de Zwollenaar zijn huis heeft in Stadshagen, Zwolle Zuid of elders in onze stad, we kunnen het ons niet veroorloven dat woongenot beperkt wordt door onnodige overlast.”

Niet alle problemen die er de vorige keer gesignaleerd waren, zijn verdwenen. Zo blijft er hinderlijke geluidsoverlast rondom het winkelcentrum. Verplaatsing van de bankjes richting het plantsoen is een mogelijke oplossing maar de jongeren hebben wel behoefte aan een eigen plek. De jongeren benadrukken dat het belangrijk is dat er geluisterd wordt naar hun eigen wensen, het is de bedoeling dat het een plek wordt waar zei graag komen. De verschillende bewonerscommissies hebben hun krachten gebundeld en hebben een aantal wijkambassadeurs aangesteld. Deze wijkambassadeurs volgen de ontwikkelingen in de wijk nauwgezet en nemen bij problemen contact op met de verantwoordelijke organisaties. Een goede samenwerking tussen de bewoners, de organisaties die in de wijk actief zijn én het college van B&W is van het grootse belang voor de toekomst van Stadshagen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “VVD Zwolle: Stadshagen verdient aandacht”

  1. Aandacht? Tuurlijk, Stadshagen verdient altijd alle aandacht. Maar de VVD heeft hier héél veel goed te maken.
    Te beginnen met het kiezersbedrog.

  2. Het charmeoffensief houdt nog niet op… Na het belazeren met de knip, maar ook landelijk, kan men deze liberalen toch moeilijk vertrouwen.

  3. Vele beloften worden er gedaan bij het B&W maar het is net of de prioriteit in het centrum van de stad ligt.Zwolle zuid wacht ook nog steeds op een stationnetje op het stukje grond aan de ministerlaan.Dat is al weer bijna twee jaar geleden dat er iets over gezegd is dat ze met pro-rails in gesprek waren .Maar je hoort er niks meer van .De politie zou hier in het winkelcentrum veeal controleren op fietser in het voetgangers gebied .Nou ik loop er dagelijks omdat ik er woon en wordt zowat van de sokken gereden maar politie zie ik niet.Waar je wel de wethouders ziet is als er wat nieuws geopend wordt en er een hapje eneen neutje te halen valt

  4. Pieters,bla, bla, kijk eens naar de positieve kanten van deze mooie stad. In plaats van altijd zo negatief te doen. Er gebeuren ook hele mooie dingen in deze stad. ,we, staan nog steeds boven aan in hele mooie lijstjes. Een beetje geduld kan soms ook geen kwaad. En als jij,u dagelijks van uw sokken gereden word in het winkel centrum zuid of het ligt aan u ,of spreek die personen zelf is aan. Politie heeft wat mij betreft wel andere prioriteiten. Geniet is van alle dingen die wel goed gaan in deze stad, in plaats van altijd de politiek, gemeente, af te zeiken. Of anders ga zelf in de gemeente raad zitten als je, u het allemaal zo goed weet.

Reacties zijn gesloten.